Автор Тема: Preporaka za dobar serviser na Renault  (Прочитано 48400 пати)

Присутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7156
  • Бенве сие бенве
Одг: Preporaka za dobar serviser na Renault
« Одговори #150 на: 17 Јуни 2026, 15:53:53 pm »
Во меѓувреме може некој имал добро искуство со сервис да препорача.
Да препорачате некој сервис или електричар за коли, Нисан Кашкаи 1.6 дци 2014, се појавува Auto Start Stop error и не можам да го исклучам, постојано си стои еророт на екранот. Ја поправаа климата ден два после тоа се изгуби еророт па после пак се појави.

Акумулаторот не ти чини

Отсутен madi

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #151 на: 17 Јуни 2026, 16:12:34 pm »
Да препорачате некој сервис или електричар за коли, Нисан Кашкаи 1.6 дци 2014, се појавува Auto Start Stop error и не можам да го исклучам, постојано си стои еророт на екранот. Ја поправаа климата ден два после тоа се изгуби еророт па после пак се појави.

Акумулаторот не ти чини
Не кажав дека веќе цела година си се појавува грешката. пали нормално пред една година мајсторот рече дека е ок акомулаторот. И 1.5 dci, не е 1.6  :-X

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18083
« Одговори #152 на: 17 Јуни 2026, 16:51:18 pm »
Колата може да пали сосема нормално но системот може да препознава дека нема моќност за толку често да пали гаси при Start/Stop услови, и бира да ја оневозможи таа функција.

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 320
« Одговори #153 на: денес во 08:28:25 »

Obicno toa se toa javuva koga ti e slab akumulaotrot, polnis ako ti e za polnenje go snemuva, barem kaj mene e taka na istiot motor prethodna generacija.