Куоре со своите потреби да им пркоси на фактите 
И ја да се ебаам секој втор ден до Косово и назад, без разлика дали е службено или приватно, нормално дека ќе инсистирам на зимска гума.
треба прво некаде да реши браник, крило итн па да доживее илуминација
Баш така.. И јас викав „ај до година може ќе купам...“ и таа година купив нов фар и браник и префарбуење хауба и крило.
Ја имам друго правило, на снег, посебно на лед, кола не возам.
Во глупите западно европски држави владее друга клима.
Ама тебе те има Климактериум фатено изгледа ?
Истражете колкав е % на сопствениците на автомобили во Грција, Јужна Италија, Шпанија, Франција и слични земји кој покрај летни користат и зимски гуми и спореди ги со оние во Германија, Шведска, Финска, Данска, Австрија, Словенија и слични.
Нормално е дека во земјите каде преку сила 3 дена улиците се снежни продажбата на зимски гуми ќе биде значително помала од оние земји во кој снежните денови се 10 - 20 пати повеќе.
треба прво некаде да реши браник, крило итн па да доживее илуминација
Баш така.. И јас викав „ај до година може ќе купам...“ и таа година купив нов фар и браник и префарбуење хауба и крило.
Кумот силом прилике мора зимно време да одпатува до Романија при што прави 2 000 км во два правци, апсурдно е да тргне со летни гуми.
Иначе бар за купување не е проблем, за мене лично чика Риле може да направи 12 рати