Гласање

Па што мислите како изгледаат возилата кои ги продава Хјундаи во моментов?

Нема поубави и поелегантни возила на светот
1 (1.4%)
Одличен дизај
10 (14.5%)
Просечен дизајн, задоволителен кога би одлучувал да купам
23 (33.3%)
Подпросечени дизајн без препознатливи линии и стил
20 (29%)
Грди се до степен што ќе ги прескокнам кога ќе купувам автомобил
10 (14.5%)
Најодвратни се, гад ми е да влезам во таква грдосија
5 (7.2%)

Вкупно гласови: 69

Автор Тема: Дизајнот на возилата од моменталната понуда на Хјундаи  (Прочитано 23813 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Elantra
« Одговори #30 на: 11 Ноември 2011, 15:54:00 pm »

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43709
  • Il Moderatore
Јас барем уште една генерација (ако не и подолго) нема да ги ставам на листа на размишљање, па макар и две Qрви на задно седиште да нудат за пролепшавање на дизајнот.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
Sonata
« Одговори #32 на: 11 Ноември 2011, 16:12:48 pm »

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
I30
« Одговори #33 на: 11 Ноември 2011, 16:42:08 pm »

Dosta se? Ajde da napravime sporedba sega kako sto rece gojde, osven CC, koj drug narodnjak izgleda pristojno? Edvaj cekam da ja zalepam, pogrdata od Dacia, Jetta.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
Просечен дизајн, задоволителен кога би одлучувал да купам.
Пред се заради ново представените модели кои се очекува секој момент да ја комплетираат моменталната понуда.

Отсутен MickeY MousE

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 147
  • *** Disney ***
Просечен дизајн, задоволителен кога би одлучувал да купам.
Пред се заради ново представените модели кои се очекува секој момент да ја комплетираат моменталната понуда.

Ако мислиш на просечен за овие досега на пазарот во Македонија, се согласувам со тебе.
Ако мислиш на оние што доаѓаат, како 40, новата 30, елантра, велостер и незнам кој е следен дека се просечни, тогаш барам да ставиш слика, од оние кои се достапни по цената и квалитет кој се нуди кај Хјундаи, а да не бидат во класата на подпросечни и просечни. Значи барам слика на одличен дизајн, кој сите ќе го прифатат. Оти јас не можам да најдам некоја која толку многу се одвојува нагоре во однос на новиве кои доаѓаат. :)

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
Дизајнот е просечен, од неубаво (i10 нели ЛП), преку просечен ix20, i30(но недефиниран), ix35. Новите сега представени, треба да се осетат на рака. Во секој случај кон подобро се движат.
Затоа просечен. Ако ја правиме анкетава за 2-3 години може ќе се смени мислењето ;)

Отсутен MickeY MousE

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 147
  • *** Disney ***
Така де, се слагам комплетно со тебе.
Иако кај мене постои друга дефиниција. Класата во која спаѓаат 10, 20 и 30, е класа каде попрво би бирал со разум отколку со срце.
Додека новиве што доаѓаат, се дефинитивно во најубавите од класата.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
За новиот i30 веќе си кажав, за i40 туриер или како и да е наставката е моментално најубав (според мене) караван некогаш направен. Инсигнијата ми беше топ, А4 караван, 159 караван, перверзии, али ова бар на слики и видео е сакина на факин о фа ган :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
Se slozuvam Marijan, definitivno e eden od najubavite avtomobili.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
ЛП дали си ѕирнал што се нуди во конкуренција па да споредиш или доволно е само сликите од Хјундаи да ги гледаш и да донесеш заклучок дека е врв, дури поврв и од коцката на Куоре?

И уште нешто:
Дали се согласуваш дека дизајнот е субјективен критериум при кој индивидуалните одговори може да бидат дијаметрално спротивни?

Дали се согласуваш дека мислењето на мнозинството е порелевантно од мислењето на поединецот кога се зборвуа за генерална слика во општ случај?

Ако и во двата одговори си одговорил со ДА, дали се согласуваш дека одговорите на темава се реален одговор за тоа каков е дизајнот на Хјундаи? Дека не е завера со умисла кога некој ќе ти каже дека и30-ката која ја возиш е исклучително грд автомобил?
Ако се согалсуваш, дали си свесен дека новата и30 ќе изгледа пристојно, па и убаво, токму затоа што лепотата беше една од најслабите страни на сегашниот и30?
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Фала богу дека само сликите на хУндаи ги гледа..

Да би гледал малце пошироко и поопширно во понудите на другите фирми,сигурно би забележал кола убава како Голф 6,Сеат Леон, сите оние возила кои што се достапни за македонскиот народ (нормално меѓу кои влага и хундаи),меѓутоа он е спремен живот да даде за хундаи непризнавајки ги другите марки само зошто татко му му подарил кола од таа марка..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7274
Бројките говорат за себе ...

22 члена мислат дека дизајнот е подпросечен и полош, 10 мислат дека има просечен, а само 4 мислат дека е одличен дизајн...

gOJDO, ја мислам дека ја постигнуваш својата цел  ;)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
Мое субјективно мислење за изгледот на поединците во гамата на Хјундаи:

i10 - беше поубаво пред фејслифтот, и е многу „хепи“ количе. Едно од оние возила што ти прираснува за срце, за многу краток период.
i20 - ретардирана Корса.
ix20 - претерано грдо. Kia Venga ми е поубава, иако и таа ми е релативно неубава.
i30 (моментален) - грдо. Караван верзијата ми е поубава и поскладна. Кај хечбекот не можам да го сварам прекршениот задник.
i30 (најавен) - амбициозно. Дефинитивно подобро од моделот на заминување. Мене лично, не ми се допаѓа, претерано ми е некако.
Elantra - многу убаво возило.
i40 - најубав модел на Хјундаи во моментов.
Veloster - не можам да го поднесам од ниеден агол. Одвратен е.
Santa Fe - убав SUV.
ix35 - растопена Форд Куга. Не ми се допаѓа. Близнакот со другата значка е значително попривлечен.
ix55 - немам изградено став за ова возило, пошто воопшто не ме интересира, и не ме тангира на било кое поле.
Genesis Coupe - беше најубаво Хјундаи, пред фејслифтот.
Sonata - делува како Елантра на стероиди. Не ми се допаѓа, премногу е некако развлечена на сите страни.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Денеска на канал 5 имаше една емисија за коли со оној проќељавион пријател на Лила Филиповска, толку многу ги фалеше хјундаи што помислив дека гарант се другари со ЛП. Значи ако се другари со ЛП а овој со Лила тогаш може ЛП да е другар со Лила.

И тогаш ми текна! ЛП а да ми го дадеш ти бројот на Лила !!! :D