Автор Тема: Интернет  (Прочитано 155792 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Одг: Интернет
« Одговори #315 на: 06 Јуни 2012, 00:06:43 am »
Да, ама ова со антениве е ружно ко` лепрозен нилски коњ, она цисконо личи во дневна да ти стои. Замисли го тоа, па уште 3x 15cm антени на него и стаено на комода до фенси телевизорот..... Фак никако! :D

Шала на страна, мноооогу битна работа, покрај перформансите на папир и дизајнот, е да видиш по форумиве што чип вози и колку е стабилен. Многу марзам ако ми паѓа линк или да треба да го ресетирам коа ќе го напнам со трансфер...

Симо пред некоја година растурив еден WRT54G2 (тие без антени) и најдов обична Линксис PCMCI картица за лаптоп внатре закачена на некој конвертор и заштрафена со штрафови. Ќе речеш срање работа ама рутерот работеше перфектно. Беше главен рутер за интернет во фабриката Промес додека типот што местеше телефонска централа не го нагази со скалата и го искрши.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #316 на: 06 Јуни 2012, 04:59:51 am »
Битна работа дали има Atheros, Broadcom, Realteк итн, и тоа која серија, да си прочиташ како се понашал во работа, а како е изведено дали со мини пци директ на плоча или со усб стикче унутра, мање/више... само добар (проверен) чип кој работи стабилно..

Инаку во WRT54G2 колку што знам нема PCMCIA картица, иако сум видел рутери со Mini PCI слотови кај што e натакната WIFI картицата. Инаку broadcom e чипот на тој рутер и е сосема ок.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #317 на: 06 Јуни 2012, 13:41:19 pm »
Гледам за рутери зборите... Е сега јас имам некаков си тп-линк...И нели секаде кодот е админ исто и пасвордот, е сега јас ги менив сите можни пасворди од рутерот и од интернетот и ги запишаво во еден text document и сега брат ми го избришал тој документот. И сега не го знам пасвордот...И сеа чаре имат некое освен да му манам ресет, со кој што после ќе незнам да го подесам рутерот ???

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #318 на: 06 Јуни 2012, 14:07:46 pm »
Ресет.
Лесно е да го подесиш после ако знаеш јузер и пасс од провајдерот.
TP-Link имаат убаво спастрен фирмвер, за се има објанување од страна.
Мада ти треба само quick сетингс за да го средиш.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #319 на: 06 Јуни 2012, 14:14:39 pm »
Javi se od kaj sto ti e netot ke ti dadat user pas

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #320 на: 06 Јуни 2012, 14:31:04 pm »
За тој пасворд го знам.. Ама нели кога ќе се уклучуваш преку вифи ти бара пасворд така ??? е тој пасворд не го знам а и тој што е на 192.168... за да се уклучиш не го знам..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #321 на: 06 Јуни 2012, 14:41:04 pm »
admin admin so kabel vrzi se.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #322 на: 06 Јуни 2012, 14:42:13 pm »
admin admin so kabel vrzi se.
веќе пишав дека и тој пасворд го сменив :S

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #323 на: 06 Јуни 2012, 14:43:12 pm »
Reset.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #324 на: 06 Јуни 2012, 15:37:35 pm »
А дали знајте кај да ја најдам таа програмата за враќање на избришени фајлови ???

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #325 на: 06 Јуни 2012, 15:42:15 pm »
Da vidis vo vindous desno kopce na folderot i idi previous versions. Ke ti dade moznost da vratis stvari.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #326 на: 06 Јуни 2012, 15:47:04 pm »
Тоа документот беше така оставен на десктоп... Не те сваќам баш ???

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #327 на: 07 Јуни 2012, 23:27:35 pm »
TL-WR1043ND Го меркам. http://www.tp-link.com/en/products/details/?categoryid=238&model=TL-WR1043ND#spec Уствари баш тоа ми треба за дома. Рутеров велат дека е доста брз, ваљда ќе поддржи добар пренос, со 3 8дб антени.
Внатре се користи Atheros AR9103 ако знае некој нешто за него би ми помогнало.
За брзина велат барем дупло од ГЛ, што е добро. А и сигналот треба да е доста појак од стандардно. Ќе видиме, се мислам да го земам утре.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #328 на: 08 Јуни 2012, 07:33:19 am »
Само еден DDWRT, OpenWRT или сличен и топ си. Го пишуе за добар рутеров по тие форуми... Со среќа! ;) Не се залетувај одма да ги фрлаш парите за антени, може да се зачудиш од дометот и без нив ;) (со оригиналните 2-3dB-ni)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #329 на: 08 Јуни 2012, 09:51:43 am »
Epa ne mi se jasni lugevo. Znaci optika im stavile i so toa ruterceto minijaturno sto crka odma, edvaj im go pokriva stanot so brzini od 10/10. I optikata ti pagja vo voda, posebno koga ke se prikacat poveke uredi, i kombinirano so komsiski vajfajovi.

Citav poddrzyva ddwrt, sto nema ni da mi treba najverojatno. Ama i cenava e niska sporedeno so dobrite rivjua. :)

Cipot kolku sto go gledam e okej, nema nekoi pogolemi propusti.

Bas me interesira koj ke bide "noviot" GL!? :)