Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1663540 пати)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #3060 на: 09 Ноември 2013, 19:13:20 pm »
Хахахаа, не почнувај!! :D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #3061 на: 09 Ноември 2013, 19:39:18 pm »
;)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #3062 на: 09 Ноември 2013, 19:48:13 pm »
Фала богу уште немам направено сообраќајка со 2 зимски напред, ниту пак сум бил блиску до извртување (освен кога сум сакал сам).

За разлика од тоа, другарче си се акна зимоска во таксист со 4 зимски гуми. Се е до проценката.

Дедо ми пушеше цигари и дожива 80 години. Баба ми немаше помирисано цигара и умре од рак на 55.

Заклучок?

само ме нервира тресењето глупости.

Кои глупости?

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #3063 на: 09 Ноември 2013, 19:57:39 pm »
koga vozis so zadni letni treba da si svesen za toa, i na krivinite vleguvas mosne poleka... i slednata godina si kupis uste dve zimski za nazad, no netreba da flezes vo film deka se vozi i so dve zimski za da zavrsis so steta pogolema od 10 zimski gumi...   :D

друже се трудам,ама неможам да те разберам што пишуваш :)
sto ne e jasno druze? ako nemas pari za 4 zimski ovaa godina kupissi 2, i potoa slednata godina uste 2... ne fleguvj vo film deka se vozi so dve zimski mnogu ubavo  ;)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #3064 на: 09 Ноември 2013, 19:58:22 pm »
Си требало назад да ги ставиш зимските :)

Да, гумите со подобар грип секогаш треба да бидат позади.

Кој разбира - разбира. Кој не - здравје.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #3065 на: 09 Ноември 2013, 22:54:35 pm »
На мало угорниче како би тргнал ако напред имаш летни а позади зимски? (Се мисли на преден погон)
А аналогијата погоре ти е многу јака, само не важи во оваа ситуација. ;D

На глупости се мисли тоа со лажното чувство на сигурност. Ако така се лажете некој ќе ве прелаже за кутија цигари. ;D

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3153
« Одговори #3066 на: 09 Ноември 2013, 23:12:02 pm »
Едина тапа работа кај зимските гуми у зимо, на снег е што неможеш да правиш поштени шлајфки.

Особено не со 4х4.

Ни мерачки цајкански.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
« Одговори #3067 на: 09 Ноември 2013, 23:14:19 pm »
Едина тапа работа кај зимските гуми у зимо, на снег е што неможеш да правиш поштени шлајфки.

Особено не со 4х4.

Ни мерачки цајкански.

За да ти докажеме спротивно, поканет си на годишниот мини КАРклуб собир на Средно Водно (нормално во најголемиот снег и студ од зимата) кај што сите се обидуваат да докажат спротивно! :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #3068 на: 10 Ноември 2013, 00:02:51 am »
Поканете ме и мене :D.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #3069 на: 10 Ноември 2013, 06:38:45 am »
За муабетот погоре...

- Комшијата со 4 зимски гуми и кватро не можеше да се искачи до дома.

- Со 4 зимски гуми направив беља и тоа немаше снег.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3070 на: 10 Ноември 2013, 07:40:03 am »
Имате пари за телефони немате за гуми. :D

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4118
« Одговори #3071 на: 10 Ноември 2013, 09:49:57 am »
Види сутуација типично Скопска

Си возам зимно време по познативе булевари, јас најчесто по Партизанска од Ѓ.П. Убав сончев ден, сува улица, терам 55-60 никаде не брзам, кај Макпетрол бензинската влегувам во лентат за лево, и наеднаш гледам таа е целосно замрзната. Почнувам веднаш да кочам (немам абс), не мозжам да се вратам во другата лента веќеима коли и испеавам да се најдам насред раскрсница кога мене ми е црвено.

Наградно прашање во тие 4 секундиу стрес: Колку чинат зимски гуми?

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3153
Одг: Re: Одг: Одг: Зимски гуми?
« Одговори #3072 на: 10 Ноември 2013, 10:03:00 am »

Особено не со 4х4.

Ни мерачки цајкански.

За да ти докажеме спротивно, поканет си на годишниот мини КАРклуб собир на Средно Водно (нормално во најголемиот снег и студ од зимата) кај што сите се обидуваат да докажат спротивно! :)

nemora da mi dokauvate sprotivno, ova go znam od ikustvo. ama koga ke se sobirate pisete i ke dojdam posekako :-X

Ps na subaru symmetrical awd 4x4 pogon mislev, drug 4x4 pogon ne sum vozel

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
« Одговори #3073 на: 10 Ноември 2013, 10:33:32 am »
Jas samo znam deka taka so kombinacija samo na predni zimski, prijatel na tatko mi so A3ka vo karpos 4 simnuvajki se od parking, ja istruga cela strana, i posle go fati gavol i pol da ja isfarb, i na kraj pak kupi uste dve gumi, i den denes se kae sto ne me poslusha.

Пред 2 год со кола со зимски гуми само напред, одевме на маврово. Вечер беше . Кривините после стазите, не беа воопшто исчистени се беше убаво замрзнато и со снег. Јас возам луѓе во кола и возам пополека. Позади летни континенталки 4 год стари. На една кривини задницата почна да ми лизга многу добро. Пробав со контра да исправам ама џабе беше. Поштено се извртив, среќа имаше снег иначе во езерото ќе летневме. Ова се случи со прилагодена брзина.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Одг: Одг: Зимски гуми?
« Одговори #3074 на: 10 Ноември 2013, 18:09:56 pm »

Особено не со 4х4.

Ни мерачки цајкански.

Шо ќе му докажуваме спротивно? Дека сакав пред доаѓање на дрифтање да ги ставам назад летните гуми? Убаво си вика човекот, курац дрифтање со 4 зимски гуми.