Здраво дечки, нов сум на форумов а од пред некој месец поседувам renault megane 1.6 16v бензинец, со инсталиран плин на него.
Баш пред некој период еден другар ми го препорача сервисот „Рено МТН“ кој што се наоѓа на крајот од илинденска.... Па сакав да прашам дали всушност овој „Рено МТН“ сервис е тој „сервис Тахир“ за кој што разговаравте претходно???
Затоа што и на мене ми рекоа дека наводно треба да ги сменам двете плочи со осигурачи(мислам дека беа BCI i CHI плоча) и богами солени ми наплатија.
Јас најмногу се нафатив да одам кај овој сервисер затоа што ми го препорача другар кој има renault megane дизелаш и ми рече дека бил задоволен од услугата и дека наводно овој сервис бил поевтин од официјалниот Рено сервис, а ја имал целата опрема како официјалниот Рено сервис.
Па да знам дали онака „мушки“ ме зезнале или не?
Инаку јас имам проблем со електрониката на колата, т.е. откако ке ја оставам колата изгасната (доколку стои изгасната повеќе од 6 часа) ми се празни акумулаторот и после тоа не можам да запалам.
Па дечкиве од Рено сервисот на Илинденска („Рено МТН“ со тел. број 070363512) ми рекоа дека наводно треба да се сменат двете плочи и 3 снопа со кабли(затоа што наводно и трите снопа со кабли кои се наоѓаат во подножјето на колата биле скоро изгорени и морало да се сменат.)
Морам да кажам дека „солено“ ми наплатија(20 000денари), меѓутоа се надевам дека веќе еднаш-засекогаш ќе се реши проблемот.
А воедно и ми рекоа дека ќе имам една година гаранција на деловите.
Само сакав да знам што да очекувам, т.е. дали гадно ме зезнале( па да знам за друг пат да си ја носам на друг мајстор) и дали тој ТАХИР е истиот лик од „Рено МТН“ сервисот
Поздрав и ви благодарам однапред за било каков одговор дечки.