Автор Тема: CARclub Тест: 2017 Volkswagen Polo 1.0 Comfortline  (Прочитано 25342 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8961
Одг: CARclub Тест: 2017 Volkswagen Polo 1.0 Comfortline
« Одговори #60 на: 22 Декември 2017, 16:36:28 pm »
сега баш гледав цената на полово е слична со на новата фиеста по каталог, претпоставувам форд даваат повеќе опрема.

Е сега за некое врме фиестата сигурен сум дека ќе намали цена и стварно ќе биде многу по достапна и поприфатлива од полото и ќе се продава многу подобро

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #61 на: 22 Декември 2017, 18:29:22 pm »
Ne bi rekol deka fiestata ima povekje oprema. Gore dolu tuka se.
Kaj Fiestata na primer osnovnoto nivo ima se sto mi e mene potrebno i ne bi doplakjal za sledno nivo. Vo osnovno nema touch ekran i nema ektrika na prozori pozadi (sto mene ne mi smeta)
Kaj Poloto, mislam deka vo osnovno namerno go nemaat 1.0tsi motorot, da mora na sledno nivo da odis. Edinstvena rabota sto mi smeta sto nema e kozen volan.
Dizel jas ne bi zimal, vo ovaa klasa ima premnogu vibracii i traktorski zvuk vo kabina. Od vibraciite se rastresuva i krcka plastikata mnogu povekje. Malku me potsetuva na avtobus celata taa atmosfera. Ova od iskustvo so Fiesta dizel.
Gore dolu ista cena doagjaat ako gledas 1.0 turbo motori. Poloto treba da e mnogu poprostrano od fiestata na zadni sedista i so pogolem gjepek, so toa i bolji deal od fiestata. Spored cenovnik ova, realno kako ke se dvizat cenite treba da se vidi.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2675
« Одговори #62 на: 22 Декември 2017, 19:57:43 pm »
VW od sekogas go tapel so zatapeni motori od 60ks, 75 ks.
A ovoa e vrv, 75 ks i 95Nm, katastrofa.
15.000 evra za tri cilindri atmo, koja smeska.

I sto e najcudno pak ke se prodava iako ima slicni ili podobri koli za 20% poevtina cena.

p.s. toa dupkata ispod trkalcata od sporetot e za da se vgradi radio? :D :D :D
« Последно менување: 23 Декември 2017, 00:58:26 am M3V8 »

Отсутен AND_031

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 399
« Одговори #63 на: 24 Јануари 2019, 18:44:58 pm »
Интересно е што одкако без предрасуди ќе ги минете сите представништва кои продаваат коли во оваа класа на возила и ставите се на лист хартија пак доаѓаме на истото дека во својата класа и за нашето поднебје е најдобра кола (меѓу најдобрите) во својата класа.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3015
« Одговори #64 на: 24 Јануари 2019, 19:13:56 pm »
Додека не седнеш во фиеста и не ја запнеш по кривини.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Отсутен AND_031

• Јуниор
  • **
« Одговори #65 на: 24 Јануари 2019, 19:38:47 pm »
Додека не седнеш во фиеста и не ја запнеш по кривини.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Нема логика. Во класа на мали коли возната динамика според мене воопшто не е битен параметар кога колата 90% ќе ја возиш по град. Многу побитна е понудата на просторот, прегледноста, рафинираноста и на крај краева сервисната мрежа и препродажната цена. На крај краева за оние кои ценат возна динамика што не се ни 5% од купувачите (батали тоа што сите глумат рејсери по форум) постои GTI верзија.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3258
« Одговори #66 на: 24 Јануари 2019, 19:54:36 pm »
Интересно е што одкако без предрасуди ќе ги минете сите представништва кои продаваат коли во оваа класа на возила и ставите се на лист хартија пак доаѓаме на истото дека во својата класа и за нашето поднебје е најдобра кола (меѓу најдобрите) во својата класа.

Поголема глупост немам прочитано на форумов оддамна.

Отсутен AND_031

• Јуниор
  • **
« Одговори #67 на: 24 Јануари 2019, 20:12:40 pm »

Поголема глупост немам прочитано на форумов оддамна.

Ајде, ајде малку на ниво нека биде дискусијата. Никој не е глуп овдека, може само немаме исти гледишта.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6480
« Одговори #68 на: 24 Јануари 2019, 20:16:02 pm »
Полото според сите тестови важи за најрафинирано во својата класа. Не е ова од еден тест туку многу. Така да незнам што е глупост, напротив.

Ама цената мислам му е сепак неоправдано висока така да би се задоволил со јарис хибридче.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3776
« Одговори #69 на: 24 Јануари 2019, 20:33:32 pm »
Можи е рафинирано и најдобро ама за цената на возилото на тестов се купува Ceed со второ ниво на опрема, кој е порафиниран и со повеќе изолација. Па дури и се купува Астра со турбо бензинец.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #70 на: 24 Јануари 2019, 20:34:19 pm »
Колку е разлика меѓу Спортаж 1.6 гди и поло 1.0 со иста опрема? :) :)

Отсутен Skywalker

• Сениор
« Одговори #71 на: 24 Јануари 2019, 20:34:59 pm »
Нема разлика :D
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен AND_031

• Јуниор
  • **
« Одговори #72 на: 24 Јануари 2019, 21:00:16 pm »
Каталошки? :D
Пробај отиди до КИА ќе видиш каков третман ќе добиеш... Потоа чисто прошетај до Порше МК да видиш која е разликата во односот само...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #73 на: 24 Јануари 2019, 21:03:25 pm »
Можда и две дачии ќе земеш. Па две е поарно од една - нели?!

Ама, ама...на некој му треба Поло! Не му треба Спортаж пошто има бенве петка караван. Ама за децата до градинка и до веро му треба поло (или панда, или фиеста или што ја знам, кој што има да си плати и му праи ќејф).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Skywalker

• Сениор
« Одговори #74 на: 24 Јануари 2019, 21:20:08 pm »
Каталошки? :D
Пробај отиди до КИА ќе видиш каков третман ќе добиеш... Потоа чисто прошетај до Порше МК да видиш која е разликата во односот само...

Тука можи само за каталошки цени да збораме. Ако VAG имаат друг ценовник со цени за на лице место тогаш тоа е друга работа

Еве тука тројца форумаши ни пренесоа искуства за тоа какво било понашањето во Порше :D

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,23163.405.html