Автор Тема: Alfa 147 JTDm  (Прочитано 84462 пати)

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 920
  • Virus-Alfa
Одг: Alfa 147 JTDm
« Одговори #30 на: 25 Ноември 2018, 15:26:01 pm »
Зоки со 159-та?
Коректен човек 😊

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Yep, vujko mi e na mene on, od tamu “bolesta” za Alfa :)) Cel zivot on voze samo Alfa i taka pocna se :))
LA MACCHINA DELLA EMOZIONI

Отсутен vladimir_1

• Редовен
  • Пораки: 1075
« Одговори #31 на: 25 Ноември 2018, 15:37:08 pm »
Ја возев пред некој сат ,се изгубија грешките и се си е нормално :)
BTW,vcera isprobano top speed na alfata e 220km/h 8)

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5855
« Одговори #32 на: 25 Ноември 2018, 15:38:40 pm »
Добро е за 1.9 дизел 😊

Отсутен vladimir_1

• Редовен
« Одговори #33 на: 25 Февруари 2019, 23:52:58 pm »
Дечки ми е појави некое тресење на воланот кога колата работи во место. Мое мислење е држач ? Ако сум во право кажете од која фирма да барам некој посалам и колку се движат цените да не ме закрпат  :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43712
  • Il Moderatore
« Одговори #34 на: 26 Февруари 2019, 07:05:28 am »
Дечки ми е појави некое тресење на воланот кога колата работи во место. Мое мислење е држач ? Ако сум во право кажете од која фирма да барам некој посалам и колку се движат цените да не ме закрпат  :)

Со среќа :D
Јас сега сум среќен со мало тресење, претходно воланот кај мене осцилираше по 2цм горе-долу. Комбинации некои стари оригинални држачи, нешто ново кај нас што може да се најде...
Само оригинални држачи се вистински спас, ама кога ќе видиш колкави им се цените, ќе ја продадеш колата :) 
Јас ги немам пробано, али се мислам за Impergom држачи, као демек тоа била фабриката.

Тресење на воланот може да се јави и од: шајбна на радилица, заглавена варијабилна шајбна на алтернатор, дмф и ред други работи.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #35 на: 26 Февруари 2019, 08:30:01 am »

Со среќа :D
Јас сега сум среќен со мало тресење, претходно воланот кај мене осцилираше по 2цм горе-долу. Комбинации некои стари оригинални држачи, нешто ново кај нас што може да се најде...
Само оригинални држачи се вистински спас, ама кога ќе видиш колкави им се цените, ќе ја продадеш колата :) 
Јас ги немам пробано, али се мислам за Impergom држачи, као демек тоа била фабриката.

Тресење на воланот може да се јави и од: шајбна на радилица, заглавена варијабилна шајбна на алтернатор, дмф и ред други работи.

:o :o :o

Де бре Симо?? Значи помоќу твојот волан и батерфлај ефект, ГРГАУУУУУ цунами у Индонезија...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #36 на: 26 Февруари 2019, 09:47:00 am »
Значи... не се заебаам...  2cm. Саатот на рака ми ѕвецкаше у лер :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vladimir_1

• Редовен
« Одговори #37 на: 26 Февруари 2019, 13:38:20 pm »
Не толку изразено тресењето и повеќе го има додека е ладна колата.Ги гледав во грција има два држачи едниот 50, а другиот 30 евра.Дали се само тие два држачи на мотор или има појке ?дмф - е замаецот ? Шајбна на радилица е добра,на алтернатор ми рекоја дека ке треба да се смени

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 920
  • Virus-Alfa
« Одговори #38 на: 26 Февруари 2019, 14:11:09 pm »
Не толку изразено тресењето и повеќе го има додека е ладна колата.Ги гледав во грција има два држачи едниот 50, а другиот 30 евра.Дали се само тие два држачи на мотор или има појке ?дмф - е замаецот ? Шајбна на радилица е добра,на алтернатор ми рекоја дека ке треба да се смени

4 држачи има, еден горе одма до казанчето за вода, 2 долу на двете ќошина, и 1 долу зад мењачот на средина на колата.
LA MACCHINA DELLA EMOZIONI

Отсутен vladimir_1

• Редовен
« Одговори #39 на: 27 Февруари 2019, 20:34:31 pm »
Денес алфичето е регистрирано се на се 13 300 ден, на технички ми рекоја дека има луфта на предницата на задните чаури а во возење не се осеќа никакво тропање. Немам многу верба во нив ама ке ја однесам на мајстор за сигурно
p.s Знам дека е смешно ,се стопли времето се одмрзна колата тресењето на воланот скоро и да го снема   8)

Хаубата е отворена да не си помислите толку луфта има помеѓу неа и браникот  :D

« Последно менување: 27 Февруари 2019, 20:44:47 pm vladimir_1 »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #40 на: 27 Февруари 2019, 20:38:18 pm »
Тргни полисава со време, доста лични податоци се читаат од нејзе.

Отсутен vladimir_1

• Редовен
« Одговори #41 на: 06 Април 2019, 17:28:26 pm »
Клабери на дисплејот ми се појави потсетвање за сервисен интервал,кој претпоставувам се реситира само на дијагностика. Следуваат неколку прашања :)
1.Дали има опција да се исклучи скроз или мора да се намести на одредени километри?
2.Планирам да ја сменвам куплунг шајбната препорачајте марка ( наводно била запечена ,требаше уште ко ја купив колата да ја сменам ама немаја време мајсторите)?
3.Сакам да ги сменам сијалиците на фарот со бели osram nightbraker, дали ќе покажва некоја грешка?
P. S гледам многу малце простор има за менвање на сијалиците :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #42 на: 06 Април 2019, 18:16:53 pm »
1. Да, има опција да се исклучи скроз. Ти треба Multiecuscan и соодветни кабли...
2. Ух, ваљда од реноминираните марки на лагери, INA, SKF, FAG...
3. Не, средните светла немаат CAN врска. Долги, магленки и позиции имаат.

П.С. некад позгодно е браник да се извади :D

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5855
« Одговори #43 на: 06 Април 2019, 18:32:27 pm »
Клабери на дисплејот ми се појави потсетвање за сервисен интервал,кој претпоставувам се реситира само на дијагностика. Следуваат неколку прашања :)
1.Дали има опција да се исклучи скроз или мора да се намести на одредени километри?
2.Планирам да ја сменвам куплунг шајбната препорачајте марка ( наводно била запечена ,требаше уште ко ја купив колата да ја сменам ама немаја време мајсторите)?
3.Сакам да ги сменам сијалиците на фарот со бели osram nightbraker, дали ќе покажва некоја грешка?
P. S гледам многу малце простор има за менвање на сијалиците :)
Јас сменив Breda Lorett треба да е италијански или шпански бренд,мислам 2400 ден ја платив,кај мене на Фиато иако не беше за менување јас ја сменив,многу тешко кај мене го извадија алтернаторот,немаше воопшто простор,уствари на фиато мој ништо неможеш да извадеш најчишит кола за работа 😂

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
« Одговори #44 на: 06 Април 2019, 21:31:37 pm »
Мало огледалце и мали раце ќе завршат работа без браник :)