Автор Тема: Предлог за возило до 4000 евра..  (Прочитано 27390 пати)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
Одг: Предлог за возило до 4000 евра..
« Одговори #60 на: 06 Декември 2017, 14:58:04 pm »
...и не се вика Скопјанчиште, туку без ч  ;D

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1277
« Одговори #61 на: 06 Декември 2017, 16:02:42 pm »
Колку сакате мрчите ама факт е дека е46 и е39 се подобри во секој поглед од 90% од хечовите денес, а не па хечови до 4000 евра. И ја би идел на некој шестак бензинец пред било кој хеч и ич не би ми чуело зашто ќе помине времето на шансата да се вози rwd saloon/coupe за пари од некогашно југо. Е сеа да не бевме на балкан и да имаше боље избор посекако дека би зел нешто што не е бмв како на пример некој нисан од С платформа, ама не сме и пре би зел сочувано бмв со 400.000 него рено/пежо/пунто и слично што се дезинтегрира со тек на време.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
« Одговори #62 на: 06 Декември 2017, 16:09:00 pm »
И Памела Андерсон беше подобра во Baywatch од Алесандра Дадарио на времето. Сега годините и се познаваат и затоа би ја одбрал второнаведената. Барем знаеме дека не поминала низ раце на пола Холивуд и дека ''пензионери'' не ја возеле.
Зини да ти кажу.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #63 на: 06 Декември 2017, 16:11:43 pm »
Ја па на Алексис Рен како би и ја излижал  :P

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1277
« Одговори #64 на: 06 Декември 2017, 16:12:32 pm »
Не мешај баби и жаби кога и самиот знаеш дека сочуван бензинец бмв со 300к вози подобро од растропкан хеч со 150к

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #65 на: 06 Декември 2017, 16:16:52 pm »
Дечки за другарче бараме кола до кај 4000 евра..

Значи се бара строго бензин атмосверец, по можност да е со плин.. Да биди некоја си средна класа.. Првенство имаат бмв/мерцедес/ауди.. Француско возило и возило со автоматски менувач во никој случај..

Бмв е46, ауди а4, мерцедес ц класа и слично...

Нека изброи другарчето твое уште 1000 че и нека земe нешто што не се тркала на секој ќош, башка што во 9 од 10 случаи ќе им го исплеска газето на овие премиумциве погоре.  8)

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,104.0.html

Плин нека си става на свој ризик, ако не му е жал.
 ;D

Отсутен duffymkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 134
  • Noob
« Одговори #66 на: 06 Декември 2017, 16:26:23 pm »
Дафак, отиде муабетов малце на стран за момент а а ?
Ај да се вратиме вака...

Бузуки јас не се слагам со бе-ем-ве за таа сума и да сум у ситуацијата на другар ти би се одлучил за Поло на пример, мој став е дека млад чоек што има потреба од кола за да стигне до негде треба да земе возило што ке биде најевтино за сервисирање (редовно) и што ке има најмалце шанса да се расипува, ако го имаш 5-6години да потрошиш што помалце пари на колата.
Е сега јас така мислам зашто мене не ми значело многу каква кола ке возам, колку ке биде брза или тивка или удобна. Бидејки другар ти сака баш да е од тие премиум брендови треба исто да е свесен за што го очекува со постара кола од таа класа.
Веројатно  бе-ем-ве има подобра вожња, и побрзо ке биде, па и повеќе опрема ке има од Поло, ама одржувањето ке кошта повеќе макар и да не се расипе ништо никогаш. Обичните работи како регистрација, гориво, гуми, филтри, масло, ако недај боже нешто поголемо се зезне да не збориме...

Ако сите што не се согласуваме со тебе ја избегнуваме темата тогаш не ти треба форум/тема можеш да си тераш како си намислил.
Негов избор е што ке одлучи да вози, ние сме тука да си кажеме зашто мислиме дека греши и ако го премислиме супер, ако не го премислиме пак супер.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #67 на: 06 Декември 2017, 16:34:39 pm »
Не мешај баби и жаби кога и самиот знаеш дека сочуван бензинец бмв со 300к вози подобро од растропкан хеч со 150к
Сочуван бензин БМВ со 300000 не кошта 4000.

Тоа е целиот муабет.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7216
  • French diamond
« Одговори #68 на: 06 Декември 2017, 16:42:21 pm »
А да ве прашам, колку треба да кошта едно 15 години старо БМВ бе луѓе ? Повеќе од 4 000 евра ? 15 години се во прашање, како можи да има толку овци што би дале 5-6 000 евра за старудија од 15 години не ми е јасно..и 4 му се многу ! Ама ко има овци, ќе има и волна.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #69 на: 06 Декември 2017, 16:44:57 pm »
Имаш БМВ и БМВ...и по мотор и по очуваност.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7216
  • French diamond
« Одговори #70 на: 06 Декември 2017, 16:46:10 pm »
Да, ама 2002 си е 2002....одамна заминала.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #71 на: 06 Декември 2017, 16:54:52 pm »
Да, ама 2002 си е 2002....одамна заминала.

Имаме службена Инсигнија од 2012, со над 200.000 км.
Мамичето мамино и е респлакано од возење и не би ја ни погледнал.

2002 ра не е ништо ако колата е пазена, одржувана и сервисирана како што треба.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #72 на: 06 Декември 2017, 17:54:04 pm »
Какви Е39-ки има низ Германијава, од 1999/2000, само што коштаат преку 8000, пошто не се куп амортизирана прикрпена ‘рѓа, туку се коли. Најдов една и за 13500, 540i у врвна состојба.
Ако колата си вреди, ќе си кошта колку што вреди. Ако не вреди, ќе биде најбоље нешто од втор газда на прва балдска, тазе увезено од Швајцарија, преку Италија, а набавено на плац у Дупница.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #73 на: 06 Декември 2017, 18:04:05 pm »
Прво и прво е39ка тука колку сака нека е сочувана никој жив нема да ти дади над 5000 евра.. за 8000е веќе во легендарни ќе те стават..

Дафак, отиде муабетов малце на стран за момент а а ?
Ај да се вратиме вака...

Бузуки јас не се слагам со бе-ем-ве за таа сума и да сум у ситуацијата на другар ти би се одлучил за Поло на пример, мој став е дека млад чоек што има потреба од кола за да стигне до негде треба да земе возило што ке биде најевтино за сервисирање (редовно) и што ке има најмалце шанса да се расипува, ако го имаш 5-6години да потрошиш што помалце пари на колата.
Е сега јас така мислам зашто мене не ми значело многу каква кола ке возам, колку ке биде брза или тивка или удобна. Бидејки другар ти сака баш да е од тие премиум брендови треба исто да е свесен за што го очекува со постара кола од таа класа.
Веројатно  бе-ем-ве има подобра вожња, и побрзо ке биде, па и повеќе опрема ке има од Поло, ама одржувањето ке кошта повеќе макар и да не се расипе ништо никогаш. Обичните работи како регистрација, гориво, гуми, филтри, масло, ако недај боже нешто поголемо се зезне да не збориме...

Ако сите што не се согласуваме со тебе ја избегнуваме темата тогаш не ти треба форум/тема можеш да си тераш како си намислил.
Негов избор е што ке одлучи да вози, ние сме тука да си кажеме зашто мислиме дека греши и ако го премислиме супер, ако не го премислиме пак супер.
Нема толку што да се зезне.. Другарчево има разбирање за коли повеќе од пола мајстори во градов.. Сервис сам си прај на колите..
Затоа и бара издржлив бензинец.. А не дизел и турбо пошто нема што толку да се расипи.. Нема турбо, нема интеркулер, нема вакуми, нема дизни, нема бош пумпи, пумпа за висок притисок и останато...
На бензинец можи мноогу ретко некој сензор да јави.. Пумпа за бензин....

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
« Одговори #74 на: 06 Декември 2017, 18:21:58 pm »
Какви Е39-ки има низ Германијава, од 1999/2000, само што коштаат преку 8000, пошто не се куп амортизирана прикрпена ‘рѓа, туку се коли. Најдов една и за 13500, 540i у врвна состојба.
Ако колата си вреди, ќе си кошта колку што вреди. Ако не вреди, ќе биде најбоље нешто од втор газда на прва балдска, тазе увезено од Швајцарија, преку Италија, а набавено на плац у Дупница.

Taa за 13500 че ја купи Горан од Смојмирово, дека брат му работи у Штутград 20 години и он че му ја најде. Па он че си ја увезе за своја душа со фул давачки без еуро1 и че и направи комплет сервис за своја душа и че и купи гуми Комфорсер и че ја вози еден месец за своја душа ама после брат му че го викне у Штутград да дојде да работе со него и Горан че ја огласе на Пазар3 за 4000 евра и че пише дека нема замерки и дека колата е чакмак, пале од прва, чисто нова и дека вреде да се виде и дека хитно ја продава оти оде за странство. ... и  и  и ќе се јави на Бузуки другарот и ќе ја земе и ќе мисли дека го заебал Горан, можда и два пати ќе погледне у ретровизор кога ќе ја земе колата да провери случајно Горан да не се пишманил и да не трча по него да го стигне.
Зини да ти кажу.