Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1779523 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34541
  • Таков е животот... јебига
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #7710 на: 30 Септември 2019, 19:40:09 pm »
А Лауфен ис нешто така зимска гума добра цена ми даваат во стоп и го за џипот.. 16000 денари 4комада гратис монтажа и балансирање?

Sent from my iPhone using Tapatalk

На ADAC Лауфен е „Непрепорачан“

Дали на било каков тест на Ауто Билд може да победи не германски производ?
https://www.carclub.mk/2019/09/27/continental-wintercontact-ts-860-se-najdobri-zimski-pnevmatici-spored-germanskiot-auto-bild/?fbclid=IwAR1QGhkEQ7e1LyFXU9XCdJTV4l6L1WDBYwRO_5Me3c5R5UPuwhUxK6H2H6c

А може ли германски премиум бренд да не биде најдобар во свет? Ти тоа кажи ми прво.

Отсутен brasica

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 296
    • Womens From Your City - Anonymous Sex Dating - No Verify
« Одговори #7711 на: 30 Септември 2019, 20:15:21 pm »
Дечки, кај можам да најдам kleber гуми? Барав по интернетов ама не можам да најдам инфо.

Отсутен @ILE@

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 244
« Одговори #7712 на: 30 Септември 2019, 20:17:25 pm »
Aјде и јас да се надоврзам на муабетот за СУВ гуми 215/70/16 поконкретно за Kia Sportage. Бидејќи димензијата е специфична и нема голем избор на гуми, изборот е мал и се стеснува на само неколку гуми.

И мене исто во Стоп Анд Го покрај другото ми понудија Laufenn меѓутоа ги баталив. Ми дадоја понуда и за Hankook Winter i'cept evo2 SUV - 20.900 денари за 4 гуми.

Ме интересира мислење и дали да одам со Hankook-от или да гледам други брендови од типот на General Tire, Firestone и слични?

Bump

Отсутен vlavot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 352
« Одговори #7713 на: 30 Септември 2019, 20:42:29 pm »
Ставив на цитроенчето Sava eskimo s3+ 175/65/14 9600 денари за сите четири со се монтажа и балансирање или 2400 по гума.
Се мислев за Tigar wintera ама сите велат Savata била супериорна споредба со Tigar.
На голфот имам Michelin Alpin нешо, и лани бев у најлошото невреме со снег и мраз до граница Делчево и назад, гумите како на суво да возам, по кривините ниту еднаш не пуштија.
Се надевам savata ќе понудат нешо такво.

“Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you.”

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45192
  • Il Moderatore
« Одговори #7714 на: 30 Септември 2019, 20:49:50 pm »
Polo 6r, што гуми носи на 14-ки бандаши?
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #7715 на: 30 Септември 2019, 20:51:15 pm »
Беа екстремно меки ѕидовите на савата претходно. За полесни возила треба да се океј.

И би требало да нудат многу удобна вожња низ град.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7444
« Одговори #7716 на: 30 Септември 2019, 21:10:14 pm »
Ставив на цитроенчето Sava eskimo s3+ 175/65/14 9600 денари за сите четири со се монтажа и балансирање или 2400 по гума.
Се мислев за Tigar wintera ама сите велат Savata била супериорна споредба со Tigar.
На голфот имам Michelin Alpin нешо, и лани бев у најлошото невреме со снег и мраз до граница Делчево и назад, гумите како на суво да возам, по кривините ниту еднаш не пуштија.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Споредено со Континентал зимски Савата се како желе на суво, на мокро се полу очајни, а на снег се ОК, како и секоја друга кинеска гума. Ова зборам за Sava S3, S3+ треба да се подобри, ама не би очекувал чуда.

Ова кажувам од лично искуство со кола 110 кс, не со БМВ од 300кс.

Отсутен vlavot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 352
« Одговори #7717 на: 30 Септември 2019, 21:14:32 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Споредено со Континентал зимски Савата се како желе на суво, на мокро се полу очајни, а на снег се ОК, како и секоја друга кинеска гума. Ова зборам за Sava S3, S3+ треба да се подобри, ама не би очекувал чуда.

Ова кажувам од лично искуство со кола 110 кс, не со БМВ од 300кс.
Се тоа во ред, не реков споредба со континентал, реков со Тигар. А и вака читав многу ривјуа за eakimo s3+ гледам позитивни многу ги има по нет.

“Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you.”

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34541
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7718 на: 30 Септември 2019, 21:48:04 pm »
За S3+ коментарите се позитивни само на длабок снег. На суво и мокро нема полоша гума.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 973
    • nobrain.dk
« Одговори #7719 на: 30 Септември 2019, 22:08:04 pm »
Фала дечки.. ме излажа топ цена 3700 ден за сув гума ми дојде доста ефтино... ама ете зашто ;)

Шо купваш СУВ кога се мислиш за евтини гуми? :P

Така е .. дај нешто поскапо тогаш дека поскапото е подобро као :) врска нема.. ради лоша димензија на пазарот се нудат гуми рикен, ген тире, алтензо винтерфорс и други кинезарии по цена на премиум гума со други димензии.. не ми се веруваше прееска во мотоцентар преку пријатели бла бла со “голем” попуст ми нудат зимски рикен 24.000 денари плус балансирање и монтажа а во стоп и го ханкук за 21.000 премиум...

You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 4029
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #7720 на: 30 Септември 2019, 23:21:00 pm »
За S3+ коментарите се позитивни само на длабок снег. На суво и мокро нема полоша гума.
Ја па 2 сезони ги возам на Меривата (сега ќе им е трета)... И на суво, и на влажно, и на снег - па би рекол дека се солидни. Не се најдобри (фала богу), ама се далеку од најлоши...

Sent from my Redmi Note 7

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
« Одговори #7721 на: 01 Октомври 2019, 07:45:14 am »
Дечки, кај можам да најдам kleber гуми? Барав по интернетов ама не можам да најдам инфо.
Клебер се под капата на мишелин ама нормално не очекувај исти квалитет. Под капата на мишелин се BFGoodrich,  Tigar, Riken, Kormoran, Uniroyal.

Јас би ги ставил на тигар, рикер и корморан но можеби испод BFGoodrich

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30821
    • CARclub.mk
« Одговори #7722 на: 01 Октомври 2019, 08:20:59 am »
Фала дечки.. ме излажа топ цена 3700 ден за сув гума ми дојде доста ефтино... ама ете зашто ;)

Шо купваш СУВ кога се мислиш за евтини гуми? :P

Така е .. дај нешто поскапо тогаш дека поскапото е подобро као :) врска нема.. ради лоша димензија на пазарот се нудат гуми рикен, ген тире, алтензо винтерфорс и други кинезарии по цена на премиум гума со други димензии.. не ми се веруваше прееска во мотоцентар преку пријатели бла бла со “голем” попуст ми нудат зимски рикен 24.000 денари плус балансирање и монтажа а во стоп и го ханкук за 21.000 премиум...

Чисто for reference, General Tire не се кинезарија. Брендот е на Continental, постои повеќе од 100 години и примарно прават off-road гуми.

(Не ги знаев ни јас, ама ете, научив нешто.)

Клебер се под капата на мишелин ама нормално не очекувај исти квалитет. Под капата на мишелин се BFGoodrich,  Tigar, Riken, Kormoran, Uniroyal.

Uniroyal брендот е на Michelin само на одредени пазари. Иначе газди се Continental. (Ни мене не ми е јасно.) :)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #7723 на: 01 Октомври 2019, 08:27:32 am »

Јас би ги ставил на тигар, рикер и корморан но можеби испод BFGoodrich

Бибај имаше Клебер. Контактирај ги и прашај каде имаат (доколку имаат) низ Скопје (Турбомакс, Борче...)

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7405
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #7724 на: 01 Октомври 2019, 09:18:10 am »

Не се секирај, за 5 години кога ќе ти требаат повторно нови гуми, ќе има толку сувој што сегашните стандардни димензии ќе станат нестандардни.