Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1482272 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #6795 на: 24 Ноември 2017, 10:39:45 am »
Јас само знам, дека откако почесто се употребуваат зимски гуми во зима, некако помалце буткаме коли по паркинзи и на превои за да се извлечат од снег. Има по некоја, ама најчесто без зимски и без ланци. Можда има врска со глобално затоплување, не би знаел...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #6796 на: 24 Ноември 2017, 10:40:33 am »
Зеро закажи собир, имам за фарбање на колата а сеа сите се со зимски кинези, да не оди се на сметка на каското ми се лути тој агентот.

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #6797 на: 24 Ноември 2017, 10:40:45 am »
99% е маркетинг. Машинерија. Така се прават пари, бизнис индустрија :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #6798 на: 24 Ноември 2017, 13:13:51 pm »
35% popust na gumi vo Olimpiko vikendov
p.s. i vo Motocentar

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #6799 на: 24 Ноември 2017, 13:28:36 pm »
на Блек фрајдеј или немаат во твоја димензија или не се јавуваат

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #6800 на: 24 Ноември 2017, 14:38:42 pm »
Koj popust koj bakraci ne se normalni ovie. Vo pneumatik pisale 195-60-15 gumite bile 6800 den parce sega demek 3600. Abre kogo praat mrdnati ne mi e jasno.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #6801 на: 24 Ноември 2017, 14:47:19 pm »
sega slucajno eden sajt na net - kupigumi.mk, dobri ceni imaat na gumi epten

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
« Одговори #6802 на: 24 Ноември 2017, 15:15:10 pm »
Све е супер со мишелинот сега на минус два утринска и вечерна и од 5 до 10 степени дневна. Ќе биде супер и на минус 20 утринска и 0 дневна. Го знам тоа затоа што и два пати поевтиниот матадор што го возам е одличен на овие услови. Ќе бидат супер и на кашест снег и на утапкан снег, останува да се провери најбитното: Мишелин се познати по тоа дека по извесна километража губат од возните карактеристики и тогаш ме интересира како ќе се однесуваат на екстремите од минус 20 и плус 40. Да не излезе на крај да биде добра само за есен и пролет.
Зини да ти кажу.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4001
« Одговори #6803 на: 24 Ноември 2017, 15:46:54 pm »
Све е супер со мишелинот сега на минус два утринска и вечерна и од 5 до 10 степени дневна. Ќе биде супер и на минус 20 утринска и 0 дневна. Го знам тоа затоа што и два пати поевтиниот матадор што го возам е одличен на овие услови. Ќе бидат супер и на кашест снег и на утапкан снег, останува да се провери најбитното: Мишелин се познати по тоа дека по извесна километража губат од возните карактеристики и тогаш ме интересира како ќе се однесуваат на екстремите од минус 20 и плус 40. Да не излезе на крај да биде добра само за есен и пролет.

И јас би сакал да го знам овој параметар бидејќи по извесна километража и јас не ги возам гумите дури и ако изгледа дека имаат шара. Така да штом ќе се доближам до 50/60ккм било која гума ја менувам.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #6804 на: 24 Ноември 2017, 16:05:48 pm »

Зимски Michelin Alpin A4 што ги имав на Алфата беа ѕвероњи иако беа 7-8 години стари и доста извозени. Мислам дека репутацијата за губење возни карактеристики се однесува стриктно на Energy Saver (без плус). Кај нив барем неколку луѓе на форумов кажаа дека нагло, во 1000-2000 километри, престанале да функционираат како претходно.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
« Одговори #6805 на: 24 Ноември 2017, 16:40:24 pm »

И јас би сакал да го знам овој параметар бидејќи по извесна километража и јас не ги возам гумите дури и ако изгледа дека имаат шара. Така да штом ќе се доближам до 50/60ккм било која гума ја менувам.

Под извесна километража, мислев на 40 000 км. Ако не ти е тешко кога ќе стигнеш до оваа бројка, напиши некој осврт, да знаеме другите што планираме да купиме вакви гуми, што да очекуваме. Гледам дека доста ја возиш колата, па сигурно за брзо време ќе стигнеш до 40 ;)

Зимски Michelin Alpin A4 што ги имав на Алфата беа ѕвероњи иако беа 7-8 години стари и доста извозени. Мислам дека репутацијата за губење возни карактеристики се однесува стриктно на Energy Saver (без плус). Кај нив барем неколку луѓе на форумов кажаа дека нагло, во 1000-2000 километри, престанале да функционираат како претходно.

Да, ама алпин 4 и 5 се само едни. Единствена зимска гума што ја нуди мишелин за патнички возила. Затоа и не смеат да имаат варијации во квалитетот. Од друга страна летни има енерџи сејвер плус, прајмаси, пилот спорт...
Зини да ти кажу.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6806 на: 24 Ноември 2017, 23:02:02 pm »

Така е. Плус како проаѓа време се повеќе и повеќе лизгаат.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #6807 на: 25 Ноември 2017, 08:29:39 am »
Иако не таа темата ама кога веќе ги спомнавте морам да не се сложам со вас за Енерџи Сејвер од мишелин, 2 сета извозев на полото што го имав гумите си беа супер, и Онак ги вози на волвото доста е задоволен.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #6808 на: 25 Ноември 2017, 22:13:16 pm »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #6809 на: 25 Ноември 2017, 22:16:06 pm »
Од тестот на зимски гуми - субаруто.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.