Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1485882 пати)

Отсутен changetheoil savethecar

• Редовен
  • Пораки: 1049
  • Best Motors Worldwide
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #6435 на: 13 Октомври 2017, 15:00:29 pm »
cooper tires e amerikanska firma so tradicija i voopsto ne e shalabajzerska...
i apple se producira bog znae kade... na pr. pa pak se prodava za 1000 USD
bitna e tehnologijata a ne rabotnata raka.

cooper tires e seriozna firma imaat i drugi brendovi... avon mislam se pod niv isto...
« Последно менување: 13 Октомври 2017, 15:12:19 pm changetheoil savethecar »
---Best Motors Worldwide---
       (Oo=[][]=oO)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #6436 на: 13 Октомври 2017, 21:33:23 pm »
Седам со газдата на Мултибренд и му викам дај зимски некој добри ко за мене. Windforce Декиии, ејјј немој бе тие, дај барем Сава нешто Униројал. Овој Деки ја ти гарантираааам ;D

Иначе Униројалот зимските гледам доста добри, високо котираат. 80€ комад за 225/45R17
« Последно менување: 15 Октомври 2017, 02:22:54 am Cuore Sportivo »

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #6437 на: 13 Октомври 2017, 22:29:19 pm »
Windforce i vulkanizerot do vujkomi mi gi preporaca uste lani. Najtragicno ne e edinstven vulkanizer so koj pravev moabet. I drug istoto mi go kaza.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
« Одговори #6438 на: 15 Октомври 2017, 09:00:08 am »
А врз основа на што ги препорачуваат. Некој ги извозел неколку сезони во разноразни ситуации или онака шарата е убава а гумата е ефтина..

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #6439 на: 15 Октомври 2017, 09:48:56 am »
Маркетинг...

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #6440 на: 15 Октомври 2017, 10:42:51 am »
Abe da gi prodava pa da pravi marketing vo red ama ovoj gumi ne prodava baska vozi zafira vulkanizerot i on ima takvi gumi staveno i uste od lani po snegovite vikase deka e prezadovolen. Kolega kaj nas isto lani zema windforce i lani po snegovite bese prezadovolen. Vika nikakov problem nemav ni na sneg ni na mraz. E sea windforce, comforser ova se niskobudzetni gumi koj uletaa od nigde nikade i so bagatelna cena im gi pomesaa esapive na salonive za gumi. Svrti niz grad zagledaj malce kje vidis i deka mnogu poskapi koli vozat od ovie marki na gumi.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #6441 на: 15 Октомври 2017, 12:41:59 pm »
Windforce i vulkanizerot do vujkomi mi gi preporaca uste lani. Najtragicno ne e edinstven vulkanizer so koj pravev moabet. I drug istoto mi go kaza.

Да не бидам погрешно разбран ама 99% од вулканизерите кај нас немаат слушнато за момент клуч, како и зошто се користи па ќе ти кажуваат за перформанси на една гума. Балансирање на гумите и нивно вадење и ставање на бандаж нема допирна точка со возење на таа гума во најразлични услови на патот и како што спомна МарчеЦварче да ги возеле барем некоја сезона.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
« Одговори #6442 на: 15 Октомври 2017, 14:08:53 pm »
Седам со газдата на Мултибренд и му викам дај зимски некој добри ко за мене. Windforce Декиии, ејјј немој бе тие, дај барем Сава нешто Униројал. Овој Деки ја ти гарантираааам ;D

Иначе Униројалот зимските гледам доста добри, високо котираат. 80€ комад за 225/45R17

Ноу комент. Продаваат и сава, матадор, униројал и разбирам некој од тие брендови на гума да ти препорачал у смисла квалитетна гума со приступачна цена. Еве јас лани земав матадор од нив и сум презадоволен и од гумата и од цената и од услугата. Ја мислам дека мораат полека да се прилагодуваат на стандардот на луѓето и да продаваат евтини гуми со дискутабилни перформанси затоа што народот изгледа само цената го интересира. Е сега што пробал таква прикаска тебе да ти продава што ти е битно каква гума возиш, изгледа не те проценил како муштерија доволно добро. Едно време савата беше евтина и солидна варијанта на гума по салоните, сега савата е на цена, а како евтини продаваат разно разни комфорсер, виндфорс, даеву, а гледам и некои украински се нудат по огласи. За мене лично сава/нексен/дебика/матадор е долната граница до која би се спуштил кога би купувал нови гуми сега. Под таа класа не би земал па и без пари да ми ги даваат.
Зини да ти кажу.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #6443 на: 15 Октомври 2017, 14:16:41 pm »
Ne si igrajte so kineskive gumi

Отсутен salt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 286
  • Opel Astra fan
    • Blog Za Mkd muzika I iOS aplikacii
« Одговори #6444 на: 15 Октомври 2017, 15:40:50 pm »
Абе симнете се на земја, јас знам што е добро али 150€ за гума не ми се дава. 4×150=600€   мене лично ми ги мати сите сметки у буџетот. Друго е 350€ за 4 гуми друго е 600-800€ работата е за поефтино да се пројде. Друго  е ако имаш неограничен буџет

испратено од мојот galaxy S7 edge користејќи тапаталк

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #6445 на: 15 Октомври 2017, 16:17:35 pm »
Па не зимај континентал од 150 еур туку земи континентал од 90еур.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #6446 на: 15 Октомври 2017, 16:39:29 pm »
Све сами експерти за гуми, па шо не земете сите мерцедеси да возите да не се малтретирате со пониски класи на коли, како што имате класи за се друго, така и за гуми имаш класи.  Не секој може да си приушти премиум возило и не секој може да купи премиум гуми. А за нашите патишта и улици само за премиум сме.

Отсутен salt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 286
  • Opel Astra fan
    • Blog Za Mkd muzika I iOS aplikacii
« Одговори #6447 на: 15 Октомври 2017, 17:29:53 pm »
Па не зимај континентал од 150 еур туку земи континентал од 90еур.
Па тоа е идејата , за тие пари спортива ми е во игра 85€

испратено од мојот galaxy S7 edge користејќи тапаталк

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #6448 на: 15 Октомври 2017, 17:35:10 pm »
Од лично искуство, препорачувам Nokian DR W3, сега се заменети со понова генерација. Лани на снеговите во Скопје во ниту еден момент не ме изневерија. На времето ги купив за нешто помалку од 100 евра по гума во димензија 205/55/16. Еве, петта година ќе се возат зимава, имаат едвај 15.000 км на нив до сега. Супер си се.

--

Е сега.. Меѓу добри и лоши гуми има објективна, мерлива разлика. Не мора да значи дека сите скапи гуми се добри, нити па да значи дека сите ефтини гуми се лоши. Меѓутоа, јас на тоа гледам вака - за да заштитам нешто што чини неколку илјади евра, ќе купам нешто што чини неколку стотици евра. Есапот за зимски гуми не е прескап, а добри зимски гуми се разликата меѓу застанување на време и купување нов браник, нови решетки и нови фарови. Да речеме.

На времето кога ги купував зимските гуми, се консултирав со Симо, и Симо ми рече - „ги купуваш гумите за најмалку следниве пет години. Дали разликата од вкупно 100-тина евра ти праи разлика гледано во рамки на следниве пет години?“

И апсолутно беше во право.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #6449 на: 15 Октомври 2017, 17:48:01 pm »
Со приказнава се е во ред, под услов да имаш 100 евра вишок да ги платиш тие гуми во моментот. За тој што има вистински вишок, значи не си крати од неделен пазарлок за дома, не крати од сметки, не крати од ништо туку зема пари од заштедата, апсолутен апсурд е да избере полоши гуми.

Тој што нема... ќе си сонува за подобри денови со неговите поефтини гуми.