Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1369263 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #4230 на: 18 Ноември 2014, 19:18:35 pm »
Да ти кажам и докажам дека и ова е една он низата лешинарски новинарски манипулации и прибирање на публицитет? Затоа што во статијата е нагласено дека : Законот вели дека во периодот од 15ти ноември до 15ти март, кога коловозите се покриени со снег и лед, користењето на зимски пневматици со дебелина на шарата не помала од 4мм е задолжително.  Во реалноста законот не го вика тоа!!! Им тргна на копилињава со статиите поврзани со колите. очегледно дирлива тема е на народов па имаат многу зголемен публицитет и кликања на тие статии!

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #4231 на: 18 Ноември 2014, 19:22:33 pm »
Така е, чиста новинарска манипулација. Каско се знае во какви случаи не важи, ова новинариве ни се очај невиден.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43942
  • Il Moderatore
« Одговори #4232 на: 18 Ноември 2014, 19:39:41 pm »
М-р Терзиќ треба подобро да се информира за законите во Р. Македонија. Зимски пневматици НЕ СЕ ЗАДОЛЖИТЕЛНИ за патнички возила и работни машини со 3.500кг.  Задолжителна е зимска опрема, кога се вклучени во сообраќај надвор од населено место, а зимска опрема подразбира летни или зимски пневматици со минимум 4мм шара по каналите, но, ако се летни, треба да поседува и ланци или други соодветни помагала (се прашувам дали tire socks се „други соодветни помагала“). Осигурителните компании се должни да работат според законите во Р.М., дури и ако назначат во некоја фуснота, мислам дека на суд нема да помине, ако е во спротивност со законите во Р.М.

Цитат од Сл. Весник, Бр. 31 од 3. Март 2010, каде е објавен важечкиот правилник за задолжителна опрема во возилата:
Член 11
(1) Како зимска опрема на моторни возила со најго-
лема дозволена маса која не надминува 3.500 kg се по-
дразбира:
- зимски пневматици на сите тркала, со минимална
длабочината на шарите на слојот што гази по обем и
широчина, од четири mm.
- пневматици со летен профил на сите тркала со
длабочината на шарите на слојот што гази по обем и
широчина, со минимум од најмалку четири mm. ако во-
зилото во приборот има синџири за снег со адекватна
големина за погонските тркала или други соодветни
помагала.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6688
« Одговори #4233 на: 18 Ноември 2014, 19:46:55 pm »
Сега ке го пишам Симо ова ти што го пиша тука на Фб од кај што ја превземав статијава.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4234 на: 18 Ноември 2014, 19:58:51 pm »
Баш во моментов на дневник на МТВ 1 го кажаа истото.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен FiLo

• Сениор
« Одговори #4235 на: 18 Ноември 2014, 20:09:36 pm »
Ова што го пишува во статијава ? Или ова ти што го напиша, а ја го прекопирав на ФБ страната во коментар од кај што ја превземав ?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4236 на: 18 Ноември 2014, 20:47:51 pm »
Ова јас што го напишав.

http://mrt.com.mk/node/17072

http://play.mrt.com.mk/play/41359/2-18-11-2014

Од 25:52

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4237 на: 18 Ноември 2014, 21:03:54 pm »
чекај сега задолжителни се зимски гуми или не се? само на погонски или на сите 4?

Не се, тоа беше само предлог за измена во законот..

недај боже да направиш сообраќајка и да ти констатираат дека имаш летни гуми или оние ол сизон... нема осигурање... нема пари...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4238 на: 18 Ноември 2014, 21:09:29 pm »
Колку нема врска, чудо едно.

Присутен FiLo

• Сениор
« Одговори #4239 на: 18 Ноември 2014, 21:14:59 pm »
Еве мала дискусија се разви на ФБ постот:

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4240 на: 18 Ноември 2014, 21:19:06 pm »
Не знам, дали луѓево се тупи или некој намерно шири FUD.
 Или второто, поради првото.

Присутен FiLo

• Сениор
« Одговори #4241 на: 18 Ноември 2014, 21:32:04 pm »
Овој другиов пак се изнервира нешто.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4242 на: 18 Ноември 2014, 21:34:15 pm »
Ситник рулз агејн ;D ;D ;D

Присутен FiLo

• Сениор
« Одговори #4243 на: 18 Ноември 2014, 21:36:25 pm »
Јас или тој ? :D
Ја стварно не го разбрав ако сум ја ситникот, па затоа го прашав за што се согласува, за што не. :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4244 на: 18 Ноември 2014, 21:48:01 pm »
Ситниковски е позната фаца уште од времето на ББС-ите, не му замерај, отсекогаш бил таков :) Може да ти потврдат некои „стари в`ци“ на форумов, како Yarre, Krell, FilipV (нека ми прости што го прозивам), и некои други постари ББС-џии. ;)