Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1366962 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43937
  • Il Moderatore
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #4155 на: 15 Ноември 2014, 09:32:46 am »
Момци ај совет. Треба да ставам зимски гуми па денес прошетав да видам што има понуда, па би побарал дали има некој искуство со некои од следниве и дали вредат за парите?
Се работи за скупа димензија односно - 225/45/17.
Значи ова не е цела понуда која ја добив туку од кои модели се мислам. :D

1. Nokian WR A3 - 7800 ден од гума= 31200 ден
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
2. Goodyear UltraGrip 8 - 40000 ден (4 гуми)
3. Continental ContiWinterContact TS830- 10000 ден од гума= 40000 ден
4. Michelin Alpin A5 - 14270 ден од гума = 10700 ден од гума = 42800 ден

Вашите коментари ќе ве молам  ;D

Nokian. Ем е добра ем 150е поефтина од следната најефтина (за комплет). Искрено, кај нас се трескаат од земја со цениве. Види ако можеш од соседствово да си набавиш гуми.
Инаку, види за тие пари (40 банки), ќе ти се исплати и 16 бандаши сосе гуми да си набавиш.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7081
« Одговори #4156 на: 15 Ноември 2014, 09:35:15 am »
@Краниум

Јас би те советувал да се концентрираш само на тестовите што се околу твојата димензија со висина 45. Тестовите со 65 висина не се воопшто релевантни за тебе и има разлика во тоа како иста гума ќе се однесува во различна димензија.

Не ти е лошо да си видиш за Барум и Семперит (ова од мое искуство) јави се во Еурогума, имаат исто и континентал. Нормално прашај си и дата на п-во. Најсигурно по маил, во хаос се дечките па да не направат некоја збунка.
На страната на Ханког е што даваат 2 години гаранција, ако нешто ти значи. Инаку, незнам колку е точно али за Мишелинот А4 има муабет дека има претерано меки страничнибѕидови и неретко знае да се прават цицки :) заради нашиве патишта.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #4157 на: 15 Ноември 2014, 10:02:02 am »
Pa dobro be prasajte si gi postarite pred 10-15 godini jas ne pamtam da imase olkava fama zimski-letni gumi...
Ne pamtam jas togas nekoj da imal 2 para gumi ili pa se desavale bog znae kakvi sobrakjajki a imalo vo skopje duplo povekje sneg nego  poslednive 2-3 godini..

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,23.msg719821.html#msg719821

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3083
« Одговори #4158 на: 15 Ноември 2014, 11:50:21 am »
Conti TS830 уште прават? Јас за 40к би им барал 850ки. Моите 830ки се веќе 4 или 5 зима стари, супер се за у зима.

ПС На снег со асални зимски гуми ручка од тупан што ќе лудуваш. Ако на некого му е тоа намерата нека монтира летни, ќе лудува и на снег и на асфалт, и кога ќе му се лудува а богами и кога нема да му се лудува.

Отсутен alekohrid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #4159 на: 15 Ноември 2014, 12:45:42 pm »
јас возам сава ескимо с3 од ланската зима значи и летово ги возев, одлична гума за нормални потреби, секој денар си вреди, поминав скоро 10 000 км со нив и ето ги мервев 6 мм уште имаа останато напред 7 назад ко нови, и во тротоар ги удрив и возам ама без многу штедење и пак ке речам за таа цена супер гуми, до вчера и нексен не чинеше ама сеа волсваген сеат и скода ги монтираат од фабрика така да од рекла казала муабети не се релевантни, а ако некој мисли дека се спортски гуми и дека не се добри за по стази возење во право е јас не ги купив за по стази да ги возам

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #4160 на: 15 Ноември 2014, 13:54:18 pm »
Која процедура бе чоек? :D

5 шрафа се, си има како треба да се стегаат. Башка на недоволно стегнати ја спуштив колата од дигалка и 2/5 шрафа не ми беа доволно стегнати. Вчера го извадив, го престегнав тркалото и сеа мука нема.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #4161 на: 15 Ноември 2014, 14:57:26 pm »
Значи истото да не речам,како кај мене.Битно си завршил работа :)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #4162 на: 15 Ноември 2014, 15:37:57 pm »
Момци ај совет. Треба да ставам зимски гуми па денес прошетав да видам што има понуда, па би побарал дали има некој искуство со некои од следниве и дали вредат за парите?

Јас би ги зел Goodyear-от. UG редовно солидно котираат на тестовите во сите могучи димензии.

Не дека другите се лоши. Која и да ја земеш нема да се заебеш.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6505
« Одговори #4163 на: 15 Ноември 2014, 20:33:44 pm »
Goodyear-ot voopsto ne e los model samo prasaj dali imaat od novite Ultragrip 9, ovoj sto ti go ponudile e lanski model.

Присутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 950
« Одговори #4164 на: 15 Ноември 2014, 21:21:05 pm »
Ги земав Nokianot и според денешново возење одлична одлука направив! Боље зимска гума до сеа не сум возел!  ;D

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3083
« Одговори #4165 на: 15 Ноември 2014, 23:46:30 pm »
Ги земав Nokianot и според денешново возење одлична одлука направив! Боље зимска гума до сеа не сум возел!  ;D

Честито, но почекај да падне температурата око 0, па на влажен коловоз вози и на снег негде ако има.

Тогаш можеш да осетиш дали е ок гумата во зимски услови.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #4166 на: 16 Ноември 2014, 00:35:58 am »
Кај знае Финец да направи зимска гума  ;D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #4167 на: 16 Ноември 2014, 08:56:46 am »
Ај со среќа да си ги возиш! Доста фалена гума, се надевам дека и ти ќе бидеш задоволен.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #4168 на: 16 Ноември 2014, 12:26:54 pm »
За кичевските снежни зими добри ќе бидат, да не речам одлични. Со здравје и памет да си ги служиш!
Фала :) 

^^
Па може летните му се трајал, па затоа сега вика дека савата му е супер.
Зошто ? не чини савата ? За слична цена имаше и дебика. Летните се Bridgistone 3 години стари.. Незнам, некако помеки се савата, не брчат (шуштат) на поголеми брзини..

кој модел на bridgestone ?
мало сутра дека савата се подобри од бриџстоне на дожд,мада сепак 3 години вс ново си го прави своето
Незнам кој модел беше.. Како да бидат подобри на дожд кога тие се летни ?

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #4169 на: 16 Ноември 2014, 12:41:07 pm »
Бриџстонот се врвни гуми, каква сава црна, мишелинкиве што ги имам држат многу послабо од бриџстонките што ги возев. Шина беа, тврди се камен да, не пружаат некој комфор, ама држат у п.м, ненормално добро и на суво и на мокро.