Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 372434 пати)

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1887
СТОТИЦИ ИЛЈАДИ ЕВРА ЗА „МАЧКА ВО ВРЕЌА“ – СОПСТВЕНИЦИТЕ НА СТАНОВИ ТВРДАТ „ИЗМАМЕНИ СМЕ“, „ЛИМАК“ ВЕЛИ „ЗАДОВОЛНИ СЕ“

https://pari.com.mk/stotici-iljadi-evra-za-macka-vo-vreka/

www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5984
Се дур има овци шо би платиле и 2000е за квадрат за во Скопје да живеат, ќе си има и станови шо им течи вода од дозните. Алал нека им е на сите шо имаат кеш за инвеститор, да би имал, 2500 би ги направил моите, без визби без паркинг место, така само бетон гол оставен станот.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3269
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Поголемиот дел на становите се во сопственост на банките во наредни минимум 25-30 год бидејки цела мкд дојде во Скопје минимум 20 луѓе знам што се под хипотекарен кредит а имаат прекрасни опремени куќи надвор од Скопје секој си знае зошто е дојден во Скопје , никој не е измамен ако не сакаш сам да бидеш измамен толку.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14804
Се додека не се стимулира поинаков начин на инвестирање, до тогаш ќе им упропастуваат судбини на луѓево на ваков начин.

Отсутен Jimny

• Сениор
Се додека не се стимулира поинаков начин на инвестирање, до тогаш ќе им упропастуваат судбини на луѓево на ваков начин.

Не само на инвестирање туку и да се воспостави ред од самата држава во регулација на цена ,каде ке се гради и нормално основи на одобрување на кредити на луѓето бидејки се е во амин од самата држава

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55124
  • Махер
И да е исплатен кредитот, пак најчесто е под хипотека станот за да се води бизнис. Банката пак е во ќар.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
Интересно е што народов не гледа дека најголемите буџовани во државава купуваат акции или инвестираат во странство, само овие припарените купуваат станови по Скопје кои се распаѓаат во изградба.

Отсутен Jimny

• Сениор
И да е исплатен кредитот, пак најчесто е под хипотека станот за да се води бизнис. Банката пак е во ќар.

Tочно

Отсутен Jimny

• Сениор
Интересно е што народов не гледа дека најголемите буџовани во државава купуваат акции или инвестираат во странство, само овие припарените купуваат станови по Скопје кои се распаѓаат во изградба.
Живела мсе; TNB,KMB,

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1889
Епа се додека 10,15 км од град е далеку по македонски стандард, а 200 км од работно место во Минхен е живеам во Минхен кога ќе оди на печалба, таква ќе биде ситуацијата.  Изведувачите дали ги кошта 500 евра м2 да изградат, а го продаваат по 2000 евра.

Друго никој не се замара со загаденоста на Скопје, се додека не те удри на здравје ама тогаш е касно.
Едно што имаме наплив на доселеници од другите градови, од оправдани причини, побитно е што луѓето со ќеш лупаат пари во станови за инвестиција а никогаш не се соодветно оданочени.

Стави данок на имот за 60 м2 500 евра, втор стан 1500, трет 4000 па ќе се замисли дали ќе купи уште еден.

Последно кажано ми е дека  имаме многу купувачи од соседното Косово. Со оглед на политиката која ја води државата, Скопје ќе стане Албански град.

Отсутен Jimny

• Сениор
Епа се додека 10,15 км од град е далеку по македонски стандард, а 200 км од работно место во Минхен е живеам во Минхен кога ќе оди на печалба, таква ќе биде ситуацијата.  Изведувачите дали ги кошта 500 евра м2 да изградат, а го продаваат по 2000 евра.

Друго никој не се замара со загаденоста на Скопје, се додека не те удри на здравје ама тогаш е касно.
Едно што имаме наплив на доселеници од другите градови, од оправдани причини, побитно е што луѓето со ќеш лупаат пари во станови за инвестиција а никогаш не се соодветно оданочени.

Стави данок на имот за 60 м2 500 евра, втор стан 1500, трет 4000 па ќе се замисли дали ќе купи уште еден.

Последно кажано ми е дека  имаме многу купувачи од соседното Косово. Со оглед на политиката која ја води државата, Скопје ќе стане Албански град.
Toчно така Ангелче јас тоа го кажав пред едно 10 тина години но ми се смееа сите нее у центар не доаѓаат да живеат аеродром,карпош, немам ништо против никој само сватив што се случува во Куманово од роднини  и како градот е поделен така и Скопје ке стане ако веке не е станат.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
Апа аЈродром и карпош што се средени упм. Џабе е цела инфраструктура, и дуќани и се, кога воздухот дере по плуќа, згради една до друга, зеленило слабо, кучиња на секој чекор. мада, се ќе простам за дете, да биде среќно и курсеви и баскети, ама воздухот, богами, само тој не се плаќа, ама и тоа да ми е штетно, јок.
Карпош гледам, додуша карпош 4, за 2/3 години отиде и тој по состав на луѓе.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
Во скопска котлина секаде е загадено. Од Илинден до Сарај.

Ене и Сопиште го загадија

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5231
Апа аЈродром и карпош што се средени упм. Џабе е цела инфраструктура, и дуќани и се, кога воздухот дере по плуќа, згради една до друга, зеленило слабо, кучиња на секој чекор. мада, се ќе простам за дете, да биде среќно и курсеви и баскети, ама воздухот, богами, само тој не се плаќа, ама и тоа да ми е штетно, јок.
Карпош гледам, додуша карпош 4, за 2/3 години отиде и тој по состав на луѓе.
Za koja infrastruktura zboruvas?

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17803
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Ради загаденоста си се распродаваат овие ретардирано непрактични комплекси од 20+ спрата. Ќе си купи тој станче над смогот, ќе го заебе системот...