Автор Тема: Помош во избор на половен автомобил !!  (Прочитано 27472 пати)

Отсутен kokos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 207
Одг: Помош во избор на половен автомобил !!
« Одговори #75 на: 05 Декември 2020, 17:29:48 pm »
денес го видов пунтото, не е како што е опишано но не е и толку батал,

она што ме буни е тоа што продавачот тврди дека вградениот плин е фабрички а местото за полнење е на браникот доле десно, па ми делува дека е накнадно вградуван или може и фабрички да биде вграден таму а не кај што се става бензин,

некако ми е во глава влезено дека фабрички вградените плинови се така изведени, ваше мислење?

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #76 на: 05 Декември 2020, 18:11:53 pm »
Можеби плинот е тука дополнително местен на 0км од фирма соработник на аутомобиле . И после се продавани како коли со фабричка инсталација на гасен уред.  :)
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
« Одговори #77 на: 05 Декември 2020, 18:30:15 pm »
@Aa99
Не те хејтаме, уба боја, мафијашка. Со здравјде да се тера, ако имаш проблем @balanar ќе го бараш.

E да, како што се замарам - научив „скоро“ се за тој модел хахахах

Отсутен kokos

• Јуниор
  • **
« Одговори #78 на: 05 Декември 2020, 20:09:56 pm »
Можеби плинот е тука дополнително местен на 0км од фирма соработник на аутомобиле . И после се продавани како коли со фабричка инсталација на гасен уред.  :)

колата е увоз од италија,

дополнително продавачот ме убедува дека од скоро веќе имало некоја измена со која веќе не ги има тие лепенките кои ги има на сообраќајните што ги ставаат при регистрација, ама препродавачите најчесто ги вадат за да не се гледаат евентуалните манипулации со km

Отсутен Ducky

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 248
Помош во избор на половен автомобил !!
« Одговори #79 на: 05 Декември 2020, 21:05:33 pm »
денес го видов пунтото, не е како што е опишано но не е и толку батал,

она што ме буни е тоа што продавачот тврди дека вградениот плин е фабрички а местото за полнење е на браникот доле десно, па ми делува дека е накнадно вградуван или може и фабрички да биде вграден таму а не кај што се става бензин,

некако ми е во глава влезено дека фабрички вградените плинови се така изведени, ваше мислење?
Нема никакви шанси од фабрика да е така изведено. Те мота.
Ако е од фабрика мора да е под капакот за гориво.

Отсутен kokos

• Јуниор
  • **
« Одговори #80 на: 05 Декември 2020, 21:26:51 pm »
 истото го мислам и јас, по се изгледа ќе гледам друго

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930
« Одговори #81 на: 05 Декември 2020, 21:48:03 pm »
Вероватно  е тука местен и продавани така од салон, Шкода продаваа така, стариот мој беше шофер во една фирма,  сите Рапид модели беа со вграден плин земени. Во секој случај многу поарно плин местен кај нас отколку стварно фабрички оти никој нема да ти се нафати да го сервисира ниту пак ќе најдиш соодветен дел.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Ducky

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 248
Помош во избор на половен автомобил !!
« Одговори #82 на: 05 Декември 2020, 21:59:51 pm »
Фиат МК не продава ни па соработува со наши фирми за афтер маркет плински уреди. Единствено како опција е возилото да се порача од фабрика со вграден плин,  ако тој модел на возило постои како модел воопшто со плин, нели. Проверено.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #83 на: 05 Декември 2020, 22:42:35 pm »
Јас и @MartinAlfista се зезавме за земање на друго возило после дипломска, ама на крај така ќе испадне како реформа за нареднава година  ;D . По дома се збори за оставање на мојата ми 147ка на моите, и земање на друга понова за мене.

Засега е само на муабет, но буџетот е +/- 5к евриќи. Знаејќи ја мојава историја, веќе ми брчи во глава еден модел, али чисто да разгледам што има на (македонскиов) пазар, а чисто и искуство од прва рака од вас како корисници.

Од критериуми - хечбек или седан, >= 115 hp, за патување (моментално во Македонија само, понатаму и подалеку), така што Polo, Lupo, Corsa, i10 и сличен калибар би биле аут. Ај да ве пецнам сега  ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #84 на: 05 Декември 2020, 22:44:35 pm »
Дај немој да унаказиш стари луѓе со 147-ца :D Ако им оставаш, голфче, да си немаат мака... :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #85 на: 05 Декември 2020, 22:45:51 pm »
Знаев дека алфиста ќе се јави за тоа прво  ;D Моја одговорност ќе биде таа секако, за сервиси и одржување, ја знам веќе како дише  ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #86 на: 06 Декември 2020, 00:35:04 am »
Знаев дека алфиста ќе се јави за тоа прво  ;D Моја одговорност ќе биде таа секако, за сервиси и одржување, ја знам веќе како дише  ;D

Бронхитис хроничен, така си дише секоја Алфа, ама што да им правиме, прекрасни се за возење и влагаат под кожа.

Ти како што ќе бидеш гостиварски зет еден ден, знаеш какви коли треба да гледаш, ама да не ти се мешам во штипки ;D

Отсутен Aa99

• Почетник
  • *
  • Пораки: 11
« Одговори #87 на: 11 Декември 2020, 21:06:21 pm »
Дечки а јас каде би можела да најдам резервно тркало од малите а да е под 100 евра 😁 Нешто многу ми се чини 100 евра за резерва😆

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
« Одговори #88 на: 12 Декември 2020, 23:34:58 pm »
Дечки а јас каде би можела да најдам резервно тркало од малите а да е под 100 евра 😁 Нешто многу ми се чини 100 евра за резерва😆

50 евра зедов јас од Реклама5.
Зачлени се на Фејсбук групи - Seat Club Macedonia и Seat Club Oglasnik.

После случка со претходната кола каде резервната ме спаси заглавен на автопат при горештини од 40c и ме донесе дома - и 100 евра би платил.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
« Одговори #89 на: 13 Декември 2020, 00:55:43 am »
Јас и @MartinAlfista се зезавме за земање на друго возило после дипломска, ама на крај така ќе испадне како реформа за нареднава година  ;D . По дома се збори за оставање на мојата ми 147ка на моите, и земање на друга понова за мене.

Засега е само на муабет, но буџетот е +/- 5к евриќи. Знаејќи ја мојава историја, веќе ми брчи во глава еден модел, али чисто да разгледам што има на (македонскиов) пазар, а чисто и искуство од прва рака од вас како корисници.

Од критериуми - хечбек или седан, >= 115 hp, за патување (моментално во Македонија само, понатаму и подалеку), така што Polo, Lupo, Corsa, i10 и сличен калибар би биле аут. Ај да ве пецнам сега  ;D
Околу 5, ауди а3 2.0 тди спортбек, 140 којни, мука ќе нема, ептен комотен за патување, не е многу големо количе за низ Скопје па да се тресеш за паркинг

Sent from my iPhone XS using Tapatalk
No turbo, no fun :)