Автор Тема: Тест: Opel Grandland X  (Прочитано 12906 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43709
  • Il Moderatore
Одг: Тест: Opel Grandland X
« Одговори #15 на: 23 Јануари 2018, 19:57:27 pm »

П.С. Се извинувам за извештерените слики и квалитетот на истите, ама ми снема место на телефонот.

Па мораше аквариумот да го земеш за сликање?! ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #16 на: 23 Јануари 2018, 20:02:05 pm »
Мислам дека да! :D
Веле би ја мењал инсигнијата за ова чудо? ;D

Hell no, ни под разно.

П.С. Се извинувам за извештерените слики и квалитетот на истите, ама ми снема место на телефонот.

Па мораше аквариумот да го земеш за сликање?! ;D

Абе со камерчето бев, ама ми остана сетингот на wide, па такви се сликите, измутирани...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #17 на: 24 Јануари 2018, 10:39:29 am »
Тек сега стигам да одговорам. Со мерак исчитав, вери најс. Моторчето е стварно многу добро и изенадува агилноста. Долговечност е ствар на дискусија, но вака како што е е многу добро. Јас го возев во 5008 и беше дури импресивно како се носеше со колата.

Абе со камерчето бев, ама ми остана сетингот на wide, па такви се сликите, измутирани...

Ако имаш Lightroom, можеш многу лесно да го средиш Fish Eye моментот. Има Lens Correction баш за Гопро.

Едит: https://havecamerawilltravel.com/gopro/remove-fisheye-gopro-photos/

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #18 на: 24 Јануари 2018, 10:57:42 am »
Имам Lightroom, немам компјутер :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #19 на: 24 Јануари 2018, 11:01:45 am »
Мислам дека се иде у претеризам со моторчињава...
Да може влечат дур се нови, али да видам дали ќе влечат после 20 години...ако издржат толку.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #20 на: 24 Јануари 2018, 11:04:19 am »
@Stratro како што може да се примети општо низ целиот свет и во сите полиња, ништо не е наменето да издржи 20 години. Све е сведено на агресивен консумеризам.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #21 на: 24 Јануари 2018, 11:30:39 am »
Мене маливе турбо моторчиња ми се сосем океј. Еве, Микрата што ја возам деновиве има 0.9 TCE со 95 коња (или колку и да е) и сосем океј го движи возилцето. Да, тромавичко е на старт, и мора да се држи on boost за да има перформанси, ама си брка работа. Е сеа, звучи ко фен на кец, ама да сме живи и здрави...

Имајте во предвид дека производителите на возила не ги интересира долгорочноста на нивните продукти, колку и да се маваат у груди со квалитет, итн. Нив ги интересираат првите 3-5 години од купувањето на автомобилот, првиот купувач да нема проблеми со колата и биде задоволен, за пак да купи кола од истиот бренд и да зборува наоколку колку е колата квалитетна. Down the road, ги заболе цефка за потенцијални проблеми што би ги имал вториот, или третиот газда. Вториот или третиот газда не дале пари на производителот - дале пари на некој друг.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #22 на: 24 Јануари 2018, 11:34:08 am »
Точно е тоа, но не значи дека ми се допаѓа.

0.9 у Микра е таман.
1.2 во џипов.....

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #23 на: 24 Јануари 2018, 11:35:03 am »

0.9 у Микра е таман.
1.2 во џипов.....

Probaj go koga ke imas moznost. Ke se premislis

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #24 на: 24 Јануари 2018, 11:37:46 am »

0.9 у Микра е таман.
1.2 во џипов.....

Дотичната скепса ја имав кога најдов на оглас Пежо 308 караван со истиот мотор. „Абе бегај таму, мотор ли е ова, нема да ја мрдне колата од место...“ итн итн...

Ај шит ју нат, моторот е луд. Еве, не знам како би се снашол кога би била колата товарена, со патници, со куфер горе, точаци, што-ти-ја-знам (јер СУВ нели), али како и да е, фасцинираат способностите на моторот кога е само возачот присутен (особено во толкава кола).

ЕДИТ: за волја на вистината, иако возилото е големо, не е толку тешко. Овој Grandland X тежи 1350 кг. Тоа е отприлика 300 кг помалку од мојата Инсигнија.
« Последно менување: 24 Јануари 2018, 11:43:07 am velestrumf »

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #25 на: 24 Јануари 2018, 11:40:38 am »

0.9 у Микра е таман.
1.2 во џипов.....

Дотичната скепса ја имав кога најдов на оглас Пежо 308 караван со истиот мотор. „Абе бегај таму, мотор ли е ова, нема да ја мрдне колата од место...“ итн итн...

Ај шит ју нат, моторот е луд. Еве, не знам како би се снашол кога би била колата товарена, со патници, со куфер горе, точаци, што-ти-ја-знам (јер СУВ нели), али како и да е, фасцинираат способностите на моторот кога е само возачот присутен (особено во толкава кола).

1.2 so 110 HP so 5 dusi i kuferi vlecese moze max sekunda pobavno otkolku sam ;) so potrosnja plus od okolu 0.3 po bord otkolku sam

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5039
  • The Spartan General
« Одговори #26 на: 24 Јануари 2018, 11:41:29 am »
Денешните нови турбо-мотори ќе извртат ист број на километри како и нивните постари верзии. Во многу случаи ќе извртат и повеќе километри, поради начинот на кој се наштелувани и достапната сила и извршена работа во опсегот на ниски вртежи.

Реално, високо-вртежни мотори кои мораат да трпат поголем број на револуции, повеќе гориво, топлински и механички напор, варијабилно палење, нок, повисока работна температура се тие што имаат помал животен век.

Единствен начин да се добие моќта, еластичноста, многу сила на ниски вртежи е преку зафатнина. Но, зафатнината значи голема потрошувачка и релативно лоши гасови во издув.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #27 на: 24 Јануари 2018, 11:44:36 am »

1.2 so 110 HP so 5 dusi i kuferi vlecese moze max sekunda pobavno otkolku sam ;) so potrosnja plus od okolu 0.3 po bord otkolku sam

Истото го приметив и кај Астрата со 5 луѓе...али прашањето е до кога?
Абе двехилјадаРка си е двехилјадаРка..(со америчко Р).    ;D

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #28 на: 24 Јануари 2018, 11:50:31 am »

Do koga mu e pisano do togas. Nikoj ne moze da garantira nishto. Ete uste gledame zastava 101 po ulicive, a gledame i novi koli sto se rasipuvaat prvata godina. Kako bilo pisano na kolata do togas :)) ete mobilni poveke od 2 godini ne traat.
Po mene vo najlos slucaj 10 godini minimum ke tera Puretech bez problemi, i drugive turbo benzici vo sekoj slucaj. Krajno ete turbo dizeli si teraat so godini

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14287
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #29 на: 24 Јануари 2018, 11:52:56 am »

Абе зависи од колата,за нешто си сака и три бона. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D