Автор Тема: Интернет  (Прочитано 155455 пати)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
Одг: Интернет
« Одговори #975 на: 08 Јули 2015, 15:47:37 pm »
Одсекогаш го имале тој надомест и е во согласност со правилникот на АЕК. Ако ти не си платил, они те исклучиле и наплаќаат повторно вклучување во мрежата.

Едит: ако не се лажам, тој надомест го имаат и другите оператори, без разлика, фиксни, мобилни, кабловски, освен можеби телекабел, али они не се репер за ништо.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #976 на: 08 Јули 2015, 15:52:49 pm »
од секогаш сум каснел 1 сметка и скоро на ист датум ја плаќам. Многу многу пати до сега едниот правец не работи - може и работи побогу фиксен телефон - кој користи , јас незнам што е уклучено што исклучено - не ми треба. Само за интернет фрлам толку пари. А да и макс плаќам. Никогаш, значи никогаш не сум имал уклучување или исклучување артикл у фактурата.
Камата си плаќам, не ми смета треба да постои, каснам да. Ама ова?

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #977 на: 08 Јули 2015, 16:33:14 pm »
Еве го договорот кој сите го потпишуваме, а еве и извадок од него:

Цитат
6.7 Надоместок за вклучување на привремено исклучен претплатник поради неплаќање
За повторно активирање на услугата во појдовен повик (во една насока) Македонски Телеком АД – Скопје го задржува правото на претплатникот да му наплати износ согласно Ценовникот.
За повторно вклучување на исклучен претплатник (во две насоки) Македонски Телеком АД - Скопје го задржува правото на претплатникот да му наплати износ согласно Ценовникот.

Цитат
Доколку претплатникот не ја плати фактурата (сметката) за користење на услугите во рокот за плаќање определен во сметката, Македонски Телеком АД - Скопје, по претходно известување  до претплатникот да го намири својот долг, има право привремено да го прекине пристапот до услугите во појдовен повик, до целосно плаќање на долгот од страна на претплатникот. За време на прекинот на услугата во една насока, месечната претплата продолжува да тече.

Доколку и по истекот на 15 дена од привремениот прекин претплатникот не го плати долгот, Македонски Телеком АД - Скопје може да го прекине пристапот до услугите во две насоки и од тој момент Македонски Телеком АД - Скопје нема да фактурира месечна претплата.

P.S. Документот е последен пат едитирна од маријак во декември 2014та година, али не верувам дека баш оваа ставка ја додале.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #978 на: 30 Јули 2015, 21:26:55 pm »
Два дена без интернет, два дена има - нема рестартирувај цело време модемот па ќе има интернет малку па ќе прекине. Претпоставувам до модемот е.

Пријавувам во близу велат за 48часа мора да се интервенира, кога ќе им стигне налогот ќе се јавеле ќе дошле, 4 дена ги нема.

Ми иде да им појдам во дирекција и да фатам некој главен за врат...

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
Одг:
« Одговори #979 на: 31 Јули 2015, 06:24:08 am »
Да не се подречам, ама сигурно едно година и пол, две не сум имал проблеми со интернет.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20802
« Одговори #980 на: 31 Јули 2015, 10:37:30 am »
Кај мене вчера малтене комплетната услуга од Телеком беше запрепастувачки катастрофална.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Re: Интернет
« Одговори #981 на: 31 Јули 2015, 16:54:11 pm »
кое време?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20802
« Одговори #982 на: 31 Јули 2015, 16:55:52 pm »
Солиден процент од вчерашните 24 часа. Не би можел попрецизно да кажам кое време, пошо пцуев.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #983 на: 01 Август 2015, 12:24:33 pm »
јас имам интернет преку локален провајдер кој зима интернет преку тхоме и иста така интернетот беше катастрофален ...... пинг 600 -700 брзина 1 мегабит..... хаос

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #984 на: 31 Август 2015, 15:22:58 pm »

Blizoo, врзано на Asus RT-N66U. Љетив.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #985 на: 31 Август 2015, 15:29:28 pm »
Ја сум малку Podalekoo:

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #986 на: 31 Август 2015, 17:08:00 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Blizoo, врзано на Asus RT-N66U. Љетив.

Би требало да имаш боље аплоад, барем два, а се мислам дека и 3 Мбпс.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #987 на: 01 Септември 2015, 23:39:32 pm »

RB2011 со Телеком 8/1 со 3 Max Start Толку е.

http://www.t-home.mk/mk/212/MaxTV/Paketi/3_Max/3_Max_Start.html

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #988 на: 09 Ноември 2015, 16:46:56 pm »
Дали некој има прекин со интернет/телефон/телевизија на телеком?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг:
« Одговори #989 на: 09 Ноември 2015, 18:36:33 pm »
Ти.