Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 478631 пати)

Отсутен VW

• Почетник
  • *
  • Пораки: 47
  • TESLA фанатик
незнам дали си налетала на build форумот, ама имаш покриеност за секоја можна зграда во Скопје, дали е тоа со посебна тема или пак во една од генералите теми, слики имаш, мислења а и фирми што нема да ти се познати...

приметив на пазар3 и реклама5 имаш 3-4 готови станови во кисела вода ,расадник тие се во завршна фаза

http://www.build.mk/forum/forum_topics.asp?FID=24

Здраво, заинтересирана сум за купување на стан во Скопје :) барам да е двособен, околу 50 квадрати -+ не менува многу.. за населби Центар, Карпош, Тафталиџе, Капиштец, Козле, Аеродром..греење на парно, и да е вселив за брзо, до кај Јануари,Февруари... секакви информации тука или лична порака би биле добредојдени :) да напоменам, побарав скоро секаде, преку Настел, Урбан гарден, Адора, Дабар, Голден арт, Саник, Елена Лука, Би холдинг, Порта, Фине, Капитол инженеринг, Хантерс, Луна, Тим инженеринг.. меѓутоа или воопшто немаа според тоа што барам, или па вселиви беа за година, две, во згради што веќе се градат.. некоја друга препорака, каде да барам? Или доколку знаете приватни лица што продаваат, уште поубаво.
Најдов 2,3 наместени станови во Џевахир, меѓутоа многу поделени мислења има за таму..
некој доколку има лично искуство или слушнал од друг може да ми каже бидеќи ми е ептен итно и важно..:)
Фала ви однапред :)
TESLA фанатик

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1029
Офф топик малку за темава ама ова е scam некој или едноставно се неписмени?

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
Стави го бројот во вибер и ќе видиш кој е.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2816
Офф топик малку за темава ама ова е scam некој или едноставно се неписмени?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Деипломати би го превел „Дипломати од ДЕ (Германија)“ :) , во брзање е згрешено
Своерачен потпис ;)

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1029
Епа очигледно многу им е итно. Ако има некој куќа нека им се јави греота се луѓето.

Отсутен Filip MK

• Редовен
@VW Стварно е добар овој build форумот што го препорача, многу детални информации, секоја чест за дечкото што постира слики и информации, @Silvester тука можеш да се информираш подетално (и за онаа зградата кај Макпетрол во стар Аеродром)
Своерачен потпис ;)

Отсутен Filip MK

• Редовен
Епа очигледно многу им е итно. Ако има некој куќа нека им се јави греота се луѓето.
Фатмир Бесими, сегашниот министер за финансии (ме утеши со интервјуто во Топ тема и познавањата во финансии на државата) ја ренташе неговата куќа во Карпош на ЕУ дипломатот Жбогар за некои 5.000 е
Своерачен потпис ;)

Отсутен VW

• Почетник
  • *
  • Пораки: 47
  • TESLA фанатик
Да, типето во секоја тема објавува... незнам дали е градежен инспектор или некој контрола, ама со сите можни проеекти е во тек.
и јас бев активен имам доста објави кога купував, сега малце го запоставив, таман да избрисеме прашина да обновиме.
@Silvester исконтактира со Клико? како ти делуваа??

@VW Стварно е добар овој build форумот што го препорача, многу детални информации, секоја чест за дечкото што постира слики и информации, @Silvester тука можеш да се информираш подетално (и за онаа зградата кај Макпетрол во стар Аеродром)
TESLA фанатик

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1924
Да, типето во секоја тема објавува... незнам дали е градежен инспектор или некој контрола, ама со сите можни проеекти е во тек.
и јас бев активен имам доста објави кога купував, сега малце го запоставив, таман да избрисеме прашина да обновиме.
@Silvester исконтактира со Клико? како ти делуваа??

Да ги исконтактирав, цената е 1050-1100 евра м2, во зависност од тоа како се плаќа (претпоставувам кредит/во готово), подземните гаражи биле од 250-300евра м2 во зависност од кое ниво, а биле 17-18м2.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 317
  • МАЗДАШ
Здраво, дали некој сретнал или знае за некаков софтвер каде може да се внесуваат на пример: сметка за струја, за вода, за одржување на зградата, па после за претходно внесените станари истиот пресметува кој колку е должен да плати? Од адора имале нешто такво некој ми спомна но јас барав по нет да најдам нешто слично и никако да најдам. Но да не е ексел..

Mazda's never die, they just get faster.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
dali ima nekoj iskustvo kako e kolku e za kupuvanje na plac Sonje i natake...?
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
20-30 eu mislam beshe.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
Соње немаат вода. Сопиште имаат градски водовод, затоа и цените се поскапи.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
hmm slusam imalo i neoj vodovod cinam od patiska reka sto KE treba da se pusta... do Soncev Grad idel, ama uste nesto mu nedostasuvalo za da moze da pocne da funkcionira drn drn...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.