Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1368129 пати)

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17608
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #4110 на: 13 Ноември 2014, 18:45:30 pm »
Летни и ланци или зимски со минимум 4mm длабочина на шара. Во овој случај ланци не се задолжителни.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34160
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4111 на: 13 Ноември 2014, 18:56:33 pm »
Топ сценарио. Возиш зимно време, малце навејува снег. Те запира полиција. Дечко, ланци имаш? Имам. Супер. Ставаш прва-втора-трета, губиш контрола со летните гуми, се маваш у школски автобус и убивач цело трето А одделение.

Прекрасно решено.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5787
« Одговори #4112 на: 13 Ноември 2014, 19:08:43 pm »
Pa dobro be prasajte si gi postarite pred 10-15 godini jas ne pamtam da imase olkava fama zimski-letni gumi...
Ne pamtam jas togas nekoj da imal 2 para gumi ili pa se desavale bog znae kakvi sobrakjajki a imalo vo skopje duplo povekje sneg nego  poslednive 2-3 godini..
Se znae be ima da vozis poleka i gotovo kolku i da bide zamrznato ili pa da ima sneg na ulica e sea nie sto sakame da driftame ili so 80km da vlagas u krivina epa jbg kje go jade nekoj stapot vo skolski avtobus..Se znae deka sprema uslovite se prisposobuva i brzinata na voziloto i najvekje vnimatelnosta.
kakvi i da imas zimski gumi ako  se kurcis ne ja prisposobis brzinata sprema uslovite na patot nisto bre ne te spasue pa makar imal i gumi od 1000 eura.
Otvorete si ocite,vozete vnimatelno i nema nikakov problem da imate kje stignete 5-10 minuti pokasno ali barem zdravi i zivi

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29801
    • CARclub.mk
« Одговори #4113 на: 13 Ноември 2014, 19:22:50 pm »
And again we go..

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #4114 на: 13 Ноември 2014, 19:56:08 pm »
За тие пари лудница :)
Гумите се некое име као nanking :S

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4115 на: 13 Ноември 2014, 20:58:26 pm »
Шо кола е ова?

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #4116 на: 14 Ноември 2014, 00:51:32 am »
На татко ми, Peugeot 4007

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
« Одговори #4117 на: 14 Ноември 2014, 01:13:49 am »
Pa dobro be prasajte si gi postarite pred 10-15 godini jas ne pamtam da imase olkava fama zimski-letni gumi...
Ne pamtam jas togas nekoj da imal 2 para gumi ili pa se desavale bog znae kakvi sobrakjajki a imalo vo skopje duplo povekje sneg nego  poslednive 2-3 godini..
Se znae be ima da vozis poleka i gotovo kolku i da bide zamrznato ili pa da ima sneg na ulica e sea nie sto sakame da driftame ili so 80km da vlagas u krivina epa jbg kje go jade nekoj stapot vo skolski avtobus..Se znae deka sprema uslovite se prisposobuva i brzinata na voziloto i najvekje vnimatelnosta.
kakvi i da imas zimski gumi ako  se kurcis ne ja prisposobis brzinata sprema uslovite na patot nisto bre ne te spasue pa makar imal i gumi od 1000 eura.
Otvorete si ocite,vozete vnimatelno i nema nikakov problem da imate kje stignete 5-10 minuti pokasno ali barem zdravi i zivi
хехе... ме потсети на нешто...
Немаше ни до пред скоро кај мене, се додека лани не му влегов со чамојцата на едни преку ограда во двор со летните гуми. Заиде една будала накај мене троа позабрзана и јас сакајќи да го избегнам завртив нагло и летнав правец во двор низ жива ограда...  Кој филинг човече..

Другиот ден со трчанка на вулканизер по Сава Ескимо 175ки и од тогаш беше сосема друго...

Инаку, што да кажам,во право си потполно, никоја гума не те спасува ако сам не си се припазуваш... ;)
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #4118 на: 14 Ноември 2014, 01:20:06 am »
Ја ги турив прееска зимските, ама изглеа има неки ку&&ц на сир... Слушам некое тропкање од предните тркала, а и нешто сумњиво ми беше предното лево тркало, па утре ќе отидам до Пнеуматик да видат што е.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3803
  • Боинг 747
« Одговори #4119 на: 14 Ноември 2014, 01:46:09 am »
Денес на Тојотата на татко се монтираа х4 Нexen winguard 231

Па ваљда ќе тераат ?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #4120 на: 14 Ноември 2014, 09:02:02 am »
Не бе какво терање???
Си требал Конти или Гуд Јеар да ставиш...
Можеш да убиеш човек со овие!!!
Никако!
Враќај ги додека можете.
Овие гуми кочат 1 метар повеќе од другите!!! 200 евра ли е проблем за живот кога се работи? ц ц ц ...

Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3803
  • Боинг 747
« Одговори #4121 на: 14 Ноември 2014, 10:02:18 am »
Нема гајле стариот за до работа и дома таман му се ;)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7082
« Одговори #4122 на: 14 Ноември 2014, 10:31:46 am »
Се е подобро од летни, само мене шарава ми old school ;D

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #4123 на: 14 Ноември 2014, 11:18:00 am »
Сега другарче земал Sava Eskimo S3, гумата е мека ок е за возење ама имам чувство на суво кога вози како да се криват под мене, значи не знам како да објаснам ама како да губи на стабилност многу колата...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4124 на: 14 Ноември 2014, 11:27:44 am »
Ја ги турив прееска зимските, ама изглеа има неки ку&&ц на сир... Слушам некое тропкање од предните тркала, а и нешто сумњиво ми беше предното лево тркало, па утре ќе отидам до Пнеуматик да видат што е.

Цреп, провери да не ти влегло камче меѓу крампоните па да ти тропка додека возиш :)