Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1366341 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #4170 на: 16 Ноември 2014, 12:53:24 pm »
Абе јебига јас не возам 200 коњи па да ме држи како шина :)  Ќе му ги продадам на комшија бриџстоунот.. Две се во одлична состојба, две се скоро готови.. 2/3000 ќе им земам :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43936
  • Il Moderatore
« Одговори #4171 на: 16 Ноември 2014, 13:00:51 pm »

Незнам кој модел беше.. Како да бидат подобри на дожд кога тие се летни ?

Демек, летни гуми се полоши на дожд од зимски?!
« Последно менување: 16 Ноември 2014, 13:51:16 pm Simo - Carrier166 »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #4172 на: 16 Ноември 2014, 13:09:02 pm »
Незнам, логички така излага...

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #4173 на: 16 Ноември 2014, 13:31:02 pm »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4174 на: 16 Ноември 2014, 13:56:31 pm »
Незнам, логички така излага...
Мхм...

Да ти ја „поебам“ малку логиката. Види го првото сличе од споредбата:

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #4175 на: 16 Ноември 2014, 14:05:22 pm »
Добро е :) Ама сепак на што поладно време толку зимската е подобра..

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4176 на: 16 Ноември 2014, 14:06:37 pm »
Ko` што е и летната на потопло време (некоја провизорна граница е 7 степени целзиуси)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #4177 на: 16 Ноември 2014, 14:13:31 pm »

Бузуки, честитам за освоената престижна награда "Ѓорге Иванов".
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4178 на: 16 Ноември 2014, 14:14:16 pm »
во србија е 3...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #4179 на: 16 Ноември 2014, 14:33:34 pm »
Бриџстонот се врвни гуми, каква сава црна, мишелинкиве што ги имам држат многу послабо од бриџстонките што ги возев. Шина беа, тврди се камен да, не пружаат некој комфор, ама држат у п.м, ненормално добро и на суво и на мокро.
Потврдувам,а можам да замислам нови кога биле....

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #4180 на: 16 Ноември 2014, 14:49:56 pm »
Ете, сега златниот ги вози :) Остај на суво што беа страва, нови кога беа на железара угорницата од место тргав на 10-15 см снег, сите беа заглавени, застанувавме излагавме од коли да ги гураме тие напред, ја си тргав без проблеми,  се чудеа луѓе, мислеа зимски иам. Тие години повеќето луѓе немаа зимски како сега, сега гледам масовно се купуваат што е добро.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #4181 на: 16 Ноември 2014, 15:13:40 pm »
Моето искуство е следно: Зборам за Астра Х, значи премиум летни гуми 205/55-16 на иста кола - Најдобра се покажа Гудјер, па Конти, па Бриџстон (така и се продаваа како нови, со овие гуми). Бриџстонот камен тврда, за на загреан асфалт у јако лето одлична, ама на ладно, мраз и снег катастрофа. Страв да ти е да искочиш на улица :) Континенталот е супер во лето, а во зима му*а да ти смрзнат од страв, ама дааалеку подобар од Бриџстонот. Гудјерот е добар и во лето и во есен и на пролет, а во зима е доста попристоен од другите. Нормално дека не е зимска гума и дека ни приближно нема такви перформанси. Сепак еве Казан ги вози (или возеше), па нека се изјасни. Јас возам Континентал, а некои од форумов со исти Астри возеа Бриџстон, така да можат да си ги кажат своите искуства. На пример качувањата на Водно по снег... :D
Зимската постава на овие брендови е солидна (моите зимски континенталки уште не се за мењање), ама кога би купувал-пак би купувал по горниот редослед.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4182 на: 16 Ноември 2014, 15:19:06 pm »
Јас лани не ги извадив SportContact5 од Continental. Доста подобри се покажаа за ниски температури од нивниот претходник SportContact3. Ама лани речиси и немавме зимски услови.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4183 на: 16 Ноември 2014, 18:14:33 pm »
Ете, сега златниот ги вози :) Остај на суво што беа страва, нови кога беа на железара угорницата од место тргав на 10-15 см снег, сите беа заглавени, застанувавме излагавме од коли да ги гураме тие напред, ја си тргав без проблеми,  се чудеа луѓе, мислеа зимски иам. Тие години повеќето луѓе немаа зимски како сега, сега гледам масовно се купуваат што е добро.

сега купуваат затоа што законот вели дека МОРА да има зимски гуми... тоа време е минато свршено...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #4184 на: 16 Ноември 2014, 18:18:25 pm »
Многу сте грешка со законот дека МОРА да имало зимски гуми, се е само квази новинарска фарса како  и се претходно. Чекам извадок од закон за МОРАЊЕ на зимски гуми кој го има да го презентира. Што е најинтересното пишуваат сите дека морало ама никој не пишал колкава е глобата :) Тоа е така дека воопшто не постои тој закон.