Автор Тема: Skoda Superb 2.0 TSI 4x4 DSG7  (Прочитано 103570 пати)

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1413
Одг: Skoda Superb 2.0 TSI 4x4 DSG7
« Одговори #345 на: 16 Август 2022, 00:07:58 am »
Не тресе, малку ептен можда на моменти само, ама не зборам за тоа. Не знам ни како да опишам со зборови, едноставно не ми е нешо по ќеф односно како што беше. Еве пример низ лежечи некогаш имам чуство дека не го задржува идеално правецот... или шо знам на лош пат као поактивно треба да ја возиш. Ако некој разбира што сакам да кажам.
Инаку да уште се аси петките и не се не рамномерно излижани. Инаку бамдажите зимата што пројде беа на средување и пролетта коа ги стаив баш реков иии као нова, ама после две три недели на дожд у пинтија баууу и си еба мамата....

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #346 на: 16 Август 2022, 00:12:00 am »
Можно е и гумите да попиле успут....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен miksi

• Редовен
« Одговори #347 на: 29 Август 2022, 09:07:21 am »
Гумите се дефинитивно, не ме мрзеше ги опнав зимските за да пробам и оп колата како нова.  Пак ги однесов на проверка бандашите, добри се и сега напред се подобрите две гуми да истера до крај сезонава. Ок вози. Инаку на идење накај Грција пред некој ден се пуштивме со едно скопско BMW X6M кафејаво, и нормално дечкото беше изненаден/разочаран :D
Не дека се палам на ова да не бидам погрешно сфатен. Чисто проверка дал тресе...

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #348 на: 29 Август 2022, 09:13:23 am »
Уште гудјерот ги возиш? Колку километри имаат пројдено?
Криви како нерамномерно изедени (внатрешната шара повеќе од надворешната) или „торзионо“ искривени?
Ова после исправање на бандашите ти се дешава? Смени гумите напред/назад, би требало да се смени нешто во динамиката ако е до нив....
Има и уште една работа кај гумите, колку се заоблени ламелите на ивицата што граба. Кај некои гуми и тип на возење може да се заоблат и да им се намали грипот и да изгубат од својства. А рецимо после 10000км лабаво возење да им се вратат својствата. :)
Ама печени за мењање се изгледа, таман да си ги довози некој уште 30ккм.

Отсутен miksi

• Редовен
« Одговори #349 на: 13 Октомври 2022, 20:45:39 pm »
Да ја освежам темата. Уште една иљадарка и ќе бидат сто хиљади. Овој пат нема да кудам многу по колата, ќе кажам по некој пофален збор. Значи, за овие 100к и мои 100 и повеќе од кусур кила, седиштата се останати скоро како нови. Воланот не е оштетен, а и сите други материјали внатре на изглед ефтини, сите се цакум пакум. Сега после сето време, летово прв пат ми требаше сериозен багажник, значи... уау... Немате појма што се собира внатре. Друго посебно нешто од последниот пост не се сеќавам да имало.

Отсутен miksi

• Редовен
« Одговори #350 на: 27 Ноември 2022, 19:16:14 pm »
101300km зимски гуми втора сезона. Се намачив со престегнати штрафови. До сега не сум видел толку стегнати, просто неверојатно. ОЗ бандажите се стакло а гумите за во контејнер.
Да не биде без ич и некое сликиче со вентилаторите…

Отсутен miksi

• Редовен
« Одговори #351 на: 14 Декември 2022, 19:35:40 pm »

Пред извесно време го приметив ова и си помислив дека е гребеница и баш си помислив од што таму па и длабока. Е ама пред некој ден другар мој влегува на совозачка страна ми вика еј види ти пукнало ова… коа оно и на другата другата страна исто со тоа што испадна дека не се гребаници туку пукнатина. Тоа е пластиката (или што и да е) окулу сончевиот кров. За среќа се случи/го видов во последните 10 дена од гаранцијата и за уште поголема среќа го признаа во гаранција.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #352 на: 14 Декември 2022, 19:39:21 pm »
Веројатно од флексот на шасијата, ете фино што си го забележал пред да се продава.

Отсутен miksi

• Редовен
« Одговори #353 на: 14 Декември 2022, 19:42:50 pm »
Веројатно од флексот на шасијата, ете фино што си го забележал пред да се продава.

Да, најголемата болка на сите стаклени кровови. На мисла сум следната да нема…

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #354 на: 14 Декември 2022, 19:49:03 pm »
Точен одговор.

Отсутен miksi

• Редовен
« Одговори #355 на: 28 Февруари 2023, 16:51:19 pm »
Карамелизирана 😂😂
Во домашни услови, прво со полир паста ситна Вурт па после со некое сретство од Сонакс како спреј.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2351
« Одговори #356 на: 01 Март 2023, 10:04:19 am »
Кај оваа Окта има самоуслужна перална или „класична“ перална, поблиску ми е него самоуслужната кај Лукоил на Борис Трајковски што е
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Присутен ivanxh

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 611
« Одговори #357 на: 01 Март 2023, 10:06:37 am »
Кај оваа Окта има самоуслужна перална или „класична“ перална, поблиску ми е него самоуслужната кај Лукоил на Борис Трајковски што е
Има самопослужна, и по мое тестирање е една од најдобрите во Скопје. Јас од Чаир идам таму да си ја перам колата. :)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7077
« Одговори #358 на: 01 Март 2023, 10:24:06 am »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Пред извесно време го приметив ова и си помислив дека е гребеница и баш си помислив од што таму па и длабока. Е ама пред некој ден другар мој влегува на совозачка страна ми вика еј види ти пукнало ова… коа оно и на другата другата страна исто со тоа што испадна дека не се гребаници туку пукнатина. Тоа е пластиката (или што и да е) окулу сончевиот кров. За среќа се случи/го видов во последните 10 дена од гаранцијата и за уште поголема среќа го признаа во гаранција.

Како го средија ова во гаранција?

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1132
« Одговори #359 на: 01 Март 2023, 10:37:57 am »
Убаво количе, ама уште околу млечен ти ја гледам lancia-на, ја вози постар господин. Срце ми застанува кога ќе ја видам.