Автор Тема: Интернет  (Прочитано 155732 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
Одг: Интернет
« Одговори #330 на: 08 Јуни 2012, 10:26:39 am »
Epa ne mi se jasni lugevo. Znaci optika im stavile i so toa ruterceto minijaturno sto crka odma, edvaj im go pokriva stanot so brzini od 10/10.

Еве го одговорот што го добив од T-Home одкако се јавив за Cisco-то што цркана одма:

T-Home направиле грешка кога ја направиле порачката за главниот уред Huawei (тој кај што влага оптичкиот кабел, а излагаат другите :) ) затоа што немал вградено Wi-Fi. Грешката ја увиделе и откако ќе ги исчистат залихите ќе имало нови, како што треба.
Како решение го нудат Cisco рутерчето. Арно ама, не се погодиле и сите одат во сервис. Дури ми кажа и дека ЛогинСис не ја признаваат гаранцијата повеќе затоа што од ЛогинСис ја префрлаат вината на Т затоа што направиле погрешна проценка каков рутер треба да се користи. Дечкото, ми препорача да идам и да си купам било каков рутер, наместо да се ебавам по сервиси, затоа што било каков рутер ќе биде подобар од тој што го даваат.
И така си земав најефтин ТP-Link кој сега за сега се покажува дури и подобро од Linksys-от што го имав порано и што го платив 3600 :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #331 на: 08 Јуни 2012, 10:29:08 am »
Дури ми кажа и дека ЛогинСис не ја признаваат гаранцијата повеќе затоа што од ЛогинСис ја префрлаат вината на Т затоа што направиле погрешна проценка каков рутер треба да се користи.
ТрололололоооооооО!!!!! Колку само е прифатена гаранцијата и се заменуваат вагони со уреди секој месец. :) :) 2 години гаранција си важи најпрописно за цисковците.

Ако ти е заебан рутерот циско, однеси го во Логин Системи и ќе ти го заменат во гаранција, без никаков проблем. Само ќе почекаш 2-3 дена.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9228
« Одговори #332 на: 08 Јуни 2012, 10:32:57 am »
јас ги чекав еден месец да дојдат рисиверот мал да ми го заменат оти тој стариот им беше фаличен секој ден им звонев и на крај се симнав 2 спрата подолу живее еден поголем човек од таму и дојдоа истиот ден со нов рутер. Овчари ги мењам во прва прилика

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #333 на: 08 Јуни 2012, 10:36:15 am »
@Deni ќе го сменат, јас ќе бидам 2-3 дена без интернет. И сменетиот пак ќе рокне :)
А треба да излагам од работа, да се маткам наваму натаму. За 1000-че завршив работа, а Циското може и како пепељара да служи :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #334 на: 08 Јуни 2012, 11:04:22 am »
Sakam da recam mozes i sega da go odneses i da si imas bekap, namesto pepeljara.

UPDATE:

Купен е http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WR1043ND рутер и е поставен на најгорниот спрат. Ставена е и една антена од 8дб, таа во средина. Сигналот е драстично подобрен, во споредба со циското.

Брзини на долниот спрат за интернет конекцијата:

Циско малото што се расипува: 10-11Мбпс
Белиот рутер од телеком: 20-22Мбпс
ТП-линкот: 30-31Мбпс
Тп-линк со една 8дб антена:

Резултат - покриеност на куќата со интернет како што треба!  8)
« Последно менување: 10 Јуни 2012, 12:12:00 pm Deni »

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #335 на: 11 Јуни 2012, 14:22:43 pm »

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #336 на: 11 Јуни 2012, 14:27:44 pm »
Koj saka dobar router:

-Apple Airport Extreme (okolu 260 USD)
-Apple Airport Express (99 USD)

Nema maka. Airport Express ima i Airplay taka da mozes direkt da si vrzes pojacalo na opticki izlez i uzivaj vo ubaviot zvuk.

Airport Extreme ima USB - HDD - NAS opcija, kako i poddrska na Printer !

Dosega kaj 4 - ca preporacano, kupeno i lugjeto me blagoslovuvaat.

Remember: Good things are not cheap, Cheap things are not good.

Odlicen ruter e isto taka Cisco 836 (ADSL) koj e samo na LAN mreza za zal i e poskap od Apple..

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #337 на: 11 Јуни 2012, 14:38:29 pm »
Koj saka dobar router:

Nema maka. Airport Express ima i Airplay taka da mozes direkt da si vrzes pojacalo na opticki izlez i uzivaj vo ubaviot zvuk.

Odlicen ruter e isto taka Cisco 836 (ADSL) koj e samo na LAN mreza za zal i e poskap od Apple..

Koj спин...........јеботеееее....... ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #338 на: 11 Јуни 2012, 14:56:10 pm »
Интернет.......

...... нема.
(f*ck telekom)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #339 на: 11 Јуни 2012, 15:06:12 pm »
Имат снемано :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #340 на: 11 Јуни 2012, 15:08:45 pm »
а и буљашите не се јавуваат на хотлајно....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #341 на: 11 Јуни 2012, 15:11:21 pm »
@Deni, одлично друже, со здравје да си го корситиш, ај па за месец дена пиши колку пати си го рестартирал и еден ривју, да знам дали да го зимам и јас. Кажи ми само и цена која го зема.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #342 на: 11 Јуни 2012, 15:35:15 pm »
а и буљашите не се јавуваат на хотлајно....

Веројатно поради ова... :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3960
« Одговори #343 на: 11 Јуни 2012, 16:14:01 pm »
Koj saka dobar router:

EPIC :D :D :D :D :D
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #344 на: 11 Јуни 2012, 17:11:29 pm »
Кој би рекол дека Бугар... ;D