Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 357231 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8890
  • Малерозен дрводарец
Дај, бе, бацете се и преќинете, да ве ебу...

Ни цицки не ве опраат, иначе одма ќе ви пратеше свежи од плажа, уште топли.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2167
Ти си стигнат до IQ на собна температура.
Се изгуби во муабетот бугарче, измеша милион работи, со по некоја наводна шега во наводници тук и таму низ постовите. Буквално не знаеш кај тераш.

Ама не си ти крив, на тебе до тука ти е лимитот на размислување. Да продолжиш да патуваш сам низ белиов свет, таков бот ко тебе и не заслужува нешто друго.

Кјути имате среќа што не пишувам патешествија како ти кога ќе отидеш у некое селце у грција пошто кај ќе ви беше крајот зошто рекордот ми е 17 дена по ред спиење во различен град :D

17 дена по ред спиење во различен град? Тоа мора да било некој панк-рок турнеја или сте спиеле во комбе.

Ја првиот ден коа ќе стигнам било каде, макар 7 ѕвезди да има, не можам да спијам на раат.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3137
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.

прати мммм🥰🥰🥰

• Легенда
  • Малерозен дрводарец

прати мммм🥰🥰🥰

Пеер, дај ја и ти да седнемо некој д'н као човеци, кој ги ебе овиа...

Пиши тамо порака, од задутре сам дома у скопјето дека шо се градат тиа зградите, де...

Па после ќе удремо ударна доза у темата "му го видов"

Отсутен Jimny

• Сениор

прати мммм🥰🥰🥰

Пиши тамо порака, од задутре сам дома у скопјето дека шо се градат тиа зградите, де...

отиде колено вујкин 7 недели нема мрдање од ништо бидна голема беља.11 шприцеви над коската извадија крв отече лигаментот Али гипс турија.. 🥹🥹неможам слика да ставам ми треба компресија …

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
Со помин Џимни!

Него помогна ли дијагноза со ChatGPT? 😆

Отсутен Jimny

• Сениор
Со помин Џимни!

Него помогна ли дијагноза со ChatGPT? 😆
Не е заебанција ужасни болки

• Легенда
  • Малерозен дрводарец

прати мммм🥰🥰🥰

отиде колено вујкин 7 недели нема мрдање од ништо бидна голема беља.11 шприцеви над коската извадија крв отече лигаментот Али гипс турија.. 🥹🥹неможам слика да ставам ми треба компресија …

На јадење те викам, не на ебање, па и ти...
Или скапи штаките д'н'шно време?

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6001
Зимај раЌијата и френЌи и чушЌи и правец кај него дома,од него ќе е кромидо и сирнето,после очекуваме слика.чузз

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Отсутен Jimny

• Сениор
Mожеби ке му се најде на некој од корист.. преземено од
:
Imotno-pravni i katastarski problemi ·
Почитувани членови, следачи и посетители на нашава голема и респектабилна група, сакам да ве известам дека секојдневно добивам пораки од нашите почитувани граѓани, во врска со различни ваши проблеми меѓу кои и следниов кој е многу актуелен:
Ме прашуваат многу граѓани и бараат помош од мене на кој начин да си ги решат имотно-правните проблеми во врска со приватизација на нивните катастарски парцели по разни основи, кои се наоѓаат најмногу на територијата на Градот Скопје а нивните предмети се распоредени низ подрачните одделенија за имотно правни работи низ цела држава.
Еве и јас самиот се прашувам како може на пример за парцели кои се наоѓаат во Општините Центар, Карпош, Аеродром, Чаир, Бутел, Кисела Вода, итн, да решава некој референт на пример од Македонски Брод, Неготино, Струга, Дебар, Пробиштип, Берово, итн? На кој ,,експерт" или тн ,,државен советник" или друг ,,владин функционер" му дошла на памет таква ,,брилијантна идеја"?
Јас лично сум одел со мои пријатели во некои подрачни одделенија при Управата за имотно правни работи, при Министерството за финансии, низ државава кои работат предмети од главниот град, за да прашаме до каде се предметите. Тие таму кутрите појма немаат што ги снашло и што треба да работат. Замислете референт од мало место кој не работел посложен предмет од приватизација на нива или дворно место во село или мало градче и наеднаш ,,оп" треба да решава предмет за приватизација на земјиште на пример во Центар или Карпош за деловен објект, колективна зграда, трговски центар, фабрика, итн, кои земјишта и објекти вредат милиони евра. Па тие уплав имаат од такви предмети. Не само од такви туку и за индивидуални објекти. Не е исто да решаваш предмет за дворно место на пример во Пехчево или за дворно место во Дебар Маало или Тафталиџе. Некои од тие службеници не ги виделе тие места и локации никогаш во својот живот а треба да решаваат за нив и за судбината на имотите на граѓаните во главниот град. Страшна работа, што се случува во државава. Замислете граѓаните од Скопје не можат да си завршат работа во нивната матична општина или нивното подрачно одделение и треба да вртат и бараат на телефон некој референт на пример од Струга. А од таму никој не се јавува ниту го интересира кој го бара. Па некои граѓани на свој трошок одат по подрачните одделенија или ја шетаат цела Македонија додека го најдат својот предмет или остварат контакт со референтот кој го работи предметот. Ако го најдат, па тој ќе им каже на пример: ,,видете јас немам доставено комплет документација од Скопје, или не е направен записник, или ти фали некој документ и така, дрн, дрн, до бескрај. Зошто земаат плата некои државни советници, или тн ,,експерти" од државата и народот, кои немаат поим за основните потреби за граѓаните кои ги плаќаат? Дали има некој во оваа држава стручен и свесен а кој е на висока функција за да се позанимава со оваа проблематика на граѓаните, или му е битно само ,,нишај врата и земај плата"? Граѓаните се толку изнемоштени и изморени од оваа тешка бирократија што веќе се доведени до тотален колапс, депресија и на праг на лудило. Ова е слично како на пример предмет за откуп на државно земјиште или дооформување на градежна парцела на територија на Општината Кисла Вода, заради зголемен обем на работа да се препрати на работа во Општина Дојран. За вас тоа е нормално? Па како тој референт на пример од Дојран ќе решава предмет од Кисела Вода? Можеби ќе треба да излезе со комисија на лице место и да види што има на таа парцела. Дали се исполнети законските услови за да се приватизира тоа државно земјиште, итн. Жалосно и трагично е да се тера мајтап со своите граѓани а потоа од нив да бараш гласови на избори. Откога ова правило се воведе се сменија 3 влади, кои ги предводеа различни партии, ама ниедна не смогна сила да им излезе во пресрет на граѓаните и да ги спаси граѓаните од оваа голгота, со тоа што ќе ги врати нивните предмети да се решаваат во нивните матични општини и подрачни одделенија. Подобро е еден референт да патува ако е веќе потребно во Скопје, отколку илјадници граѓани да ја вртат државава на свој трошок и повторно да тапкаат во место. Треба еднаш за секогаш да се разбере, без разлика кој е на власт и на државна функција, дека тие се сервис на граѓаните и треба чесно и заслужено да ги заработат нивните плати кои се од грбот на граѓаните. Не треба граѓаните на нив да им бидат слуги, туку треба да биде обратно (функционерите треба да им служат на граѓаните). Кога таа свест ќе проработи кај партиите и функционерите, и ќе почнат да работат посветено во правец за подобрување на животот и услугите на граѓаните, дури потоа ќе може да се каже дека сме созреани како опшество и држава да станеме дел од големото Европско семејство. Во спротивно се е ветер и магла и гола политика, која и понатаму ќе ги ,,протерува" и ,,брка" нашите граѓани (посебно младите) од државава, итн... 🥲
@сите

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5929
Имам една ливада што ми седи така, сакам да ја распосадам со се и свашта од дрва од пауловина за огрев до разни зимзелени и дел овошја. Прашањето ми е двајца сме на парцелата не е делена не знам која половина ми припѓа мене.  За други сум се делел со роднини, ама овде другиот сопственик е лупам Петко Петкоски живеалиштњ Австралија, толку. Нема ни град ни адреса.
Ни го знам кој е ни знам некој шо знај, многу веројатно е да и бил нњкој на возраст колку дедо ми или па прадедо ми и да е умрен 50 години.
Сеа чаре ?
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
Викни геометар, даа...

Отсутен Bravo

• Редовен
Имам една ливада што ми седи така, сакам да ја распосадам со се и свашта од дрва од пауловина за огрев до разни зимзелени и дел овошја. Прашањето ми е двајца сме на парцелата не е делена не знам која половина ми припѓа мене.  За други сум се делел со роднини, ама овде другиот сопственик е лупам Петко Петкоски живеалиштњ Австралија, толку. Нема ни град ни адреса.
Ни го знам кој е ни знам некој шо знај, многу веројатно е да и бил нњкој на возраст колку дедо ми или па прадедо ми и да е умрен 50 години.
Сеа чаре ?

Сади и не се замарај. Мала е веројатноста дека некогаш ќе имаш било каков проблем. Плус, за што би потегнал некој постапка? Ти не градиш куќа, земјоделски производи ќе садиш. Ма да, за дрва не знам што да речам, веројатно би било исто. На крај краева ќе ги исечеш дрвата ако некој прави проблем.

Отсутен Bravo

• Редовен
Да не е кешот од страна едно евро ќе биде 240 денари.