Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
http://termin.mvr.gov.mk/Кликаш малку и ти дава датум. Ајт.П.С. Еве јас само што си закажав за утре. Таман не ни приметив дека ќе истечела.
Цитат: SELECT на 05 Ноември 2018, 10:51:52 amЦитат: [member=356]ile[/member]@ на 05 Ноември 2018, 10:45:20 amТехнички не ти е измината бидејќи порано ги правеа со важност до 15 години од кои 10 години на пластифицираната картичка за возачката, додека во твоето досие во МВР ти стои 15 години. Сега кога ќе отидеш да вадиш нова, ќе ти ја продужат 5 години наместо да ти извадат нова со важност од 10 години. Ова е мое лично искуство кое го имав пред нецел месец дена а е буквално истото како твојата ситуација. Ако добро те сфатив, картичката има важност до 2018, а возачката до 2023? Зошто побогу не ги нивелирале годините? Зошто?Сеа ако правам промена ќе ми направат само на 5 години? Еве како е кај мене, баш како што ти кажав, продолжена за 5 години само...
Цитат: [member=356]ile[/member]@ на 05 Ноември 2018, 10:45:20 amТехнички не ти е измината бидејќи порано ги правеа со важност до 15 години од кои 10 години на пластифицираната картичка за возачката, додека во твоето досие во МВР ти стои 15 години. Сега кога ќе отидеш да вадиш нова, ќе ти ја продужат 5 години наместо да ти извадат нова со важност од 10 години. Ова е мое лично искуство кое го имав пред нецел месец дена а е буквално истото како твојата ситуација. Ако добро те сфатив, картичката има важност до 2018, а возачката до 2023? Зошто побогу не ги нивелирале годините? Зошто?Сеа ако правам промена ќе ми направат само на 5 години?
Технички не ти е измината бидејќи порано ги правеа со важност до 15 години од кои 10 години на пластифицираната картичка за возачката, додека во твоето досие во МВР ти стои 15 години. Сега кога ќе отидеш да вадиш нова, ќе ти ја продужат 5 години наместо да ти извадат нова со важност од 10 години. Ова е мое лично искуство кое го имав пред нецел месец дена а е буквално истото како твојата ситуација.
Каде видовте датум одпозади?Гледам кај мене, извадена 2011 важи до 2021, одпозади има само кога е првпат извадена...
Мадафака, да не отворевте темава немаше да видам дека Л.К ми е истечена у мај месец ...