Автор Тема: Hyundai  (Прочитано 350538 пати)

Отсутен Lancerka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
Одг: Hyundai
« Одговори #240 на: 13 Ноември 2011, 12:42:57 pm »
.
« Последно менување: 29 Март 2013, 04:03:05 am Lancerka »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #241 на: 13 Ноември 2011, 13:05:18 pm »
Почитуван портпарол на дизниленд :
Тоше загина во сообраќајка, борејќи се за профит. Одеше да заработи на концерт пеејќи песни на туѓ јазик. 

На било која кола, ако сензорите за директен и страничен импакт останат на своето место ербеговите нема да се отворат.

Викаш „држете се до темата“ а бегаш со прикаските за херојството на Тоше. Држи се до темата.

Втор пат ме цитираш, односно ми се обраќаш со цел барем малку да си додадеш на внимание, втор пат грешиш. Првиот пат беше за Изофиксот. Сега ме цитираш и ми се обраќаш на мојот пост, иако јас во него поставувам прашање за Тоше, односно истите оние зборови кои биле кажани од други членови претходно за него. Како Дени, Марјанот и ЛП. Едниот од нив рече дека можеби немало судар, другиот дека можеби не бил во колата, третиот дека бил киднапиран. А ти мене ми се обраќаш како јас да сум го кажал тоа. Но, ме радува мене тоа. Го читаш секој мој пост внимателно и бараш макар и печатна грешка за да ми се обратиш. Жалам што секој обид ќе ти биде безуспешен.
За разлика од тебе (изгледа си од оние кои го слушнале Тоше како пее откако почина) и тврдиш дека се борел за профит, јас сеуште стојам на мојот став како и на ставот на Тоше. Тој не пееше за пари, тој пееше за љубов и за Македонија. Така и загина. Па види сега кој треси глупости околу него, пред воопшто повторно да ми се обратиш.

Јас ќе ти одговорам на овој вербален пролив со еден цитат на корисник со чие мислење овој пат се согласувам во потполност, освоен во искажаниот риспект, кој според мене не го заслужуваш. После овакви испади идеш на игнор листа кај мене. Биди исфрустриан и понатака и флејмај кај ќе стигнеш:

With all due respect: ти брат си девијантна личност како што гледам.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MickeY MousE

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 147
  • *** Disney ***
« Одговори #242 на: 13 Ноември 2011, 13:09:36 pm »
Лансерка, не сум бил одамна по салоните, не само кај Хјундаи, туку и кај другите, но во случајов ти верувам дека се доплаќа за бојата 300 евра. Еве ти си била пред месец и половина.
Овај ЛП или лажи или не се доизјаснува како што треба.
Ако планира да лажи за бојата, нека лажи.
Ама ако планира да се доизјасни, тогаш требаше да каже:

"Хјундаи и30 + металик боја = неколку иљади евра помалку од било кој конкурент од класата (во основен пакет, со истата опрема која ја има) + металик боја гратис."

Тоа се финти за мали деца кои ги користат продавачите.
Ќе дадеш пари за металик боја, но севкупно ќе платиш помалку отколку оној кој би добил гратис металик, но ќе го одерат на цена. Зборуваме за модели од иста класа, со исто ниво на опрема.

А ако веќе сакаш да зборуваме за лудост, безобразлук и непознавање на работи, тоа е следново.
За цена од Мазда 2, со две перници, 3 ѕвезди со двете перници на краш тест, мотор косилица, цена од 13.000 евра, ќе купиш модел од истата година на Маздата, но ќе се вика Хјундаи и30, повеќе опрема, класа поголема кола, 4 воздушни перници и воздушни завеси, мотор од 1.6 црди со 115 кс и 255 нм.

Во случајов јас бирам да платам металик. Што би одбрала ти?

Јас ќе ти одговорам на овој вербален пролив со еден цитат на корисник со чие мислење овој пат се согласувам во потполност, освоен во искажаниот риспект, кој според мене не го заслужуваш. После овакви испади идеш на игнор листа кај мене. Биди исфрустриан и понатака и флејмај кај ќе стигнеш

Можеше само да напишеш немам одговор на твојот пост. Следен пат читај внимателно.
А Фаланга откако ќе го прочита постот мој како одговор на твојот, ќе увиди дека нити прв сум го спомнал Тоше, нити сум го користел за споредба на неговите перници со ФВ, нити сум рекол дека не бил во колата, нити сум се сител на неговата смрт, туку некој друг пред мене спомнал, зборувал, споредувал, а јас само сум напишал да се држат до темата.
Тогаш ќе го нема цитатот на Фаланга, а ти ќе нема со што да се согласиш.
Кутар тој.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #243 на: 13 Ноември 2011, 13:26:59 pm »
Опомена до сите што учествуваат во дискусијава: Воздржете се од навредите.

Отсутен Lancerka

• Јуниор
  • **
« Одговори #244 на: 13 Ноември 2011, 13:30:32 pm »
.
« Последно менување: 29 Март 2013, 03:52:48 am Lancerka »

Отсутен MickeY MousE

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 147
  • *** Disney ***
« Одговори #245 на: 13 Ноември 2011, 14:07:44 pm »
Ма јас мислев кога би морала да бираш меѓу тие две.
Не мислев што би купила општо.
Секоја чест што си женско и успеаа разбереш.
Капа доле за тебе. Пример за останатите.

Отсутен Lancerka

• Јуниор
  • **
« Одговори #246 на: 13 Ноември 2011, 14:14:37 pm »
.
« Последно менување: 29 Март 2013, 03:54:31 am Lancerka »

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #247 на: 13 Ноември 2011, 14:24:43 pm »
Ако морам ама баш морам да бирам помеѓу Маздата 2 и Хјундаито би го избрала Хјундаито бидејќи е дизел (воопшто несакам дизел) али во конкретниов случај пре би се одлучила за дизел и30 отколку за Мазда 2 (сепак не наведе со каков мотор е маздата) али ако е обично мало атмосверско бензинче, тогаш дефинитивно Хјундаито и30 би го одбрала и плус со Хјундаи и30 (дизелот 1.6 црди) ќе имам повеќе сила на пониски обртаи.
Не го заборавај Сузуки Свифт. :)

Отсутен Lancerka

• Јуниор
  • **
« Одговори #248 на: 13 Ноември 2011, 14:39:04 pm »
.
« Последно менување: 29 Март 2013, 03:54:13 am Lancerka »

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #249 на: 13 Ноември 2011, 14:41:15 pm »
Не го заборавај Сузуки Свифт. :)
А каква врска има Свифтот ?
И Свифтот е одличен, али ако зимам некогаш кола од Б сегмент тоа ќе биде Фиеста бидејќи (според мене) досега не е направен поубав автомобил од Фиестата во таа Б класа, а и со појакото бензинче 1.4 мислам дека одлично ќе си влече.
Се сложувам апсолутно за Фиестата, на скоро сите фронтови победува и во мојата книга. :)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #250 на: 13 Ноември 2011, 21:58:17 pm »

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #251 на: 13 Ноември 2011, 23:03:59 pm »
Го заборави најбитното: Ова е Корејски автомобил за кој ни е навистина жал што не се нуди во Македонија.  :(

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #252 на: 13 Ноември 2011, 23:49:55 pm »
За металик се доплаќа и кај последните и кај претпоследните и30.
So sekoj I30 doaga GRATIS metalik.
Ни случајно.

Во тестот на и30 е пишано колку (300 евра) е потребно да се доплати за металик и30. Прашано од салонот во Скопје, Македонија.

Kakva laga. Eve go povikuvam bilo koj clen na forumov da pojdi vo salonot vo Skopje (ili bilo koj salon na H). Sekoj musterija dobiva gratis metalik, duri bez da prasa za popust ili gratis.

Цело време ви го пратам муабетот ама ова со црвениот болд е ВРВ.
Јас бев во салонот на Хјундаи пред 1,5 месец (поточно на 30 септември) еве и тема имам отворено да не мислите дека нешто измислувам http://forum.carclub.mk/index.php/topic,1743.0.html

Бојата металик НЕ е гратис.
Чисто онака прашувавме колку би коштало едно Хјундаи и30 (стариот модел) со повисоката Лајф опрема.
И тој човекот ни одговори (го цитирам) :

„Хјундаи и30 со повисоката Лајф опрема кошта 11.000 евра ... (и направи мала пауза и вика) и претпоставувам дека знаете дека за металик боја се ДОПЛАЌА 300 евра, па така што колата се на се' би ве чинела 11.300 евра“

Ете тоа е тоа ...

Значи ние нити спомнавме за металик ништо, самиот тој продавач *нагласи* дека за металик се доплаќа 300 евра.
Tоа е сосема контра од изјавата на ЛП дека дури и без да прашаш за металик, они самите така ти ја давале гратис ... јас имав сосема контра искуство, дури и без да прашам за металик човекот ми *нагласи* дека треба да си доплатам 300 евреички за металикот.
Значи заклучок дека металик бојата се доплаќа 300 евра во Хјундаи. :)

Отсутен Lancerka

• Јуниор
  • **
« Одговори #253 на: 13 Ноември 2011, 23:51:56 pm »
.
« Последно менување: 29 Март 2013, 03:42:08 am Lancerka »

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218