Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 297852 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10488
Eeee koga se razvivase opstina Ilinden prvite zgradi sto se napravija tamo bea 500€ za m2. Drugar mi sitna ednosoben stan kaj dramski vo Karposh i zema 100m2 tamo. Sega istite bog znae koja cena se. A za 5 min vozenje e na vlez vo Skopje. E sega tamo kako e sto e neznam ama on se fali.

Таму може да се фали само од реброто у Дома.
неписмен еден и за станој најде да кажуваш кај чинело лај нечинело ?

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1753
Што те мачи бе точак?

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804

Eeee koga se razvivase opstina Ilinden prvite zgradi sto se napravija tamo bea 500€ za m2. Drugar mi sitna ednosoben stan kaj dramski vo Karposh i zema 100m2 tamo. Sega istite bog znae koja cena se. A za 5 min vozenje e na vlez vo Skopje. E sega tamo kako e sto e neznam ama on se fali.

Сестра ми купи стан во зградата кај стокомак во илинден, во 2018 купен 110м2 за 55.000€.
Ама сељачаната ке живее 6 души во стан од 50м2 и ке вика дека живее вп центар ....

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1753

Сестра ми купи стан во зградата кај стокомак во илинден, во 2018 купен 110м2 за 55.000€.
Ама сељачаната ке живее 6 души во стан од 50м2 и ке вика дека живее вп центар ....

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Супер, со среќа нека им е.

У однос на ова сељачааната не знам кому се обраќаш, ако ми се обраќаш мене, те молам потврди ми, за да можам да одговорам.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8727
  • Пичлеме
Ми фали една соба и периодов гледав станови како се движат да мењам, ама цениве по 2500-2700. 200к за стан од 80м2, паркинг 15к, уредување уште 30к. Банка на 30 години ке земе уште 100к, па ни политичари нема да може да купуваат. Во јужна на море, прв ред поефтино и подобро да се земе.

Ми го зеде зборот, нека кренат уште некое евро да си купра грчко. Парем, кај гледаше 2500¿

Често го слушам овај муабет, абе шо бараш стан во вукојебинава, земи си на море, поевтино ќе те фати.
Ама фактот дека не на секој му треба стан за преку лето да го прчи покрај море, на некој му треба за живеење, на местото кај што е вработен. Не секој има можност преку далечинско од дома да работи, освен ако и ние обичните овчари не станиме модерни како Вилсон

П.С. Можи и некој мајстор да си купи покрај море, гратис ситна песок за малтер за финосвање :)

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1102
Ми фали една соба и периодов гледав станови како се движат да мењам, ама цениве по 2500-2700. 200к за стан од 80м2, паркинг 15к, уредување уште 30к. Банка на 30 години ке земе уште 100к, па ни политичари нема да може да купуваат. Во јужна на море, прв ред поефтино и подобро да се земе.

Ми го зеде зборот, нека кренат уште некое евро да си купра грчко. Парем, кај гледаше 2500¿

Често го слушам овај муабет, абе шо бараш стан во вукојебинава, земи си на море, поевтино ќе те фати.
Ама фактот дека не на секој му треба стан за преку лето да го прчи покрај море, на некој му треба за живеење, на местото кај што е вработен. Не секој има можност преку далечинско од дома да работи, освен ако и ние обичните овчари не станиме модерни како Вилсон

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

П.С. Можи и некој мајстор да си купи покрај море, гратис ситна песок за малтер за финосвање :)

Плус, од лично искуство можам да ти кажам дека:

1. Станови во Грција, особено на прв крак Халкидики, не се поефтини од Скопје
2. Ако не ти е станот во Солун, а таму дееефинитивно не се поефтини од Скопје, нема ни да сакаш да седиш надвор од сезона пошто е мртво

Отсутен Bicikle

• Легенда

....   
Ќе најме работа, ако не офци крави ќе чуваме, чим имат грчки јогурт чуваат стока :).
Не верува дека дека таа пескамможеш да ја користиш, поради солта.

2. Ако не ти е станот во Солун, а таму дееефинитивно не се поефтини од Скопје, нема ни да сакаш да седиш надвор од сезона пошто е мртво
Затоа велиме уште малце да кренат :) 
И овде е така, осим скопје све е мртво, грото не само зиме.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1037

Во Солун има топ станови за 1500е м2, нормално не се прв ред до море, али 10 мин до море и не лошо.
Во Полихроно гледав баш ова лето и прв ред има за 3000е м2 во понови градби.

Муабетот е дека кај нас многу се купуваат станови како инвестиција и претежно се продадено а никој не живее во нив. Како инвестиција може подобро и да се купи на краци, па нека врти некоја агенција, ке испадне нешто.

Имаше некое место не ми текнува на почеток на прв крак, целото е купено од Македонци.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 451
  • The best or nothing.
Нели е потребно грчко или еу државјанство за купување недвижнина?

Отсутен Bicikle

• Легенда
Точно Бране дека се 10 мин до море, скопје е 5 сати до море :) Пак е подобро.

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5057

Во Солун има топ станови за 1500е м2, нормално не се прв ред до море, али 10 мин до море и не лошо.
Во Полихроно гледав баш ова лето и прв ред има за 3000е м2 во понови градби.

Муабетот е дека кај нас многу се купуваат станови како инвестиција и претежно се продадено а никој не живее во нив. Како инвестиција може подобро и да се купи на краци, па нека врти некоја агенција, ке испадне нешто.

Имаше некое место не ми текнува на почеток на прв крак, целото е купено од Македонци.
Zatoa sto danokot na imot kaj nas e smesen i dremat prazni

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14052
Нели е потребно грчко или еу државјанство за купување недвижнина?

Не. Можеш и со МК пасош.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2227
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Да се вклучувам во дискусијата цените се збеснати точно купувачи се помалку - тој кој продава треба да е свестен микро % е дека ке продаде над 2илјади евра по м2 во скопје , питајте паталац а не гаталец со една спална ке отиде побргу,ама ако е што повисоко отворен поглед и да е зградата последни минимум 7до8 години изградена таа цена се достигнува да е опремен со квалитетен инвентар и етц 2000 илјади евра со масиче од прима мебел тешко дека ке се продаде :D  , централно подрачје било и ке биде секогаш атрактивно па дали е паланка,пехчево,скопје,виена,ротердам - таков стан е микро % да се пронајде и купи или пак да се продаде  - таквите станови лесно се издаваат 300 евра 300 -  ни лук јадел ни лук мирисал.Во ск повеке се гледа локација од колку квалитет на градбата и цената повеке зависи од локацијата на домот каде е, па еве ти во комплекс вергина/верина надам се да тако се зове, може да се најде скоро 200 квадрати за 150 илјади евра генерално квалитетно изградено ама локацијата е богу иза леѓа секој си сака централно да гута цефче-аперол плати клати да не се млати со коли да скрати време, да гледа кратки сукмичиња од интермецо и тако то.Во изградба цените се полудени центар испод 2000 не верувам да има дупка над 2 и јаче не знам како се движат со рубик товер во карпош цените и кој кради -материјал како материјал скоро сите исто вградуваат нема некоја разлика секој од инвеститори гледа поефтино да помине. Во разговор со пријателка архитектка ми вели направив план се за зградата му презентирам на инвеститор кога му кажав цена за надворешен изглед колку ке чини бруклин стил надворешен излгед  му се слоша -Батали тоа ке си ставам стирпоор лепак мрежа и боја :D  а плаќаш 2500 еур, 2024 година сеуште зидат со младост блокови и влечат лепкови еве нека прошетаат до братислава во поновите приградски делови каде се гради ке научат нешто реално квалитет е најниско ниво тоа и архитектите го знаат во Македонија.Џабе му правиш план коа не сака да вгради такви материјали лепи лепак и стрипор у 2024 год . Локацијата си прави цена а и никој не дискутира и прашува за квалитетот и зошто после 00-00 h od кај соседот машина од прашок мириса кај мене во купатило.Држте се сите јако што сега купувате дом потешко микогаш не било.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6491
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Со што градат Братислава?

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6487
Со што градат Братислава?

Како смогна сили да го прочиташ цел пост?