Автор Тема: Измината важност на возачка дозвола  (Прочитано 30364 пати)

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 902
Одг: Измината важност на возачка дозвола
« Одговори #45 на: 10 Август 2020, 16:39:49 pm »
Ако те фатат на граница со истечена возачка, 100 еур е казна, а ако платиш во рок од 7 дена 50 еур е казна. Се случува 😀

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #46 на: 10 Август 2020, 19:29:49 pm »
Ако те фатат на граница со истечена возачка, 100 еур е казна, а ако платиш во рок од 7 дена 50 еур е казна. Се случува 😀
А како ќе те фатат на граница со истечена возачка? Чим имаш зелен картон и сообраќајна на твое име како може да немаш возачка? Нив ги заболе дали ти е истечена возачката или не, ги интересира само да имаш осигурување.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 902
« Одговори #47 на: 10 Август 2020, 22:24:48 pm »
А како ќе те фатат на граница со истечена возачка? Чим имаш зелен картон и сообраќајна на твое име како може да немаш возачка? Нив ги заболе дали ти е истечена возачката или не, ги интересира само да имаш осигурување.
Е видиш, ги занимала и возачката
Колата не беше на мое име,имав полномошно

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98

Отсутен Ducky

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 248
« Одговори #49 на: 08 Септември 2020, 23:50:02 pm »
Возачката книшка треба да се смени кога се продолжува возачката дозвола или нема потреба?

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #50 на: 09 Септември 2020, 01:08:27 am »
Mislaam od pred nekoj mesec gi ukinaa vekje vozackite kniski 😁
https://sitel.com.mk/nema-vekje-zamena-na-kazna-za-negativni-poeni-vo-vozachkite-knishki

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #51 на: 09 Септември 2020, 03:02:50 am »
Ах, и јас пред некоја година така пробував не ми даваше за лична карта мислам, си реков ај ново е не работи, за возачкава мавам петок во 16.30, ми вика имате слободен во 16.10-20, дали ви одговара. Мавам потврди и влегов во системот.  :D

А за пасош летово добив термин телефонски по 3 недели, можи покасно требаше да одбираш.

Чисто информативно да си бидеш спремен, ќе чекаш околу саат ипол (на закажан термин) да влезеш да те сликаат. од искуство ти кажувам не се радувајте многу на терминот :)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #52 на: 09 Септември 2020, 06:20:46 am »
Ako imas na vozackata C kategorija racunaj kje ti treba i lekarsko da vadis.
Za B ne e potrebno

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
« Одговори #53 на: 09 Септември 2020, 10:12:44 am »
Zasto lekarsko za "C"? Posleden pat koga ja obnovuvav ne mi trebase lekarsko.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #54 на: 09 Септември 2020, 10:36:47 am »
E sega ke ti treba 1000% ti kazuvam od iskustvo 😁 na prasanjeto zs, sledi odgovor za da ti zemat pari...jbg lopovska drzava, demek profesionalna kategorija se racuna bla bla

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #55 на: 09 Септември 2020, 12:02:02 pm »
Ах, и јас пред некоја година така пробував не ми даваше за лична карта мислам, си реков ај ново е не работи, за возачкава мавам петок во 16.30, ми вика имате слободен во 16.10-20, дали ви одговара. Мавам потврди и влегов во системот.  :D

А за пасош летово добив термин телефонски по 3 недели, можи покасно требаше да одбираш.

Чисто информативно да си бидеш спремен, ќе чекаш околу саат ипол (на закажан термин) да влезеш да те сликаат. од искуство ти кажувам не се радувајте многу на терминот :)
Завчера се сликав во 07:30ч. со онлајн закажан термин, завршив работа за 2мин.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
« Одговори #56 на: 09 Септември 2020, 12:05:41 pm »
E sega ke ti treba 1000% ti kazuvam od iskustvo na prasanjeto zs, sledi odgovor za da ti zemat pari...jbg lopovska drzava, demek profesionalna kategorija se racuna bla bla
За 2 години ми истекува. Значи да им отидам со лекарско. Се вади било каде? Или имаат одредени места?

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #57 на: 09 Септември 2020, 12:23:41 pm »
E sega ke ti treba 1000% ti kazuvam od iskustvo 😁 na prasanjeto zs, sledi odgovor za da ti zemat pari...jbg lopovska drzava, demek profesionalna kategorija se racuna bla bla
Na sekoi 5g se vadi lekarsko za Ckategorija,za D mislam bese sekoja godina ili na dve godini.
Sekade vo Evropa.Taka da,sekade zemaat pari.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16755
  • Keep it 100
« Одговори #58 на: 09 Септември 2020, 12:28:14 pm »
Јас пред 10 години пробав да закажам онлајн за пасош. За три дена ми стигна известување дека терминот ми бил претходниот ден. Од тогаш само по телефон се јавувам.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #59 на: 09 Септември 2020, 12:40:03 pm »
Jas vozacka prodolzuvav vo Beko a lekarsko izvadiv odma karsi vo Zeleznicar mislam se vikase toa ambulantata. Lekarskoto se vadi za edvaj 20min plakjas dole ti davaat raspored vo koj sobi da ides i togas pocnuva smeurijata : vlagas ocno ti vika zosto si vikas za lekarsko za vozacka gledas-gledam eve ti pecat teraj dalje. Vlagas na usno isto prasanje zosto si i te prasue slusas li vikas da eve ti pecat. Ides psiholog isto odma pecat i zavrsena rabota. Sramota zosto parite gi zimaat ili pa mene taka mi se pogodi terminot pa gi mrzese da rabotat.