Автор Тема: Совет за купување патнички Mini-Van до 4500 евра  (Прочитано 13178 пати)

Отсутен superstarpizza

• Почетник
  • *
  • Пораки: 21
    • Prettys Womans in your city for night
Совет за купување патнички Mini-Van до 4500 евра
« на: 09 Декември 2017, 13:03:28 pm »
Здраво...нов сум на форумов па да не отварам нова тема, мислам дека е во ред тука да пишам.

Во план сум за купување на Мини-ван....поради проширување на фамилија ;D морално ми е 7 седишта!

Според сите муабети и сугестии од пријатели изборот на возила се сведува на:
VW Sharan
Seat Alhambra
Ford Galaxy
1,9 дизел
Сите ме наведуваат да не земам постара од 2002...дека поновите со поновиот мотор аналогно на тоа поскап за одржување.
Мојот буџет е до 4000 макс 4500 евра.

Вашите предлози немора да бидат сведени само на овие возила....ама дајте предлог што да гледам и дали е точно дека до 2002 се со подобар мотор и полесни за одржување.

« Последно менување: 11 Декември 2017, 11:39:36 am Banzai »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Одг: Одг: Совет за купување патнички Mini-Van
« Одговори #1 на: 09 Декември 2017, 18:15:49 pm »
Опел Зафира.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #2 на: 09 Декември 2017, 18:23:09 pm »
Citroen c4 gran picasso

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #3 на: 09 Декември 2017, 18:28:15 pm »
Зафира, Туран, Гранд Сеник, Корола Версо, овие ми се онака компромис, кола е ама има додатни седишта. Галакси, Шаран, Алхамбра ми се комбиња, ако мора некое од овие пре би Вито или Транзит.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #4 на: 09 Декември 2017, 18:47:59 pm »
Убаво кажува Калимеро - генерално тие помалите варијанти се компромис - највеќе заради багажен простор. Седум седишта имаат, но багажниот простор нема да биде доволен за седумчлено семејство.

Со сите седум седишта исправени, багажникот во Galaxy од тоа некое годиште изгледа вака:

Ако е доволно, тогаш go for it, by all means. Но ако не е, тогаш дефинитивно гледај во насока на Вито или Транзит. Баш комбе-комбе.

Отсутен superstarpizza

• Почетник
  • *
« Одговори #5 на: 09 Декември 2017, 18:51:20 pm »
Зафира, Туран, Гранд Сеник, Корола Версо, овие ми се онака компромис, кола е ама има додатни седишта. Галакси, Шаран, Алхамбра ми се комбиња, ако мора некое од овие пре би Вито или Транзит.
Напротив не ми смета големината... Туку ми одговара.
Но сепак прескапо е за фамиљарна кола да користиш комбе од категоријата на вито,  транзит.
Што се однесува до француските возила се обидувам да ги избегнам од причина... Прескапо е за одржување.
Зафирата е во комбинација меѓутоа не сум сретнал некој да ги пофали новите серии над 2004 мислам беше.

Отсутен superstarpizza

• Почетник
  • *
« Одговори #6 на: 09 Декември 2017, 18:54:17 pm »
Убаво кажува Калимеро - генерално тие помалите варијанти се компромис - највеќе заради багажен простор. Седум седишта имаат, но багажниот простор нема да биде доволен за седумчлено семејство.

Со сите седум седишта исправени, багажникот во Galaxy од тоа некое годиште изгледа вака:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ако е доволно, тогаш go for it, by all means. Но ако не е, тогаш дефинитивно гледај во насока на Вито или Транзит. Баш комбе-комбе.
Шаран, алхамбра и галакси сепак имаат полесна манипулација на седиштата да не споменувам за простор под 3иот ред седишта

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #7 на: 09 Декември 2017, 18:57:05 pm »
Ford c-max или vw sharan.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #8 на: 09 Декември 2017, 19:05:55 pm »
Вито во цивилна извдба е идеална кола ако ти требаат седум седишта. Работата е што ние баш неможе да си дозволиме иначе Вито, VW транспортер и слични се топ комбинации

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3926
« Одговори #9 на: 09 Декември 2017, 19:07:42 pm »
Но сепак прескапо е за фамиљарна кола да користиш комбе од категоријата на вито,  транзит.
Што се однесува до француските возила се обидувам да ги избегнам од причина... Прескапо е за одржување.
Зафирата е во комбинација меѓутоа не сум сретнал некој да ги пофали новите серии над 2004 мислам беше.
Ова рекла казала муабет?сигурно си слушнал од на компијата покојниот дедо?
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен superstarpizza

• Почетник
  • *
« Одговори #10 на: 09 Декември 2017, 19:09:15 pm »
Не заборавајте дека буџетот ми е 4000 до 4500 максимум!

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #11 на: 09 Декември 2017, 19:10:49 pm »
Незнам дали имаш помослено ама тој буџет ти е премногу мал за вакво возило, секако дека ќе најдеш и ќе купиш ама какво и колку ќе го возиш незнам

Отсутен superstarpizza

• Почетник
  • *
« Одговори #12 на: 09 Декември 2017, 19:12:41 pm »
Ова рекла казала муабет?сигурно си слушнал од на компијата покојниот дедо?
Баш рекла казала....немам искуство.
Затоа пишав тука... Да споделите ваше искуство за мини ван до 4000-4500 со реални цени за одржување од наш стандард.

Отсутен superstarpizza

• Почетник
  • *
« Одговори #13 на: 09 Декември 2017, 19:15:04 pm »
Незнам дали имаш помослено ама тој буџет ти е премногу мал за вакво возило, секако дека ќе најдеш и ќе купиш ама какво и колку ќе го возиш незнам
Знам.. За жал толку ми се можностите.
Затоа и барам ефтина за одржување.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #14 на: 09 Декември 2017, 21:17:23 pm »
S-Max од мене.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.