Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: Ученик на 19 Октомври 2012, 01:52:37 amКолку е цена на Continental WinterContact TS830 ?185/65/15 мене ми ја понудија за 82€ парче. Ама имаш TS850 сега, нов модел, уште подобар од 830.
Колку е цена на Continental WinterContact TS830 ?
Здраво момци!нов сум на форумов па да ве поздравам најпрво:-)сакам да купам зимски гуми па сум во дилема помеѓу:димензија 195/50/15Sava Eskimo Hp-4250-СКОПЈЕ ГУМА-ЦЕРЕСHankook Winter i'cept rs w440-3900-Stop&GoАјде да видам мислења,мене повеќе ме влече накај Hankook-ot
Цитат: Allexxander на 19 Октомври 2012, 21:01:59 pmЗдраво момци!нов сум на форумов па да ве поздравам најпрво:-)сакам да купам зимски гуми па сум во дилема помеѓу:димензија 195/50/15Sava Eskimo Hp-4250-СКОПЈЕ ГУМА-ЦЕРЕСHankook Winter i'cept rs w440-3900-Stop&GoАјде да видам мислења,мене повеќе ме влече накај Hankook-otА не те бендисаа ли Firestone исто у Церес?
И полнење со азот Чекам јас да се јават дека стигнале, нарачав 185/60 R15 Hankook
Е незнам, никад немам полнето гума со азот
Не вреди времето да го трошиш со азот. Понатака не можеш да дополнуваш обичен воздух ако ти се истуши гума. Заштедата со траењето на гумата ќе те чини повеќе само да го купиш азотот. Не се исплаќа.
Не разбирам да дише гума за 2 месеци, сигурно ти е крив бандажот. Која е логиката воздухот да ти бега а азотот не? И воздухот содржи мала количина азот. Моите гуми воопшто не ги полнам по 6-7 месеци ги возам и притисокот е ист.
Нема врска компресорот, има сензор на вентилот кој ги проверува гумите на одредено време, малку да фали воздух ќе каже сам Ама со бандажите не се качувам на тротоари, дупки избегавам...
Воздухот содржи 78% Азот ...