Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 521697 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Ние сме единствена земја во Европа ако не и пошироко, во кој главен град функционира на принцип на централизација на институции и население.

Таа централизација почна деведесет и некоја...
Затоа уште се чудам зошто уште се чудите. :)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 916
Ако живееш во центар, и се ти е блиску, ...
...

hmm ako zivees vo centar sto ti e blisku?? :D se sto ima vo centar ima stranata karpos uste malce i ke ima vo predelot ajrodrom i uste nekoja godina i cair.. osven plostadot konjot i funtanata sto propagaat koli vo nea sto drugo ima centarot a nema aJrodrom karpos ili stranata?
Сите што купуваат во центар одат со тоа образложение, јас не би знаел да ти одговорам, избеглица сум

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Ако живееш во центар, и се ти е блиску, ...
...

hmm ako zivees vo centar sto ti e blisku?? :D se sto ima vo centar ima stranata karpos uste malce i ke ima vo predelot ajrodrom i uste nekoja godina i cair.. osven plostadot konjot i funtanata sto propagaat koli vo nea sto drugo ima centarot a nema aJrodrom karpos ili stranata?

Дебар маало
Градски парк
Зоолошка
Сите подобри фаст фуд места
Кеј
ГТЦ
Жена парк
Пабови
МНТ

:D
Дебар маало- kafici&kafani ima gi i na dvete estrani
Градски парк- osven ako si mu preku ulica na parkot (toa e 15% od centar) inaku parkot e se doooo rumunska bolnica Karpos
Зоолошка - za zooloskat se soglasuvame isto samo ako si na peski distanca od drugi mesta treba so kola da se idit...
Сите подобри фаст фуд места - fast fudovi ima segde koj ti se tebe podobri neznam ...
Кеј - kejot se prostira od kraj do kraj
ГТЦ - trgovski sega dal gospod kolku nejkes i kaj dasi gi ima
Жена парк - zenapark e obicno parkce SKVER (na moderno kazano) i gi ima segde
Пабови - pabovi isto segde
МНТ - hmm MNT i filharmonija ... MNTmnogu go sakam oood vremeto ood diskotekata, i arhitekturata i enterierot :D ama pa koga ima predstava so kola si dojdes ima parking

vo centar + imas protesti :D

mene centarot  poveke mi znaci da mozes dvete/trite strani da ti se podednakvo ne mnogu daleku za rabota... inaku ako si negde karpos 3 pa dur stignes novolisice ehe heee...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9560
Da se vratam na parnoto za toa so komentirav za BEG od odnosno nemanje na standard pravila.

Januari -16 stepeni vo spalna mi e 24 na sever. Super
April nadvor 22 na sonce i poveke na sever kaj mene odvaj 20 vo spalna.

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4358
На зима треба да гасиш радијатор во спална, претопло ти е за спиење. Сега ти е таман.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
БЕГ ќе биде на тест наредниве 10 дена. Прогнозата вели до 15 степени, никако да се згрееме оваа пролет.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
На зима треба да гасиш радијатор во спална, претопло ти е за спиење. Сега ти е таман.

24 e preku den. Preku  nok koga ke izgasat se namaluva na 22 negde

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55292
  • Махер
24 за спиење е погубно. 22 е таман, 21 идеално.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6701
Јас на 23+ кога спијам се потам, мора да ми е 20-21, максимум 22.

• Легенда
Исклучете парното, покријте се, бре.
Радијатор у спална, ц ц ц...

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Девојчиња.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
Mene i na 25 mi e fino :) ke si se soblecam ako mi e toplo

• Легенда
Марче Хаселхоф Чварче.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
Edna zima spiev u kuka bez parno greenje znaci na sred nok stanuvav i so kapa na glava spiev :)

Присутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3905
Ииии, 24⁰Ц да ми е во спална ќе побудалам. Радијатор не сум упалил во спална, температурата е од 17-19⁰Ц и пак е топло, а е над 20⁰Ц малата не може да спие, жива вода се прави. Алал да ви е како спиете во толку топло :D
Во село кога ќе отидам се наспивам ко чоек, во собите на спрат температурата е зимно време 4-6⁰Ц.