Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1483944 пати)

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 211
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #3915 на: 04 Ноември 2014, 02:01:54 am »
Vo Motocentar najevtini bea KORMORAN  jas zemav 4-ri novi tie kostaat okolu 12233 den ama sea momentalno imaat nekoe namaluvanje  od 23,16% sto bi doslo okolu 2833 den < znaci mene  site 4-ri me kostaa 9400den so Gratis montiranje i Balansiranje << baska ako kupis gumi od kaj niv imaat i aparatura za centriranje prednica ke ti dadat popust jas i prednica centrirav za 600 den inace sekade e po 800 den imav popust 200 den bidejki im kupiv gumi :D  :D :D

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 211
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #3916 на: 04 Ноември 2014, 02:04:23 am »
zaboraviv da kazam deka se raboti za gumi so dimenzii 175 65 R14 SNOWPRO B5<<<<<<<<prv pat gi koristam ke vidam kako ke se ponasa kolata na ekstremno ladno vreme  :P

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #3917 на: 04 Ноември 2014, 02:11:05 am »
можда ќе треба да одиш до Сибир  :D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9228
« Одговори #3918 на: 04 Ноември 2014, 08:29:46 am »
Vo Motocentar najevtini bea KORMORAN  jas zemav 4-ri novi tie kostaat okolu 12233 den ama sea momentalno imaat nekoe namaluvanje  od 23,16% sto bi doslo okolu 2833 den < znaci mene  site 4-ri me kostaa 9400den so Gratis montiranje i Balansiranje << baska ako kupis gumi od kaj niv imaat i aparatura za centriranje prednica ke ti dadat popust jas i prednica centrirav za 600 den inace sekade e po 800 den imav popust 200 den bidejki im kupiv gumi :D  :D :D

kormoran, poarno novi letni da zemeshe ke ti se najdea poveke duri se ponovi so podlaboka shara  ;D ;D ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #3919 на: 04 Ноември 2014, 09:56:44 am »

Но ова, иако точно, не е одговор на мојата теза.

Немам директен одговор на твојата теза, имам само свое мислење, кое освен што го ќе го напишам тука, нема друга вредност, и немам намера да го наметнувам на луѓе. На кој како му е по волја. Јас повеќе би внимавал при купување зимски гуми, отколку само да се залетам. Не значи дека најефтинте се најлоши, туку сепак би направил каква-таква анализа на перформансите.

Techart- davaat cayenne so Nexen-ki.

Nexen имаат одлична летна гума, N8000, единствен недостаток и` е брзото абење и релативно повисок ролинг резистенс (поголема потрошувачка)

еве некое тестче:

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9228
« Одговори #3920 на: 04 Ноември 2014, 11:21:33 am »
Ако германците го изјавуваат тоа зошто продаваат нивни возила т.е. возила од волксваген групација со Нексен гуми, зошто не те частат од старт со Континентал? Се е тоа игра, јас пре би возел нови Нексен отколку половни бренд гуми, германците се големи националисти и си го штитат пазарот и брендот, затоа и сите тестови се во нивна корист.

kaj prodavaat nov VW so Nexen?

ЛОЛ. Секаде. Секоја нова Пкода и Фолксваген е со Нексен гуми. Така најавија, така и сторија. (мада има упте по некој тука-таму со Пирели)

не сам знајала :)

него ова само за кај нас или и во Германија

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3921 на: 04 Ноември 2014, 18:54:20 pm »
Мислам дека секаде. Веста беше од високо ниво изгледа и се однесуваше на Шкода исто така.

http://www.insidetracknews.com/news/industry-news-a-products/item/2643-nexen-tire-announced-as-supplier-of-oe-tires-to-volkswagen-germany.html

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3922 на: 04 Ноември 2014, 19:04:20 pm »
Суплајери на VW се и Dunlop и Continental и Pirelli а сигурно и некои други бренодви. Јас чисто се сомневам дека во германија ќе добиеш VW или Audi со Nexen. Ништо чудно Nexen да ги снабдува за бедните пазари како нашиов.. Сепак кај нас цените ги прилагодуваат спрема можностите, а да не се лажеме, не сакаат они да си скратат од колачот за нас да ни` удоволат.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #3923 на: 04 Ноември 2014, 20:23:29 pm »
simo moze nema da ti se veruva no i subaru i nekoi modeli na kia veke odamna vozat nexen gumi

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #3924 на: 04 Ноември 2014, 20:26:38 pm »
Нема зашто да не му се верува. Нексен кај нас е непознат бренд, генерално на глобално ниво не е. Веќе подолго време корејските коли во Македонија редовно доаѓаат со Nexen гуми (пошто Nexen е корејски производител).

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3925 на: 04 Ноември 2014, 20:30:20 pm »
simo moze nema da ti se veruva no i subaru i nekoi modeli na kia veke odamna vozat nexen gumi
Да се цитирам повторно:

Nexen имаат одлична летна гума, N8000, единствен недостаток и` е брзото абење и релативно повисок ролинг резистенс (поголема потрошувачка)

еве некое тестче:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Муабетот не е дека не чинат, туку дека некој (западно-европските купувачи кои плаќаат 18.000 евра за кола за која ние плаќаме 13.500 евра), не сака баш нексен да види на своето возило.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #3926 на: 04 Ноември 2014, 20:44:08 pm »
Нема зашто да не му се верува. Нексен кај нас е непознат бренд, генерално на глобално ниво не е. Веќе подолго време корејските коли во Македонија редовно доаѓаат со Nexen гуми (пошто Nexen е корејски производител).

Не сум видел до сега Нексен гума на корејско возило кај наф. Обично со Кумхо и Ханкук доаѓаат.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #3927 на: 04 Ноември 2014, 20:47:48 pm »
subaru forester ,kia soul ... tie se so nexen gumi  [ne mi teknuva i koi drugi modeli  imaa]

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #3928 на: 04 Ноември 2014, 20:59:13 pm »
Oптимата фејс лифт има исто така nexen...

Добра е стратегијата да се ставаат срање гуми на нови возила, повеќе ќе продаваат делови за возилата.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #3929 на: 04 Ноември 2014, 21:22:32 pm »
Да :D со секоја нова КИА оптима продај и ролкејџ + комплет браници ;D