Автор Тема: Skoda Superb 2.0 TSI 4x4 DSG7  (Прочитано 103567 пати)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3878
Одг: Skoda Superb 2.0 TSI 4x4 DSG7
« Одговори #330 на: 18 Мај 2022, 22:07:10 pm »
Каде и како? Сакам јас старт-стоп да ставам на OFF како дефолт детинг. Не знам за другиве опции дали воопшто може кај мене пошто немам предна камера. Ама за старт-стоп веќе на влегување одма го гасам.

Sent from my DN2103 using Tapatalk

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #331 на: 18 Мај 2022, 22:16:12 pm »
Офтопик
Нели старт-стоп бил божји благодет (да не ја барам темата) :)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6480
« Одговори #332 на: 18 Мај 2022, 22:20:04 pm »
Ептен е, особено за тси. За дизел така така ама ако е од новиве ЕВО дизели и тие го имаат средено палењето не се осеќа ич.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2678
« Одговори #333 на: 18 Мај 2022, 22:21:01 pm »
Denski svetla od pozadi pod obavezno i pravec skandinavija.

Toa drugite opcii sto si gi aktiviral toppp

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1000
« Одговори #334 на: 18 Мај 2022, 22:21:09 pm »
Задни светла обавезно. Многу подобро ми изгледаат сите коли со уклучени задни светла. Кога се изгасени изгледа како цела кола да е изгасена.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #335 на: 18 Мај 2022, 22:29:43 pm »
Офтопик
Со бензинец мануелен супер си поминувам со старт стопот. Палам гасам со кочница и квачило како сакам. Не го ни мислам. Дизелов со ДСГ ме живцира опасно особено кога влегувам на кружен и   ми се гаси на застанување од пола секунда.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #336 на: 18 Мај 2022, 22:53:44 pm »
Јас прво што направив е задни светла позади. Ем поубаво ем не се замараш дали се потстемнило па ми се сневидело на некој.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #337 на: 18 Мај 2022, 23:27:59 pm »
Офтопик
Со бензинец мануелен супер си поминувам со старт стопот. Палам гасам со кочница и квачило како сакам. Не го ни мислам. Дизелов со ДСГ ме живцира опасно особено кога влегувам на кружен и   ми се гаси на застанување од пола секунда.

Изгледа и на дизелите со мануелен е ОК, јас до сеа со T-roc-от што го возам одвреме/навреме, немам осетено мака со старт/стоп. Ама мануелец е и тој....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1413
« Одговори #338 на: 20 Мај 2022, 07:53:14 am »
Каде и како? Сакам јас старт-стоп да ставам на OFF како дефолт детинг. Не знам за другиве опции дали воопшто може кај мене пошто немам предна камера. Ама за старт-стоп веќе на влегување одма го гасам.

Треба да се провери дали може. На пример на Супербов може а на Камикот не може односно апликацијата воопшто не го дава тоа како опција.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #339 на: 20 Мај 2022, 09:27:53 am »
ОК, дали можам сам да го набавам (има ли смисла) софтверот и дали преку OBD II би завршил работа,или треба да одам кај некој (кој?) да ја заврши оваа проверка и исклучи, или можноста да користам џокер „позови пријатеља“?

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1481
« Одговори #340 на: 20 Мај 2022, 09:36:27 am »
@bramovsk има гаражи низ скопјево што се занимаваат со такви работи а ко за беља не ми текнува на ни една во моментов. Мислам дека имаше една фенси направена гаража во бутел негде, вклучуваат video in motion , гасат / вклучуваат вакви системи итн.
сигурно на некој ке му текне за која зборам, а и мене да ми текне ќе ја допишам.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #341 на: 20 Мај 2022, 09:49:57 am »
ОК, дали можам сам да го набавам (има ли смисла) софтверот и дали преку OBD II би завршил работа,или треба да одам кај некој (кој?) да ја заврши оваа проверка и исклучи, или можноста да користам џокер „позови пријатеља“?

Би требало да може било кој со доволно нов VCDS/VAGCOM. Види Степон или ReDrive.

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1413
« Одговори #342 на: 15 Август 2022, 23:10:31 pm »
За евиденција: 95.000км. Не знам кој по ред стандарден сервис, оној со штопната. Плус на тоа заменети во гарантен период, амортизерите (така да ги наречам пошто не се амортизери) на петта врата. Нешто се расипа во нив и не се закочуваше најгоре туку попушташе. Прво почна по сантим па два па десет за на крај да не знам дали ќе ме опне по глава. Е доброто е што дознав дека гаранцијата ми трае до декември а не до минатиот декември. Не знам како и додадов една година плус на колава. Тоа е и причината што замре темата за мојата нова кола.
Друго, напраив јајце два од бандашите но ги исправив џам. Не тресеше ама нешто не ми праеше ќеф поготово на автопат. Имам чувство како да малку сака у десно. Отидов на кај оној у кисела вода што центрира, ја ебаваше едно саат, вика абе ово како ново нема што да се прави овде, вика види амортизери. Ок, одам на тестирање амортизери, добри, сеа не нови ама скоро... Се моткав се трткав, викам ај пак да видам бандаши. И на крај излезе дека гумите се криви.
Е сеа по вас што мислите криви гуми може ли да ми доловат млитава кола????

Присутен Zizi

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 202
« Одговори #343 на: 15 Август 2022, 23:49:43 pm »
За евиденција: 95.000км. Не знам кој по ред стандарден сервис, оној со штопната. Плус на тоа заменети во гарантен период, амортизерите (така да ги наречам пошто не се амортизери) на петта врата. Нешто се расипа во нив и не се закочуваше најгоре туку попушташе. Прво почна по сантим па два па десет за на крај да не знам дали ќе ме опне по глава. Е доброто е што дознав дека гаранцијата ми трае до декември а не до минатиот декември. Не знам како и додадов една година плус на колава. Тоа е и причината што замре темата за мојата нова кола.
Друго, напраив јајце два од бандашите но ги исправив џам. Не тресеше ама нешто не ми праеше ќеф поготово на автопат. Имам чувство како да малку сака у десно. Отидов на кај оној у кисела вода што центрира, ја ебаваше едно саат, вика абе ово како ново нема што да се прави овде, вика види амортизери. Ок, одам на тестирање амортизери, добри, сеа не нови ама скоро... Се моткав се трткав, викам ај пак да видам бандаши. И на крај излезе дека гумите се криви.
Е сеа по вас што мислите криви гуми може ли да ми доловат млитава кола????

Може и те како, да треси, влечи на страна, да вибрира волан итн., ако имаш зимски сет со бандажи пробај и ќе видиш дали е до гумите.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #344 на: 15 Август 2022, 23:50:18 pm »
Уште гудјерот ги возиш? Колку километри имаат пројдено?
Криви како нерамномерно изедени (внатрешната шара повеќе од надворешната) или „торзионо“ искривени?
Ова после исправање на бандашите ти се дешава? Смени гумите напред/назад, би требало да се смени нешто во динамиката ако е до нив....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.