Автор Тема: Preporaka za dobar serviser na Renault  (Прочитано 34003 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
Одг: Preporaka za dobar serviser na Renault
« Одговори #30 на: 06 Февруари 2020, 14:24:25 pm »
atanasovski2000, можеби навистина го решиле проблемот, ќе видиш.

Можеби те одрале, можеби ти смениле и други делови без да наплатат, можеби си имал вишок делови на колата па ги извадиле...
Не дека и на друго место не може да ти се случат такви работи, но симптоматично е што има најмногу дешавки кај него.

Со време дигај сидро од таму.

Отсутен bobi2006

• Почетник
  • *
  • Пораки: 18
« Одговори #31 на: 06 Февруари 2020, 17:09:01 pm »
Здраво дечки, нов сум на форумов а од пред некој месец поседувам renault megane 1.6 16v бензинец, со инсталиран плин на него.
Баш пред некој период еден другар ми го препорача сервисот „Рено МТН“ кој што се наоѓа на крајот од илинденска.... Па сакав да прашам дали всушност овој „Рено МТН“ сервис е тој „сервис Тахир“ за кој што разговаравте претходно???
Затоа што и на мене ми рекоа дека наводно треба да ги сменам двете плочи со осигурачи(мислам дека беа BCI i CHI плоча) и богами солени ми наплатија.
Јас најмногу се нафатив да одам кај овој сервисер затоа што ми го препорача другар кој има renault megane дизелаш и ми рече дека бил задоволен од услугата и дека наводно овој сервис бил поевтин од официјалниот Рено сервис, а ја имал целата опрема како официјалниот Рено сервис.
Па да знам дали онака „мушки“ ме зезнале или не?

Инаку јас имам проблем со електрониката на колата, т.е. откако ке ја оставам колата изгасната (доколку стои изгасната повеќе од 6 часа) ми се празни акумулаторот и после тоа не можам да запалам.

Па дечкиве од Рено сервисот на Илинденска („Рено МТН“ со тел. број 070363512) ми рекоа дека наводно треба да се сменат двете плочи и 3 снопа со кабли(затоа што наводно и трите снопа со кабли кои се наоѓаат во подножјето на колата биле скоро изгорени и морало да се сменат.)

Морам да кажам дека „солено“ ми наплатија(20 000денари), меѓутоа се надевам дека веќе еднаш-засекогаш ќе се реши проблемот.
А воедно и ми рекоа дека ќе имам една година гаранција на деловите.

Само сакав да знам што да очекувам, т.е. дали гадно ме зезнале( па да знам за друг пат да си ја носам на друг мајстор) и дали тој ТАХИР е истиот лик од „Рено МТН“ сервисот ???

Поздрав и ви благодарам однапред за било каков одговор дечки.
Да,тој е тој лик.
Дали те одрал никогаш нема да дознаеш.Ти ги врати ли старите делови,тие што ги сменил?
Ги виде ли ти новите делови како ти ги вградуваат?
Сигурно ти кажа уште нешто што ти е за менување,нешто што ќе ти се расипе за 500/1000 км...
За друг пат секогаш консултирај двајца мајстори.
Како и да е  бегај подалеку од тој сервис што го спомна.
Имал опрема како во Рено сервисот!??Не е проблем да ја има некој мајстор опремата,сега може се да се набави,барем тоа е лесно.Еден куп сервисери ја имаат опремата.
Тешко е да се биде чесен човек!

Sent from my Redmi 6 using Tapatalk
« Последно менување: 06 Февруари 2020, 20:14:21 pm bobi2006 »

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7055
« Одговори #32 на: 07 Февруари 2020, 08:04:33 am »
Абе ставете слика од сервисот, од човекот. Да знаеме сите со кој си имаме работа.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6373
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #33 на: 07 Февруари 2020, 08:38:39 am »
Брат има поназад линк од фејзбук

https://www.facebook.com/renoskopje/

Отсутен atanasovski2000

• Почетник
  • *
  • Пораки: 19
« Одговори #34 на: 07 Февруари 2020, 14:25:35 pm »
Здраво дечки, нов сум на форумов а од пред некој месец поседувам renault megane 1.6 16v бензинец, со инсталиран плин на него.
Баш пред некој период еден другар ми го препорача сервисот „Рено МТН“ кој што се наоѓа на крајот од илинденска.... Па сакав да прашам дали всушност овој „Рено МТН“ сервис е тој „сервис Тахир“ за кој што разговаравте претходно???
Затоа што и на мене ми рекоа дека наводно треба да ги сменам двете плочи со осигурачи(мислам дека беа BCI i CHI плоча) и богами солени ми наплатија.
Јас најмногу се нафатив да одам кај овој сервисер затоа што ми го препорача другар кој има renault megane дизелаш и ми рече дека бил задоволен од услугата и дека наводно овој сервис бил поевтин од официјалниот Рено сервис, а ја имал целата опрема како официјалниот Рено сервис.
Па да знам дали онака „мушки“ ме зезнале или не?

Инаку јас имам проблем со електрониката на колата, т.е. откако ке ја оставам колата изгасната (доколку стои изгасната повеќе од 6 часа) ми се празни акумулаторот и после тоа не можам да запалам.

Па дечкиве од Рено сервисот на Илинденска („Рено МТН“ со тел. број 070363512) ми рекоа дека наводно треба да се сменат двете плочи и 3 снопа со кабли(затоа што наводно и трите снопа со кабли кои се наоѓаат во подножјето на колата биле скоро изгорени и морало да се сменат.)

Морам да кажам дека „солено“ ми наплатија(20 000денари), меѓутоа се надевам дека веќе еднаш-засекогаш ќе се реши проблемот.
А воедно и ми рекоа дека ќе имам една година гаранција на деловите.

Само сакав да знам што да очекувам, т.е. дали гадно ме зезнале( па да знам за друг пат да си ја носам на друг мајстор) и дали тој ТАХИР е истиот лик од „Рено МТН“ сервисот ???

Поздрав и ви благодарам однапред за било каков одговор дечки.
Да,тој е тој лик.
Дали те одрал никогаш нема да дознаеш.Ти ги врати ли старите делови,тие што ги сменил?
Ги виде ли ти новите делови како ти ги вградуваат?
Сигурно ти кажа уште нешто што ти е за менување,нешто што ќе ти се расипе за 500/1000 км...
За друг пат секогаш консултирај двајца мајстори.
Како и да е  бегај подалеку од тој сервис што го спомна.
Имал опрема како во Рено сервисот!??Не е проблем да ја има некој мајстор опремата,сега може се да се набави,барем тоа е лесно.Еден куп сервисери ја имаат опремата.
Тешко е да се биде чесен човек!

Старите делови не ми ги вратил затоа што тек на 24ти овој месец треба да се појавам таму со колата и да ми извршат сервис(а по секако планирав да си ги побарам старите плочи кои што треба да се заменат, затоа што сметам дека се сеуште колку-толку добри и би можеле да се најдат доколку се најдам ептен во небрано).
А кога ја однесов колата уште првиот пат за да провери што се не е во ред, ми рече дека наводно и алтернаторот не бил добар, за потоа да искочи дека алтернаторот сепак е во ред.
Ај да видам како ќе пројдам на сервис(затоа што и така веќе иам напраено уплата за деловите) и дали реално ќе ми го отсранат проблемот, па после ќе пишам „ривју“ овдека за тоа како сум прошол.

Во секој случај ви благодарам дечки за тоа што „ми ги отворивте очите“ и ќе знам на што да пазам.

П.С. И слободно препорачајте уште некој мајстор за Рено, за да знам и во иднина кај да си ја носам колата(пошто некако ми мириса дека ќе си фатам магла од кај овој моменталниов).
И не знам дали смее да се пишуваат адреси или броеви од мајсторите на форумов, ама доколку не смее.... Не се срамете па пишете ми генералии од мајсторите во пораче

Отсутен atanasovski2000

• Почетник
  • *
  • Пораки: 19
« Одговори #35 на: 07 Февруари 2020, 14:29:47 pm »
Абе ставете слика од сервисот, од човекот. Да знаеме сите со кој си имаме работа.

Слика од сервисот неам, ама затоа во мојот пост пишав име на сервисот и телефон од мобилен.
Така да, мислам дека нема да можеш да утнеш.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #36 на: 07 Февруари 2020, 14:40:45 pm »
@atanasovski2000
Скокни веднаш до Виталеда сервис и побарај второ мислење и за проблемот, и за сумата па направи си математика дали ти се исплати да ја прежалиш сумата што си ја авансирал.

Ако веќе мораш кај Тахир, гледај барем некако да присуствуваш додека ти ја "работат" колата.

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1476
« Одговори #37 на: 08 Февруари 2020, 11:55:19 am »
Ццц затоа рено било скапо за одржување ;D ;D ;D
Рено мајстори за заобиколување би го додал и Тафо кај Коце Металец, по не среден сервис немам видено , треба да рипаш буквално од купови крш што има насекаде.
Бонус e непрофесионална и нестручна работа ;D

И да, нешто во контекст на темава , топло би ги препорачал фас вас сервисот у МЗТ (после тафо, кај нив завршив работа).
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6373
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #38 на: 09 Февруари 2020, 10:48:10 am »
Не знам со кој ум во сервис одите со припејд, на не напраено цела сума му ја плаќате. Ако треба да се порача дел можно е да се остави капар, ама на жими мајка пари... не знам шо да речам.

Поарно да ти го најдат потрошувачот и да кошта 100ден, него да ти ја касапат колата. Биди среќен ако не ти ги даваат деловите ко ќе си ги побараш, барем ќе знајш можи се реше проблемот со малку, а не со табли кабли...

Отсутен bobi2006

• Почетник
  • *
« Одговори #39 на: 09 Февруари 2020, 11:58:40 am »
Тоа е шемата ...што не пробува да го поправи стариот дел и покрај тоа што можеби на стариот дел му фали еден штраф или еден отпорник или можеби треба само подмачкување на нештото.Кај него нема од околу,директ у центар - нов дел и оп 20  000 денари,е јеби га  скапо е.Има делови што треба да се сменат,ама има делови што можат и да се поправат.Нашиот стандард не дозволува баш се ново да заменуваме,па и возилата на најголем дел од нас ни се купени најмалку од втора рака,затоа прво консултација со два тројца,па удри му ја математиката.
Кај него во двор и пред сервис има растурени коли,се гледа дека се вадени делови од нив.Каде ги вградува тие делови?Можеби тие растурените коли му служат за тренинг,за обука.
Пескарење,замена на старите заштитни гумички со нови,малку боја и оди познај  го вградениот дел дали е нов или репариран,а си го платил како нов дел!
Некој погоре го спомена Тафо...баш тој Тафо мене ми спаси 20 000 денари, да не му ги поклонам на тахир и ми заврши работа за 1500 денари.Немам лоши искуства со Тафо,напротив одличен е.Тој е мајстор стара школа - поправа делови ,а не одма замена.Башка можеш цел ден да му висиш над глава додека ти ја поправа колата.Е сега не било средено? - не е,тоа е таа стара школа.Па и он не е во најдобрите години.

« Последно менување: 18 Февруари 2020, 15:21:15 pm bobi2006 »

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2324
« Одговори #40 на: 10 Февруари 2020, 08:34:58 am »
Кога сме кај „Препорака за добар Рено сервис“, јас би ги препорачал Виталеда, во петокот првпат ја оставив колата кај нив (за она што ми се вклучи Oil pressure fault), излезе дека е само сензор од 900 денари. Претходно мојот електричар го среди реглерот на алансерот (некоја импровизација за да поминам поефтино, да не се зема оригинал реглер), го проверија во Виталеда, ми кажаа дека „што и да е направено брка работа“ и дека ќе остават така за да не давам пари. Да сакаа можеа да ме заколат за она „Oil pressure fault“, да кажат пумпа, лагери, карики, 300 чуда. Јас сум задоволен од првиот мој сервис таму, додека е Реното кај мене дефинитивно таму ќе ја носам колата.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен bobi2006

• Почетник
  • *
« Одговори #41 на: 10 Февруари 2020, 12:03:00 pm »
Кога сме кај „Препорака за добар Рено сервис“, јас би ги препорачал Виталеда, во петокот првпат ја оставив колата кај нив (за она што ми се вклучи Oil pressure fault), излезе дека е само сензор од 900 денари. Претходно мојот електричар го среди реглерот на алансерот (некоја импровизација за да поминам поефтино, да не се зема оригинал реглер), го проверија во Виталеда, ми кажаа дека „што и да е направено брка работа“ и дека ќе остават така за да не давам пари. Да сакаа можеа да ме заколат за она „Oil pressure fault“, да кажат пумпа, лагери, карики, 300 чуда. Јас сум задоволен од првиот мој сервис таму, додека е Реното кај мене дефинитивно таму ќе ја носам колата.
Каде е Виталеда?

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2324
« Одговори #42 на: 10 Февруари 2020, 12:37:09 pm »
@bobi2006 Во Маџари, преку Автокоманда накај излезот од Скопје, кај бензинската на Макпетрол се исклучуваш десно (практично поминуваш позади бензинската) и на едно 400-500 м од десна страна (пред КАМ маркет), има табла...

https://www.google.com/maps/place/Vitaleda+Service/@41.999587,21.4770018,15z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x3bf04eb2721cd857!8m2!3d41.9991086!4d21.4878594
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2662
« Одговори #43 на: 05 Април 2020, 14:16:48 pm »
Таков измамник немам сретнато до сега во животот, а имам шетано доста по мајстори. Еве едно искуство лично:
Лани имаше моомент каде што бев решен да си го сменам мојоот матичен мајстор за реноата, не знам што бубачки ми слегоа у глава дека не добивам услуга како шо треба на редовен муштерија кој доаѓа што на редовен што на вонреден сервис преку 10-15 пати на годишно ниво (моментално имам 3 реноа).
Во Април минатата година дојде ред да менувам сет ремени на мојот Меган кој го гледам како бебе, изреволтиран од неуслужливоста која ја доби @Tischläufer од страна на мојот мајстор решив да му се доверам на Тахир Сервис ренаулт. Се јавувам по телефон му викам вака и вака каиши. Да, ми вели моментално се на акција 8000 ден цел сет со антифриз пумпа оригинални Рено делови со Рено гаранција и акцијата трае до утре. Утредента отидов му реков колава уште не е за сервис, има уште 3 000 км до сервис тоа би било за оотприлика 1 месец, дали може да платам сега унапред кеш да ја фатам акцијата и коа ќе дојде време ќе дојдам. Сњ договоривме ми даде на писмено што сме рекле платив 8000 ден и си отидов, пред да отидам му дадов на знаење дека не сакам да ме дупи и не сум муштерија која доаѓа еднаш годишно. Во меѓувреме одам кај @Bu$aV MeGaNe  на перење и правам муабет со него и бушав јуниор дека сум платил кај преварантов, ликот кој го направи бушав јуниор не ја забораам ден денес ми раскажаа двајцата кои ујдурми ги правел со вадење катализатори наплати на сервиси без да има потреба и сл се каев мноогу. После 3 недели имав уште 800 км до сервис, понеделнички му пишувам дали може да дојдам утре на сервис ми рече не ама да му се јавам да закаже, закажа за не знам кој ден ама беше 3-4 дена понапред да дојдам сабајле, у фамилија бевме со една кола во моментот напраивме триста комбинации кои ги планиравме 2 дена за да ја ослободиме колата бидејќи ни треба. Преварантот ми се јавува у 7 саат сабајле да ми каже дека нема струја у сервисот и го одложува сервисот за други 3-4 дена. Ја тука сватив колку е саат и со каков класа превара си имам работа и коа најдов слоободно време оотидов до илинденска, гледам коли на дизалица работат преварантите и го прашувам зошто, ми рече дека на 2 саата имале струја дрн дрн. Дојдов на денот на закажано после 3-4 дена и не ми дозволуваше да ја гледам колата додека ја работат ми рече дојди после 4 саата, му реков дека не е проблем да почекам ама да ги видам прво делоовите што ќе ги монтира. Отиде позади еден параван преварава и го слушам како тура претура некој кутии (бараше кутија) и доаѓа вика еве! Жал ми е што не сликнав мооментот, дечки тоа беше страшно, кутија рено која личеше дека е јадена од глувци некогаш у неа имало сет со оригинални рено делови и линиски dayco. Го прашав нели оригинал делови и он ми одговори дрско дека ја нема да му кажувам што делови ќе ставал... Си ги побарав парите назад и си отидов без збор, а ми зовре. Таков идиот тешко....
После извесноо време гледаме еден меган со пријател и паднавме на муабет за преварата, човеков прв газда меганоот седел кај него 2 дена , ја носиме на рампа нема катализатор...
Преварантот е доста активен на Рено фб групата кој често гоо мења името, се крие позади женски профил
https://www.facebook.com/lidija.nikolic.568?fref=gs&dti=1531869010422538&hc_location=group_dialog
И еве му ја страната
...istata finta povtorno ima akcija za kaisi vo vodna pumpa.

za istiot servis se raboti?

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3463
« Одговори #44 на: 05 Април 2020, 23:08:41 pm »
Istiot e.