Автор Тема: Skoda Superb 2.0 TSI 4x4 DSG7  (Прочитано 103518 пати)

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1011
Одг: Skoda Superb 2.0 TSI 4x4 DSG7
« Одговори #405 на: 27 Ноември 2023, 10:24:49 am »
Среќа што е Шкода, па ќе кажеш „ок Шкода е“. Замисли истово ова кога ќе ти се деси (а се дешава) со „германски-несеквари-премиум-брендови“ со нишан, пропелер или кругови на хауба. Тек тогаш и фактурите и нервозите 30 пати поголеми :)

Чекај кога ќе треба во АутомобилеСК да се јави за делови па кога ќе му донесат грешни ;D

Шала на страна, ретко кој овластен сервис од салон во Скопје е океј. Најдобрата опција е инди шоп

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #406 на: 27 Ноември 2023, 10:43:44 am »
Има некој што е ОК? :)

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1413
« Одговори #407 на: 27 Ноември 2023, 11:05:41 am »
Види, и покрај се тоа, за понова кола, поготово под гаранција најдобро е овластен. Овие моиве до сеа беа ок, ова што потфрлија со моторчињава за централно на крај ме разочара малку...

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1413
« Одговори #408 на: 27 Ноември 2023, 11:06:52 am »
Среќа што е Шкода, па ќе кажеш „ок Шкода е“. Замисли истово ова кога ќе ти се деси (а се дешава) со „германски-несеквари-премиум-брендови“ со нишан, пропелер или кругови на хауба. Тек тогаш и фактурите и нервозите 30 пати поголеми :)

Полесно е да кажеш тоа е Алфа е....

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1011
« Одговори #409 на: 27 Ноември 2023, 11:10:33 am »
Види, и покрај се тоа, за понова кола, поготово под гаранција најдобро е овластен. Овие моиве до сеа беа ок, ова што потфрлија со моторчињава за централно на крај ме разочара малку...

Апсолутно, за да задржиш гаранција. Чим истече гаранцијата ги баталиш

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #410 на: 27 Ноември 2023, 11:14:57 am »

Чекај кога ќе треба во АутомобилеСК да се јави за делови па кога ќе му донесат грешни ;D

Шала на страна, ретко кој овластен сервис од салон во Скопје е океј. Најдобрата опција е инди шоп
Ооо, каква шала! Тек сега ќе си види што е мака :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #411 на: 27 Ноември 2023, 11:22:29 am »
Верувал или не, ама ни прв ни последен. Тоа со вратите и отклучувања, заклучувања им е слаба страна на сервисот во Порше. Еден близок дури продаде прекрасна Буба зошто не можеше веќе да се замара со глупостите. И тоа добри 2 години носење, враќање, оставање. Башка страшно фраерско количе, ново од салон, и те плени да не го дадеш. Ама не се трпеше и ја даде. Некој гарант си ја однесе во другиве сервиси и гарант ја оправиле - и си свирка.

Исто и кога менуваа врата, заборавиле да го штекнат жмигавецот во ретровизорот. Ок, ај ситно. „Донеси ја оставија за два дена ќе е готова“ - пиштол во уста и бао од оставање, па такси/убер/да те зима некој, па да те враќа... Да ти преседне. Дај бре човече термин, ќе поседам 2-3 саата, ќе си земам лаптоп, завршете - отколку да се тормозам со денови натака-навака.

За среќа за VAG имаме добри опции и надвор од Порше, ете за некои вакви работи да се завршат. Они се едноставно преоптеретени, и немаат ни простор за да се занимаваат со сервис. И гледаат да аутсорсираат дел, во други сервиси да оди народ.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #412 на: 27 Ноември 2023, 15:51:34 pm »
Кој викаше, ја оставам таму колата за гаранција дека не се замарам , класниот ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Да, и понатаму стојам зад тоа.

Отсутен terzziski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 710
« Одговори #413 на: 27 Ноември 2023, 23:37:59 pm »
За редовни сервиси Карокот го носам во МКМ Ауто, и океј ми е, се знаеме со Андреј, цените ми се океј, си влегува се во историја на овластен сервисер.
Од друга страна, во Порше Скопје имав негативно искуство со промена на лимариски делови.
Пред 3 години во затворена гаража (подземен паркинг во зграда) ме удри комшика паркирајки во рикверц, ми ги направи лом двете врати од возачка страна.
Одлуката после европски беше две нови врати и нови лајсни, со фарбање на новите врати во Порше.
Кога отидов да си ја земам колата, фалеше кедер на задната врата, на возачка не беше залепен добро и се одлепуваше, скршени жабици на наслон од заден тапацир…
Кедерот што фалеше ми го залепија, за другото не се замараа иако барав корекција.
Сам си средив на крај.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #414 на: 28 Ноември 2023, 01:12:30 am »
Срц, тачно тоа зборемо...
Ти збореш за Струм'ца, така ли?

Струм'ца е питом народ, у 30 години уште не сум запознал лош човек од таму...

Друго е тука у "метро полата"... :)
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3878
« Одговори #415 на: 29 Ноември 2023, 05:00:46 am »
Го реши тоа со вратата? И јас ја имам истата мака  а не ми се отвара тапацир сам. За Порше не ни помислувам после последната авантура.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1770
« Одговори #416 на: 29 Ноември 2023, 07:39:46 am »
Во Порше работи познаник, по тоа што ми кажува какви лица работат во сервисот попаметно ви е да си ги сервисирате во некој неофицијален него таму, да не збориме за цените што се астрономски.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8964
« Одговори #417 на: 29 Ноември 2023, 08:14:58 am »
Ja pa mislev Citronov ke riknel neli francuzite gi bivalo 🤣🤣🤣

Nazad na temata, spored mene problemot so Porsche e shto premnogu koli isprodadoa a voopshto nemaat vlozeno vo prosiruvanje oprema i luge. Toa mi e vpecatokot od ushte pred 7 godini koga 2 koli im nosev tamu na servis. I bukvalno ne se zamara bash kako so mu odgovorila tetkata na kraj.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #418 на: 29 Ноември 2023, 08:30:10 am »
Нормално. Ќе обучат неколку дечки, и тие дечки после 1 година, ќе отворат свој сервис, а порше доаѓа пак во почетна ситуација, без кадар.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #419 на: 29 Ноември 2023, 08:31:12 am »
Customer satisfaction/Service само во Америка го има, оти потрошувачите се заштитени како бели мечки плус јака конкуренција.

Затоа Apple ужива толку добро реноме. Не дека имаат најдобри телефони, оти услугата на Apple е на ниво.