Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1484479 пати)

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #1080 на: 19 Октомври 2012, 12:51:23 pm »
Иначе сабајлево бев во Stop&Go и дискутирав за попуст за гуми. Ако сме повеќе луѓе за некаде 20+ гуми ќе добиеме по 20% попуст. Ајде да направиме план. Има во Понуда Пирели и Ханкук зимски гуми.
Еве јас чекам да ми донесат 4, мене ми дадоа 15% попуст

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1081 на: 19 Октомври 2012, 13:24:10 pm »
Фаланга ја сакам да ставиш слика од процесот на перење на зимските гуми ;D

Нема никаква филозофија. Само ги миеш со вода и јак детергент и им маваш спреј за гуми. Толку.
A sprej stavas i na sarite kaj sto se ?? ili i tamu bidejki gumata ke stoi nekolku meseci pa toa ke se vpie uste podobro

Не ставам врз шарите, нема ни смисла ни поента тоа да се прави. Само од страните и од внатрешната и од надворешната страна (зборам за левата и десната страна :) side walls )

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #1082 на: 19 Октомври 2012, 13:25:49 pm »
Луди сте... после у дневна да не ги чувате гумите до следна сезона?!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1083 на: 19 Октомври 2012, 13:30:02 pm »
Не, и подрум, легнати на земја една врз друга.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1084 на: 19 Октомври 2012, 13:33:35 pm »
Па шо толку потресуење ко` да треба 30 години да ги чуваш(те)? Мојата процедура е следна: носам кола на перење, пред гаража ги демонтирам, им бапнувам (широк) млаз со вапче, вадам ако има по некое камче и ајт во гаража една врз друга.
Исто е и со оние за кои немам бандаши. Ако ја ова го праам за 20 парчиња гуми секоја сезона, ќе треба у гумоперална да ја претворам бањата :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1085 на: 19 Октомври 2012, 13:42:56 pm »
И тоа што викаш. Ама све што ми е дадено или купено све чувам најдобро што можам. Тоа можеби ми е и фрик страна од животот. Толку ги чистев и суредував гумите а лани една си ја искинав и сега треба да ја фрлам.... ганц нова.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #1086 на: 19 Октомври 2012, 13:50:37 pm »
Јас исправени ги чувам со ротација на 15-20 дена за четврт круг. Тие се без бандаши. А за другата кола си купив сталак од Конрад, за мислам 1200 МКД, таму се редат хоризонтално ама тоа е за со бандаши.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1087 на: 19 Октомври 2012, 13:53:04 pm »
Мислам дека таа хоризонтална/вертикална посравеност/ротации/чуда и ѓаволи се измислување на некоја непостоечка наука за други и трети цели и дека тотална врска нема дали ќе ги ставиш хоризонтално или вертикално или како и да е.

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #1088 на: 19 Октомври 2012, 14:00:21 pm »
Кај мене цело време си има зимски гуми, па не се мачам вади-стави. Еднаш стави, терај 5 години  :)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #1089 на: 19 Октомври 2012, 14:03:30 pm »
во лето партал се прават зимските

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1090 на: 19 Октомври 2012, 14:23:33 pm »
И тоа што викаш. Ама све што ми е дадено или купено све чувам најдобро што можам. Тоа можеби ми е и фрик страна од животот. Толку ги чистев и суредував гумите а лани една си ја искинав и сега треба да ја фрлам.... ганц нова.

Си ја чистел и чувал, за сега кога ќе ја фрлиш да ти биде покриво ;D Се шалам. Инаку ако за се`во животот правиш така, тогаш ОК е :)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #1091 на: 19 Октомври 2012, 15:42:42 pm »
јас зимските ги вадам,ги накиснувам со вапче,па после со сијај и мека четка ги чистам,пак со вап ги перам и на крај вадам камчиња пошо кај зимскиве гуми ептен се пикаат ради многуте шари што ги има самата гума

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1092 на: 19 Октомври 2012, 17:53:48 pm »

Си ја чистел и чувал, за сега кога ќе ја фрлиш да ти биде покриво ;D Се шалам. Инаку ако за се`во животот правиш така, тогаш ОК е :)

Порано така правев за се во животот. Сега повеќе не, само за одредени ствари :)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #1093 на: 19 Октомври 2012, 21:01:59 pm »
Здраво момци!нов сум на форумов па да ве поздравам најпрво:-)сакам да купам зимски гуми па сум во дилема помеѓу:

димензија 195/50/15

Sava Eskimo Hp-4250-СКОПЈЕ ГУМА-ЦЕРЕС

Hankook Winter i'cept rs w440-3900-Stop&Go

Ајде да видам мислења,мене повеќе ме влече накај Hankook-ot

« Последно менување: 19 Октомври 2012, 22:49:32 pm Allexxander »

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #1094 на: 19 Октомври 2012, 21:15:49 pm »
Иначе сабајлево бев во Stop&Go и дискутирав за попуст за гуми. Ако сме повеќе луѓе за некаде 20+ гуми ќе добиеме по 20% попуст. Ајде да направиме план. Има во Понуда Пирели и Ханкук зимски гуми.
Еве јас чекам да ми донесат 4, мене ми дадоа 15% попуст
Мене ми дадоа 17% монтирање,балансирање,промена на вентили и полнење со азот!
« Последно менување: 20 Октомври 2012, 12:23:55 pm Allexxander »