Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1663562 пати)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #3045 на: 09 Ноември 2013, 16:19:09 pm »
Јас минатата сезона возев со зимски само на погонските тркала,и немав никаков проблем со лизгање или сл. двапати бев до Брезно на Шар Планина во снегови без никакви проблеми од заглавување или сл.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #3046 на: 09 Ноември 2013, 17:16:52 pm »
Иди докажи им..

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #3047 на: 09 Ноември 2013, 17:25:36 pm »
Jas samo znam deka taka so kombinacija samo na predni zimski, prijatel na tatko mi so A3ka vo karpos 4 simnuvajki se od parking, ja istruga cela strana, i posle go fati gavol i pol da ja isfarb, i na kraj pak kupi uste dve gumi, i den denes se kae sto ne me poslusha.

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #3048 на: 09 Ноември 2013, 17:42:16 pm »
Океј е тоа, неписмени имало и ќе има. Ако знаеш дека имаш 2 зимски гуми, треба да си ја прилагодиш вожњата на тој "сетап".

Сите знаеме дека е најдобро 4 зимски, ама муабетиве дека со 2 ќе се извртуваш и ќе имаш лажна претстава за држењето на колата се муабети на некој што нема земено возачка или ја има земено со врски. Истите тие прават сообраќајки и со 4 зимски гуми, единствениот проблем е во преминување на границата на држење на снег.

Точно дека со зимски гуми повеќе ќе држи, ама не треба да се претера во проценките.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #3049 на: 09 Ноември 2013, 17:53:07 pm »
Covekov e 40 godisen, i mosne iskusen shofer, ali edinstvena maana mu e sto e stipsa..lol
Inace desavkata e kaj tie zgradite pred mostot vo karpos 4, na parkingot pozadi avtobuskata, za da se simnes od parkingot e malku udolno i polukrug treba da napravis, i ako ti zalizga, pravo vo dzid.
On poleka se spustal, ali kombinacijata sneg- mraz si go napravila svoeto.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #3050 на: 09 Ноември 2013, 18:26:12 pm »
муабетиве дека со 2 ќе се извртуваш и ќе имаш лажна претстава за држењето на колата се муабети на некој што нема земено возачка или ја има земено со врски

цел интернет зел возачка со врски...

http://www.google.com/search?q=why+not+only+2+winter+tires

среќа ние тука на карклуб форум ги имаме вистинските шоферишта

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #3051 на: 09 Ноември 2013, 18:32:43 pm »
јас нигде не видов споредба 4 летни vs 2+2

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #3052 на: 09 Ноември 2013, 18:36:46 pm »
Имаше видео неколку страни поназад. Резултатите беа исто лоши како без зимски скоро..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #3053 на: 09 Ноември 2013, 18:38:18 pm »
муабетиве дека со 2 ќе се извртуваш и ќе имаш лажна претстава за држењето на колата се муабети на некој што нема земено возачка или ја има земено со врски

Цел интернет има пари.

„Go to your nearest hardware store, and buy 16 holders for bramit for 995$ and you are done.“
„I always store my music collection in FLAC. Storage is cheap these days, I bought this Synology NAS for only 1249$“.
„We installed the turbocharger over the weekend, and the whole project cost me 1900$, with the helping hand of my brother.“

Mислам да не се замишљаме дека сме „цел интернет“. Сите знаат што е добро. Само немаат пари. Само тоа е проблемот, иначе ич не се секирај за другото.

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #3054 на: 09 Ноември 2013, 18:42:06 pm »
only 1249$

толку со очи не сум видел :D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #3055 на: 09 Ноември 2013, 18:42:29 pm »
Моментално ги бројам  8)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #3056 на: 09 Ноември 2013, 18:48:43 pm »
koga vozis so zadni letni treba da si svesen za toa, i na krivinite vleguvas mosne poleka... i slednata godina si kupis uste dve zimski za nazad, no netreba da flezes vo film deka se vozi i so dve zimski za da zavrsis so steta pogolema od 10 zimski gumi...   :D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #3057 на: 09 Ноември 2013, 18:52:02 pm »

Фала богу уште немам направено сообраќајка со 2 зимски напред, ниту пак сум бил блиску до извртување (освен кога сум сакал сам).

За разлика од тоа, другарче си се акна зимоска во таксист со 4 зимски гуми. Се е до проценката.

Дени многу убаво ти објасни зошто не треба да споредуваш со целиот интернет. А и 100 пати реков дека 4 зимски гуми се најдобра опција и не го негирам тоа, само ме нервира тресењето глупости.

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #3058 на: 09 Ноември 2013, 18:52:26 pm »
koga vozis so zadni letni treba da si svesen za toa, i na krivinite vleguvas mosne poleka... i slednata godina si kupis uste dve zimski za nazad, no netreba da flezes vo film deka se vozi i so dve zimski za da zavrsis so steta pogolema od 10 zimski gumi...   :D

друже се трудам,ама неможам да те разберам што пишуваш :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #3059 на: 09 Ноември 2013, 19:06:18 pm »

Фала богу уште немам направено сообраќајка со 2 зимски напред, ниту пак сум бил блиску до извртување (освен кога сум сакал сам).

За разлика од тоа, другарче си се акна зимоска во таксист со 4 зимски гуми. Се е до проценката.

Дени многу убаво ти објасни зошто не треба да споредуваш со целиот интернет. А и 100 пати реков дека 4 зимски гуми се најдобра опција и не го негирам тоа, само ме нервира тресењето глупости.

Си требало назад да ги ставиш зимските :)