Автор Тема: Hyundai  (Прочитано 384092 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9228
Одг: Hyundai
« Одговори #915 на: 27 Мај 2012, 16:42:54 pm »
Ke dojde za 10 za nekoe vreme ke zememe po edna :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #916 на: 27 Мај 2012, 16:45:52 pm »
@Deni, на секој маж доволно му е 320л багажник, така да во тој поглед е ок ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #917 на: 27 Мај 2012, 16:46:28 pm »
Шо мотор вози шо толку не чини?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
« Одговори #918 на: 27 Мај 2012, 16:48:54 pm »
Ако не собира сачмарка во гепек, не ја бива!

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #919 на: 27 Мај 2012, 16:50:09 pm »
Шо мотор вози шо толку не чини?

Директно превземен од ова:

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #920 на: 27 Мај 2012, 16:57:56 pm »
@Simo
Ima i dizel vo ponudata, kako i 1.6 TB 204ks

@Marce
Tocno.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #921 на: 27 Мај 2012, 17:18:30 pm »
Има и во Голф 265 коња мотор, ама ти се фаќаш за 1.4 со 180 коња. Симо збори за овој мотор конкретно. Сликата е ептен погодена.

На седиштата им фали странична поддршка. Им фали и моментот да ти пропадне газот и да се осеќаш безбедно. Конкретно во овој модел, седиштата се кожни, ама џабе. Се осеќа човек ко да седи на столица у ресторан.

Потрошња околу 6.8 литри во град, што со оглед на тоа дека е Недела и дека по улициве нема жива кола пошто врне, е сосема очекувана.

ЕДИТ: Околу цената - i30 почнува од 12.990 (според ценовникот). Конкретниов модел би коштал најмалку 14.500 + ксенон, панорамски кров, палење на копче, камера, кожа, двозонска клима и некои остали тракатанци, сигурно ќе кошта ~18-19.000, а тоа е веќе стварно многу пари.

Реално, конкретниов модел не треба да биде земен како репер за тоа што ќе се продава во Македонија. Замислете го истово возило на 15“ челични бандажи со раткапни, без ксенон и панорамски кров, и без квадратен сантиметар кожа во внатрешноста, и ќе дојдете до основниот модел.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #922 на: 27 Мај 2012, 17:29:21 pm »

На седиштата им фали странична поддршка. Им фали и моментот да ти пропадне газот и да се осеќаш безбедно. Конкретно во овој модел, седиштата се кожни, ама џабе. Се осеќа човек ко да седи на столица у ресторан.

Овој момент сум го осетил во повеќе коли. Никогаш не би земал кола во која седењето е толку мизерно. Друго ништо од тука натака не ми е битно.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #923 на: 27 Мај 2012, 17:34:33 pm »
SLikata e na mesto, 1.4 motorot e kosilica, no ako gi prebaram site ponudi za pocetni motori, verojatno ovaa kosilica povtorno ke ispadni najmokna i najekonomicna i najdobra pocetna ponuda. Prethodnikot so 109ks bese podobra opcija, no kako sto H stanuva pogolem igrac, taka kupuvaciteke bidat se pomalku nagradeni. Nema da me cudi naredniot model da ima 80 ks.

Kozenite sedista odsekogas sum gi preziral. Najcesto poradi faktot sto posle 100.000km izgledaat kako da imaat pola milion (vo bmw i mercedes, da ne zboruvame za drugite marki)
Kozata mnogu poti.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #924 на: 27 Мај 2012, 17:39:22 pm »
Мислам дека во конкретниов модел има уште еден проблем. Навистина пороблем. Дополнителната опрема. Нема да ви се верува, ама таа може да качи и 100-тина кг, што многу влијае на перформансите. Рачунај: Сончев стаклен кров со механизми за придвижување и завеса - сето тоа електрично, двозонска клима автоматска клима, паркинг сензори напред/назад, со камера позади, големи гуми со бандаши, доста тешки итн. Очекувам основниот модел да биде за нијанса пожив со истиот мотор.

Што се однесува до моторот, мислам дека е истиот, само сега доста пореално му е заведена моќта во сообраќајната.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #925 на: 27 Мај 2012, 17:44:38 pm »
Najverojatno e 100% istiot motor, a razlikata e samo vo ECU-to.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #926 на: 27 Мај 2012, 17:44:49 pm »
Софтверски е симнат од 109 на 100кс.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #927 на: 27 Мај 2012, 17:48:05 pm »
Moжеби порестриктиктивен кат. за задоволување на построги еко норми (чест случај) да придонесе за вакво намалување на силата. Како и да е, не бива со толку опрема и релативно тешка каросерија. Веројатно клима да упалиш би било луксуз. Штета што Зеро не може да тестира во реални градски гужви на температури повисоки од 25 степени, па да видиме потрошувачката како би била тогаш.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
« Одговори #928 на: 27 Мај 2012, 17:49:22 pm »
Многу гинеле, тешко се контролирал па морале да го намалат.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #929 на: 27 Мај 2012, 17:51:44 pm »
@Simo
Haha, ne veruvas vo uslovite koga gradska trosi pomalki od 7 a :)
Ako jas mozam da ja spustam gradska na 6.5, vo Skopje vo nedela bi ja spustil na 5.5.

Isto taka, novata I30 ima najgolem bagaznik vo klasata. 378 litri!