Автор Тема: Увоз на Genesis G70 од Русија  (Прочитано 3462 пати)

Отсутен Bender

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 98
  • GSM Servicer
    • Search Girls from your city for night
Увоз на Genesis G70 од Русија
« на: 20 Јули 2018, 01:19:21 am »
Добро вечер, ко нов на форумов со прва сефте тема да прашам едно комплицирано прашање доколку има членови на форумов кои ги знаат правните и техничките обврски за увоз на автомобил кој сеуште официјално не се продава во ЕУ, кај нас би требало Хјудани да се увозници од 2020та.

Знам дека рускиот пазар има сосема други регулативи од Еу и нас, како што е и со Американските возила така би требало да е и со овој тип да се соочам сигурно со десетици проблеми, но пред да го реализирам во идјеа и план да видам каква основа имам за сексуљвово количе да го увезам.

Запознает сум со сите негативни аспекти на автомобили кои се ретки кај нас, почнувајќи од резервни делови и сервис па се до мета на полицијата да си, тоа од лично искуство затоа што дедо ми има Dodge M37 и 43ка и веќе 40 години сам мора да ги оддржува, да плаќа по 4/600еур за гума од Турција, но мерак си е мерак.

Значи, првите прашања ми се дали воопшто е возможно нова кола да се увезе во Македонија доколку нема претставништво никаде во Европа, поради тоа што цариниците се водат според некој си каталог каде оформуваат цена за да те таксаат. Во Русија колава е по доста интересна цена: https://www.genesis.com/ru/ru/configurator#slide=0 но таму и Киа Стингерот е 28.000еур, кај нас е 40.000 ради акциза и данок.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6992
  • Бенве сие бенве
Одг: Увоз на Genesis G70 од Русија
« Одговори #1 на: 20 Јули 2018, 05:55:22 am »
Ако нема опција дирекно види прво на бг дали ќе може па од бг на мк.

Отсутен Bender

• Јуниор
  • **
  • GSM Servicer
« Одговори #2 на: 20 Јули 2018, 11:10:52 am »
Ако нема опција дирекно види прво на бг дали ќе може па од бг на мк.

Секако не планирам утре да ја купам, а како испаѓа математикава поефтино е да извадиш Бг гражданство и да ја таксаш и рег. кај нив него ли да цариниш кола кај нас :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #3 на: 20 Јули 2018, 11:16:53 am »
Мислам со русите за добра надокнада можеш да издејствуваш „почесен конзул“, после е лесно... :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #4 на: 20 Јули 2018, 17:04:15 pm »
Мислам со русите за добра надокнада можеш да издејствуваш „почесен конзул“, после е лесно... :D

Да не го избркаат само ко што е модерно сега низ светот.

Отсутен Kazaam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 69
« Одговори #5 на: 24 Јули 2018, 10:59:22 am »
Сабајлево видов G30-ка низ Скопје, цела излепена со ознаки, па претпоставувам дека е на Кореа ауто траде. Ако одамна си прашувал, прашај пак, очигледно почнале да носат некои модели.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30069
    • CARclub.mk
« Одговори #6 на: 24 Јули 2018, 11:02:28 am »
G30 не постои.

Тоа што наааааааааааајвероатно си го видел e Infiniti Q30.

Дури мислам дека знам и за која кола збориш. На Ми Да е, они можат да увезат Infiniti.

Отсутен Bender

• Јуниор
  • **
  • GSM Servicer
« Одговори #7 на: 24 Јули 2018, 22:40:30 pm »
Колку што добив инфомрација, нашиве во Хјундаи ни по порачка неможат да го донесат поради немање можности за оддржување и редовен сервис. Се очекува официјално втора половина на 2020та да почнат да се увезуваат кај нас, а од следната година во Еу.