Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1665623 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #8220 на: 29 Ноември 2020, 01:08:42 am »
Јас па имам обратно искуство од вас на последново менување - (барем за мене) недоволно беа стегнати штрафовите.

Од веќе објаснети причини во друга тема, ја однесов колата на менување тркала, прво ги завртија со осет со пиштолот и после ги проверија со рачна breaker шипка.

Можда и биле стегнати како што треба, ама за мир у кучи (глава) кога стигнав дома ги проверив и не ми се допаѓаше колку беа стегнати, па ги затегнав уште малце.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #8221 на: 29 Ноември 2020, 01:33:37 am »
Ако си можел рачно да дозатегнеш - тоа веројатно значи дека:
- или слабо биле затегнати
- или си јак као Штрафценегер

:)

Ако е под 2) свака част, ама ако е под 1) - само уште еден доказ, само со обратни параметри :)))

Пе.Ес. Не те закачаме дека е Алфа, па да викаме дека е заради неа :D
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1838
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #8222 на: 29 Ноември 2020, 13:26:27 pm »
@MartinAlfista не знам што е полошо - недоволно стегнати или престегнати штрафови. Посебно на алуминиумски бандажи кога ќе направат дружба со челичните главини. И @loopz не знаеме за кој болид се однесува пошо Мартин ги менува ко чорапи, има 3 паркинг места од ПОЦ закупено  ;D

П.С. Дали ти пишува ВМРО 206 1.4i во опис  ;D ?

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7664
  • French diamond
« Одговори #8223 на: 29 Ноември 2020, 13:45:54 pm »
Мене пак 2 штрафа ми се скинаја со рачно стегање последните менувања летни-зимски...и сега со страв ги стегам  ;D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #8224 на: 29 Ноември 2020, 13:51:54 pm »
Арслан! :)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2802
« Одговори #8225 на: 29 Ноември 2020, 13:58:49 pm »
Ja ne se sekavam deka sum odvrtel straaf bez da skokam na klucot.
Sum mislel taka treba :)

Ednas ni se skina guma u dva sabajle odejki po riba.
Dvajce nemozevme da odvrtime. Sreka tretiob bese preku 100 kg i imase dovolen "moment kluc" za da odvrti.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
« Одговори #8226 на: 29 Ноември 2020, 14:13:16 pm »
Така де, се до пред некоја година кога ми пукна филмот и собрав 2+2, потоа се појави и Дино со видеата негови ;D

Многу сум знаел колку треба да се стегаат, одиш на вулканизер и мислиш си ја знаат работата :'(

Гарант и јас ги престегнувам бидејки немам момент клуч, го користам тој што доаѓа со колата со рачка 20 цм.
Како сум стегнал, така и ќе одвртам :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
« Одговори #8227 на: 29 Ноември 2020, 14:17:06 pm »
@MartinAlfista не знам што е полошо - недоволно стегнати или престегнати штрафови. Посебно на алуминиумски бандажи кога ќе направат дружба со челичните главини. И @loopz не знаеме за кој болид се однесува пошо Мартин ги менува ко чорапи, има 3 паркинг места од ПОЦ закупено  ;D

Па Пежо го забележале лавот на партијата и го копирале логото, ги тужи ВМРО сега за копирајтс... Не знам како не ја знаете оваа информација ;D ;D ;D

Не менувам коли многу, си имав две Алфи и таму ми е заглавен паметот ама се скарани малце со џебот, не се разбираат :)

Иначе се деси на Пежото, бандажите се тазе фарбани, и тогаш ставени на кола. За секој случај ги проверив зошто имам читано за хорор приказни со ставање свежо фарбани бандажи, па бојата кај што лежат штрафовите се размрдала и штрафовите си се одвртиле. :)

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1029
« Одговори #8228 на: 29 Ноември 2020, 15:27:31 pm »
Така де, се до пред некоја година кога ми пукна филмот и собрав 2+2, потоа се појави и Дино со видеата негови ;D

Многу сум знаел колку треба да се стегаат, одиш на вулканизер и мислиш си ја знаат работата :'(

Гарант и јас ги престегнувам бидејки немам момент клуч, го користам тој што доаѓа со колата со рачка 20 цм.

Таман е со 20цм. 100 кила да имаш и да му се качиш на клучот 100кг*9.81*0.2м= 196 Њутни и тоа нема ти цела тежина да ја ставиш на работ на клучот. Ама затоа одвртување на вулканизерски стегнат штраф со 20цм клуч мало сутра.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #8229 на: 29 Ноември 2020, 15:43:38 pm »

Таман е со 20цм. 100 кила да имаш и да му се качиш на клучот 100кг*9.81*0.2м= 196 Њутни и тоа нема ти цела тежина да ја ставиш на работ на клучот. Ама затоа одвртување на вулканизерски стегнат штраф со 20цм клуч мало сутра.
хахаха, не се качувам на клучот, само со рака и мојата тежина од рамо од наведната позиција.

81 кг сум тотал, удри ја пресметката сега ;D

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1029
« Одговори #8230 на: 29 Ноември 2020, 15:59:40 pm »
И со 60кг да "стиснеш" тоа ти се 120 њутни таман за штраф од тркало. Намерно е направено тоа 20цм за просечен човек кога ќе затегне да биде таман затегнато.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #8231 на: 29 Ноември 2020, 16:18:38 pm »
И со 60кг да "стиснеш" тоа ти се 120 њутни таман за штраф од тркало. Намерно е направено тоа 20цм за просечен човек кога ќе затегне да биде таман затегнато.
Односно, со рачката од 20цм да можеш во секое време да отшрафиш ако се регуларно стегнати.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #8232 на: 29 Ноември 2020, 17:10:03 pm »

Јас пре би да ми се престегнати штрафовите, отколку лабави.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #8233 на: 29 Ноември 2020, 19:00:33 pm »
Не запињајте бе ко сивоњи и проверувајте ги штрафовите на 4 недели и тоа е тоа.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6294
« Одговори #8234 на: 29 Ноември 2020, 19:24:57 pm »
Anxiety much, или Париз Дакар возиш за проверка на 4 недели?
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html