Гласање

Па што мислите како изгледаат возилата кои ги продава Хјундаи во моментов?

Нема поубави и поелегантни возила на светот
1 (1.4%)
Одличен дизај
10 (14.5%)
Просечен дизајн, задоволителен кога би одлучувал да купам
23 (33.3%)
Подпросечени дизајн без препознатливи линии и стил
20 (29%)
Грди се до степен што ќе ги прескокнам кога ќе купувам автомобил
10 (14.5%)
Најодвратни се, гад ми е да влезам во таква грдосија
5 (7.2%)

Вкупно гласови: 69

Автор Тема: Дизајнот на возилата од моменталната понуда на Хјундаи  (Прочитано 23868 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
@gojdo
ako I30,I40,Sonata,Elantra,Ix35 se vozila so podprosecen dizajn, daj primer za prosecen, nadprosecen i najubav. Anketava e dobra sto pokraj onakvi ubavici, nekoj ja zaokruzil najdolnata opcija. Nemora da gi imenuvame Wahobistite, no sigurno se osekaat mnogu bedno ;D

Веле, не можам да го поднесам фактот дека фаровите излегуваат надвор од линиите на возилото ...

dealbreaker е тоа за мене  ...

A kako bi trebalo da izleguvaat svetlata? S golfot ubav e?

@Strumfce
Me iznasmea do solzi. Kako mozes da kazes deka kolata e 'malku' skapa? 'Jetta.jpg' pocnuva od 20.000 evra so 100 ks, made in argentina. Tolku e grda sto ne sakam da postavam slika od nea, za da ne si ja uporopastam vecerta. Elantra vcerojatno i ke poevtini 1000-2000 evra, no i so ovaa cena e dobra ponuda, da ne recam najdobra na nasiot pazar.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
@Strumfce
Me iznasmea do solzi. Kako mozes da kazes deka kolata e 'malku' skapa? 'Jetta.jpg' pocnuva od 20.000 evra so 100 ks, made in argentina. Tolku e grda sto ne sakam da postavam slika od nea, za da ne si ja uporopastam vecerta. Elantra vcerojatno i ke poevtini 1000-2000 evra, no i so ovaa cena e dobra ponuda, da ne recam najdobra na nasiot pazar.

@LosoPatce:
Пошто религијата не ти дава да ги пропуштиш VW во било кој муабет, пробај барем да видиш дека се зборува за Hyundai Elantra, Chevrolet Cruze & Mitsubishi Lancer, пошто токму меѓу нив ќе има борба за превласт. Octavia иде со многу слаб мотор во основна варијанта, а Fluence-от оди со дизел, затоа не се спомнати воопшто. Во ниеден момент на ја ни спомнав Jetta, пошто нема потреба, не припаѓа во споредбава.

Мило ми е што индиректно ти го продолжив животот (нели што те изнасмеав до солзи), и да можам да кажам дека е „малку скапа“, и кажувам и зошто е тоа така. Ако прочиташ уште еднаш, ќе видиш дека не го оспорувам моментот дека Елантрата е доста добра понуда, само што за таа цена, кај конкурентите можеш да си доплатиш за „екстра“ стварите што Елантрата ги нуди во старт, и пак доаѓа на исто.
« Последно менување: 15 Ноември 2011, 01:39:21 am velestrumf »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
@gojdo
ako I30,I40,Sonata,Elantra,Ix35 se vozila so podprosecen dizajn, daj primer za prosecen, nadprosecen i najubav. Anketava e dobra sto pokraj onakvi ubavici, nekoj ja zaokruzil najdolnata opcija. Nemora da gi imenuvame Wahobistite, no sigurno se osekaat mnogu bedno ;D
Очигледно е дека имаш проблем да прифатиш туѓо мислење, а уште ти е потешко кога мнозинството перцепира различно од тебе.

Ја имаш анкетава и нејзините одговори. Мислењето за подпросечен дизајн е општото најприфатено мислење од луѓе кои ги сакаат автомобилите и пратат што се случува на автомобилската сцена. Значи ако имаш проблем со мислењето на мнозинството обрати се генерално до сите и постави им ги прашањата кои те мачат. Немој до мене бидејќи јас ниту го представувам мнозинството ниту пак гласав за најгласаната опција.

Ако те интересира како гласав и зошто: Гласав за опцијата дека дизајнот е задоволителен, како и еден голем дел од аудиториумот. Така гласав токму поради некои од возилата кои ги спомна, т.е.
i40 - прекрасен караван на слики кој би сакал да го имам
Elantra - симпатичен дизајн кој може да се измеша со конкуренцијата Фокус Седан, Мазда 3 Седан, Корола, а да не стрчи со екстремна грдосија како својот претходник
ix20 - изгледа симпатично и спореден со дизајнот на конкуренцијата би го рангирал во горната половина
ix35 - исто така задоволителен дизајн меѓутоа ништо спектакуларно кое би го издвоило од конкуренција по било кој основ

Тоа се возилата кои му го подобрија просекот на дизајн на Хјундаи. Меѓутоа има и други од кои дел се подпросечни, а дел се безлични и грди:
Sonata - Лош обид за копија на Mercedes CLS и Passat CC. Со оглед на тоа дека оригиналите имаат одличен и оригинален дизајн Sonata не е грдосија како i30.
Veloster - Единствена утка од новата дизајнерска линија на Хјундаи која треба да биде основа за понатамошните модели. Бев и ја видов во живо и воошто не ми се допадна. Сепак за разлика од минатото каде дизајнот беше лошо искомпонирана збирштина од туѓи дизајни, кај Велостер се обиделе да направат нешто оригинално, но не успеале.
i10 - безличен, и покрај промените на предниот браник нема препознатливи линии. Не ми привлекол внимание за да го загледам и да барам чија копија е
i20 - копија на стара Corsa која генерално не ми се допаѓа како изгледа. Значи и i20 не ми се допаѓа и го вбројувам во подпросечни
i30 - безлична збирштина од разно-разни грди дизајни, еден од најгрдите (можеби најгрд) во класата
ix55 - уште една безлична збирштина од свашта

Врз основа на овие мои лични перцепции го оформив моето генерално мислење за дизајнот на Хјундаи, а тоа е дека кога би одлучувал да купам повеќето возила од Хјундаи имаат прифатлив дизајн кој нема да ме одврати од купување како на пример i30.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7274
@gojdo

Веле, не можам да го поднесам фактот дека фаровите излегуваат надвор од линиите на возилото ...

dealbreaker е тоа за мене  ...

A kako bi trebalo da izleguvaat svetlata? S golfot ubav e?

нема потреба да ти ја објаснувам мојата субјективност ... 

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
Gojdo,
Pak ne mi odgovori na prasanjeto. Ako ova e prosecen ili podprosecen dizajn kako sto pokazuva anketata, daj primer za poubav dizajn,  ili najubav. Kolku anketata e merodavna se gleda po toa sto ima 5 glasa deka onie vozila bile gnasni !?? Vistinata e deka denes Hyundai ima poveke ubavi modeli otkolku sto nekoi proizvoditeli imaat modeli.

Strumfce
Zosto Jetta ne ja stavas vo sporedbava? Kako ja orpavudas cenata? Kako go opravudavs izgledot?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Не разбирам зашто да ти даде Гојдо пример за нешто што смета целата заедница? И зошто воопшто да се дава пример? Анкетата по природа е објективна, бидејќи не може едно субјективно мислење да влијае на другите.

Jetta не влегува во споредбата баш заради цената. Цената не ја оправдувам, но донекаде може да се објасни. Транспортните трошоци за возило произведено во Аргентина да стигне во Европа, па до Македонија, каде што ќе ги добие соодветните царини, даноци, итн, си ја дигаат цената. Пак, не ја оправдувам, но донекаде се објаснува, но сепак сметам дека цената е превисока.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8953

Strumfce
Zosto Jetta ne ja stavas vo sporedbava? Kako ja orpavudas cenata? Kako go opravudavs izgledot?

изгледот на Јетта  не е за кога ќе помине на улица  да се подмоча некој од тоа како изгледа. Колата си има поконзервативен дизај кој се допаѓа на target групата за кого е наменета, односно не е за некој кој се крсти во "најдобриот" дизајн на денешницата - дизајнот на хјундаи

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Просечен дизајн, задоволителен кога би одлучувал да купам.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
Strumfce

LosoPatce
Не припаѓа Jetta во споредбава, поради истата причина поради која ја нема ни Мазда 3, ни Toyota Corolla т.е. цената. Во ниеден момент не реков дека ја оправдувам цената, пошто е абнормално висока. Изгледот си е класичен VW, нема потреба јас да го „оправдувам“ или „окривувам“ за било што.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
Jetta не влегува во споредбата баш заради цената. Цената не ја оправдувам, но донекаде може да се објасни. Транспортните трошоци за возило произведено во Аргентина да стигне во Европа, па до Македонија, каде што ќе ги добие соодветните царини, даноци, итн, си ја дигаат цената. Пак, не ја оправдувам, но донекаде се објаснува, но сепак сметам дека цената е превисока.
Hyundai doaga od Korea, dali i taa treba da bide 9000 evra poskapa zaradi toj fakt?

Не припаѓа Jetta во споредбава, поради истата причина поради која ја нема ни Мазда 3, ни Toyota Corolla т.е. цената. Во ниеден момент не реков дека ја оправдувам цената, пошто е абнормално висока. Изгледот си е класичен VW, нема потреба јас да го „оправдувам“ или „окривувам“ за било што.
Znaci i ti ne ja opravduvas cenata, vo red. Nikako ne se slozuvam za delot so izgledot, ako moze Hyundai so dizajn na dijamant da bide 'prosecen', togas ovoj dizajn:

e 5 skali podolu od "grdo i gnasno, nikogas ne bi vlegov vo nea"

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Не ги знаеме и не ни можеме да нагаѓаме кои се трошоците возило да се пренесе од Кореа, и возило да се пренесе од Аргентина. Ако не примети, и јас се слагам со твоите констатации, цената на Џета-та ми е неоправдана. Донекаде објаснива, али неоправдана. i30 што го возиш ти е произведен во Чешка.

Јетта 1.4 TSI 122 Comfortline е 20.000 евра. Елантра 1.6 со основно ниво на опрема е 13.500 евра. Не гледам разлика од 9000 евра, туку од 6500. Пак е преголема, но не е 9000 евра.

Воглавно, сите седани кои се изведени од хечбек (Минатата Џета, Астра Седан, Меган Седан, итн итн) не изгледаат убаво, туку се направени да бидат функционални. Ни мене не ми се допаѓа прошлата Џета, базирана на Голф 5. Новата ми се допаѓа - ми се допаѓа конзервативниот дизајн. Субјективно мислење.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
ЛП не знам дали во моментов си исфрустриран, вознемирен и гневен па не размислуваш и пишуваш глупости или пак сакаш да веруваш дека одговорите на 60 луѓе се мои па од мене бараш да ти одговорам на твоите глупи прашања.

Ти напишав горе што гласав, ти напишав и што мислам за секој модел на Хјундаи поединечно. Ете ти ги и одговорите од останатите членови. Ако мислиш дека анкетава е некаква завера против тебе и тоа што за тебе е вистина тогаш тебе дефинитивно ти треба психијатриска помош.

Ако те интересира што за мене е грдо подеднакво колку и30 тоа е Елантра 2010 и сите претходни.
Види ја, дури е погрда и од i30. Дури мислам дека ако некогаш треба да возам ваква грдосија(службено или било како) ќе си ставам картонска ќеса на галва со дупчиња на очите и устата за да не паѓа брука. За разлика од неа, не би имал проблем да се возам во постарата Џета која не ми се допаѓа и ја сметам за просечна за своето време.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom

ЛП не знам дали во моментов си исфрустриран, вознемирен и гневен па не размислуваш и пишуваш глупости или пак сакаш да веруваш дека одговорите на 60 луѓе се мои па од мене бараш да ти одговорам на твоите глупи прашања.

Ти напишав горе што гласав, ти напишав и што мислам за секој модел на Хјундаи поединечно. Ете ти ги и одговорите од останатите членови. Ако мислиш дека анкетава е некаква завера против тебе и тоа што за тебе е вистина тогаш тебе дефинитивно ти треба психијатриска помош.

Ако те интересира што за мене е грдо подеднакво колку и30 тоа е Елантра 2010 и сите претходни.
Види ја, дури е погрда и од i30. Дури мислам дека ако некогаш треба да возам ваква грдосија(службено или било како) ќе си ставам картонска ќеса на галва со дупчиња на очите и устата за да не паѓа брука. За разлика од неа, не би имал проблем да се возам во постарата Џета која не ми се допаѓа и ја сметам за просечна за своето време.
GOjdo ili si glup ili nedocituvas.

1. nikogas ne sum rekol deka anketata e zavera. Zosto ti mislis deka anketata e zavera? Dali tebe ti treba psihijatriska pomos?
2. ti da ne si voznemiren pa pravis proekcii? jas ovde idam za zabava, a zarem ima gnevni luge na forum? Pa niv nesto mu fali, i toa mnogu.
2. vidi si go naslovot na temata, i pisuvaj vo sklop na temata, ako mozes da se skoncentriras na istata dodeka stiskas na kopceto reply. obicno koga se raspisuvas, mocas sprotivno od vetarot, nikogas ne znaes da se zadrzis na prasanjeto.
3. blaze si ti sto smetas deka jetta e prosecno vozilo, i deka ne izgleda kako necij kosmar, se nadevam eden den ke si go imas vo dvor.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7274

GOjdo ili si glup ili nedocituvas.

1. nikogas ne sum rekol deka anketata e zavera. Zosto ti mislis deka anketata e zavera? Dali tebe ti treba psihijatriska pomos?
2. ti da ne si voznemiren pa pravis proekcii? jas ovde idam za zabava, a zarem ima gnevni luge na forum? Pa niv nesto mu fali, i toa mnogu.
2. vidi si go naslovot na temata, i pisuvaj vo sklop na temata, ako mozes da se skoncentriras na istata dodeka stiskas na kopceto reply. obicno koga se raspisuvas, mocas sprotivno od vetarot, nikogas ne znaes da se zadrzis na prasanjeto.
3. blaze si ti sto smetas deka jetta e prosecno vozilo, i deka ne izgleda kako necij kosmar, se nadevam eden den ke si go imas vo dvor.

Не бе друже, ти идеш на форумов да рекламираш Хјундаи ...
Сигурно работиш во застапништвото на Хјундаи заедно со уште еден друг лик на форумот ... Затоа и не се појави на ни еден собир до сега ...

Не утепа "докажувајки" дека Хјундаи е најдобриот автомобилски бренд, со најголеми аспирации, ама анкетава ти докажува дека си постигнал спротивно дијаметрални успеси ...
Наместо да го засакаат Хјундаи, еден куп луѓе субјективно го мразат брендот ...

А ако мислиш дека грешам, слободно демантирај ме па ке отвориме една анкета со твое име и прашање, дали тролаш по форумов или не, дали го рекламираш брендот или си реално конструктивен и пак ке правиме завери со анкетата спроти тебе ...

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Ugh..argentinskava Jetta e stvarno ugly as fuck.
Konzervativniot dizajn go opravduvam kaj noviot Passat koj deluva ednostavno ali otmeno...ali Jettava ne ja varam.
Cenata e cepki. :)

Novata Elantra mi e mnogu poubava.
« Последно менување: 15 Ноември 2011, 15:08:29 pm Stratro »