Автор Тема: Предлог за возило до 4000 евра..  (Прочитано 27367 пати)

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
Одг: Предлог за возило до 4000 евра..
« Одговори #75 на: 06 Декември 2017, 18:28:17 pm »
Бузуки братко се убаво што другарчето има разбирање за коли повеќе од пола мајстори во градот, ама штом другарчето не знае што сака, верувај ми што и да купи ќе му биде мех. Коли има, се наоѓаат... Ако знае што сака, ќе тргне во потрага и ќе си го купи најсолидното... Јас кога не знаев што сакам бев истиот само се акав, и не одев да купам кола, туку да најдам маана... Буџетот е тој, и за тие пари, толку музика.. Тоа верувам дека е јасно. Нека си седне, да разгледа, да размисли и да одлучи што сака, после нека гледа, пробува, споредува... Дека ќе најдете BMW е46ка да не е фарбано, удрено, тумбано, вртено, чкрипено, дрифтано, мачено, тркано... Maло Morgen тоа :)... BMW-то е беља само по себе, и таа кола не поминува без беља ни една година, а камоли 18 колку што веројатно би била стара денес. :)
PS: Лапајте бенџамин, не стои лош на сликиве...
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=2709228

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1277
« Одговори #76 на: 06 Декември 2017, 21:12:34 pm »
Не мешај баби и жаби кога и самиот знаеш дека сочуван бензинец бмв со 300к вози подобро од растропкан хеч со 150к
Сочуван бензин БМВ со 300000 не кошта 4000.

Тоа е целиот муабет.
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12631637
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12633094
Моментално се само овие две словенски неувезени со сервисна книшка. Има и подобри примероци само ги снемува за неколку дена секако,а во германија се сложувам дека нема, зашто е скроз друг пазарот. е46ки не сум гледал имам аверзија од толку кај нас што ги гледам

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 421
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
« Одговори #77 на: 07 Декември 2017, 09:52:24 am »
2.000 EUR човече, па еден TREK бицикал кошта повеќе....

Отсутен Diablo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
« Одговори #78 на: 07 Декември 2017, 10:10:07 am »
Бузуки братко се убаво што другарчето има разбирање за коли повеќе од пола мајстори во градот, ама штом другарчето не знае што сака, верувај ми што и да купи ќе му биде мех. Коли има, се наоѓаат... Ако знае што сака, ќе тргне во потрага и ќе си го купи најсолидното... Јас кога не знаев што сакам бев истиот само се акав, и не одев да купам кола, туку да најдам маана... Буџетот е тој, и за тие пари, толку музика.. Тоа верувам дека е јасно. Нека си седне, да разгледа, да размисли и да одлучи што сака, после нека гледа, пробува, споредува... Дека ќе најдете BMW е46ка да не е фарбано, удрено, тумбано, вртено, чкрипено, дрифтано, мачено, тркано... Maло Morgen тоа :)... BMW-то е беља само по себе, и таа кола не поминува без беља ни една година, а камоли 18 колку што веројатно би била стара денес. :)
Назад штопови од пред-фејслифт серија.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #79 на: 07 Декември 2017, 11:16:22 am »
Такви имале на лагер во Дупница... ;D Не барајте маани, ако е добро средена пали ја, вози ја.. Пак ќе речам... Вака кола не се купува, ако сака ново ене му го МКАР, една нула нека додаде позади и ќе вози F30 со опрема Волан.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #80 на: 07 Декември 2017, 12:57:45 pm »
Ќе се разгледа, што ќе се најди позачувано, во подобра состојба тоа ќе се земи јебига...

Бмвто го гледав пред некој ден, видов дека штоповите му се од старите.. Е сега малку е далеку кавадарци да се појди специјално за него.. Поблиску е скопје, каде изборот е многу поголем...  + успат гостивар, тетово...

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 421
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
« Одговори #81 на: 07 Декември 2017, 13:56:31 pm »
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=253751472&adLimitation=ONLY_FSBO_ADS&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&fuels=PETROL&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=10&maxPrice=4000&pageNumber=1&scopeId=C&transmissions=MANUAL_GEAR

Друже Бузуки од братското Кичево, да не речеш дека клаберите се тује само да се праат паметни. Земај другарчето, кеширајте му евроните на типов и со убоо да го дрифтате. Башка црно.....

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #82 на: 07 Декември 2017, 15:44:11 pm »
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=253751472&adLimitation=ONLY_FSBO_ADS&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&fuels=PETROL&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=10&maxPrice=4000&pageNumber=1&scopeId=C&transmissions=MANUAL_GEAR

Друже Бузуки од братското Кичево, да не речеш дека клаберите се тује само да се праат паметни. Земај другарчето, кеширајте му евроните на типов и со убоо да го дрифтате. Башка црно.....
Ова дефинитивно нема да испадне 4.000€..

Отсутен The Ghost

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 301
« Одговори #83 на: 09 Декември 2017, 20:43:57 pm »
Нека го прошири лимитот малце.. сочувано, бензин/плин..  :P

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #84 на: 10 Декември 2017, 03:33:27 am »
Колку да го прошири ? :D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #85 на: 10 Декември 2017, 06:02:07 am »
Такви имале на лагер во Дупница... ;D Не барајте маани, ако е добро средена пали ја, вози ја.. Пак ќе речам... Вака кола не се купува, ако сака ново ене му го МКАР, една нула нека додаде позади и ќе вози F30 со опрема Волан.

За 40 има прилично опремена ф30.

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #86 на: 17 Декември 2017, 01:25:52 am »
Абе да не се мешам, ама поарно нека не се занесува и јас сум 24 годишник се занесував по јаки коли, но откоа го земав спаркот, глеам дека одвај него можам да го одржавам, па сервис, па акумулатор, патосници, зимски гуми скапо ми беше и не му ставив, земав ланец само. Сметај дека за бмв се е најмалце 3 пати поскапо. Сеа знам дека у бмв полесно е да качиш пичка, ама си бара и тоа џепарац, а не е само да го купиш и да биде украс. :)

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 535
« Одговори #87 на: 17 Декември 2017, 10:47:50 am »
Бузуки ако сака другар ти проект количе се продава е46 328 седан 1999 година со атестиран плин за 2.000€.

Колата не е огласена, удрена била пред некоја година(според сопственикот само козметичка каросериска штета) автолимар ја има земено да си ја среди за себе ама не ја довршил. Има нова боја ама не е досклопена(фалат некои лајснини, стакло од ретровизор и возачки аирбаг колку што се сеќавам). Исто хемиско треба да и се направи но највише што ме одврати од купување е дека е стоена минимум година.

Ако е заинтересиран пиши порака да ти пратам број од човекот. Колата се наоѓа во Скопје и верувам може уште некое евро да се симне.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #88 на: 17 Декември 2017, 13:08:06 pm »
Абе да не се мешам, ама поарно нека не се занесува и јас сум 24 годишник се занесував по јаки коли, но откоа го земав спаркот, глеам дека одвај него можам да го одржавам, па сервис, па акумулатор, патосници, зимски гуми скапо ми беше и не му ставив, земав ланец само. Сметај дека за бмв се е најмалце 3 пати поскапо. Сеа знам дека у бмв полесно е да качиш пичка, ама си бара и тоа џепарац, а не е само да го купиш и да биде украс. :)
Друже, а кога да се занесува ако не сега... Кога ќе има жена, деца фамилија... Инаку во право си, поскапите брендови на коли имаат поскапи делови, всушност тоа е тоа што ги прави поскапи, цената на деловите не се менува, а возилата стареат... Секој со лична перспектива и од негова гледна точка. Лично јас, го обожавам BMW и секогаш сум го ставал пред другите возила кога станува збор за мој личен избор.. Попрво би возело 320i E46ка на плин, отколку 10 години по ново Punto или некој си Opel... Сепак тоа е личен избор, секој има право да си одбере. Ние во темава пробуваме на човекот да му најдеме возилце до тие пари што ги кажа, само што изборот е многу ограничен и тежок зошто тие возила кај нас најчесто се кршови... Како што кажав погоре, од таа година до сега тие коли претрпеле и сито и решето, кој знае како се одржувани и дали се правилно одржувани. А возило од таа година со Сервисна книшка и со реална километража дефинитивно нема да кошта толку пари. Може да најде за тие пари во Германија и да му испадне 6-7 затоа што дури и на тоа што е редовно одржувано ќе му откажуваат деловите еден по еден. Сепак се работи за 15-20 години стара кола. Ние сме чудни македонците, сакаме убаво, ново, луксузно, јако, евтино.... Нема такво :)

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #89 на: 17 Декември 2017, 13:23:02 pm »
Друже, а кога да се занесува ако не сега... Кога ќе има жена, деца фамилија... Инаку во право си, поскапите брендови на коли имаат поскапи делови, всушност тоа е тоа што ги прави поскапи, цената на деловите не се менува, а возилата стареат... Секој со лична перспектива и од негова гледна точка. Лично јас, го обожавам BMW и секогаш сум го ставал пред другите возила кога станува збор за мој личен избор.. Попрво би возело 320i E46ка на плин, отколку 10 години по ново Punto или некој си Opel... Сепак тоа е личен избор, секој има право да си одбере. Ние во темава пробуваме на човекот да му најдеме возилце до тие пари што ги кажа, само што изборот е многу ограничен и тежок зошто тие возила кај нас најчесто се кршови... Како што кажав погоре, од таа година до сега тие коли претрпеле и сито и решето, кој знае како се одржувани и дали се правилно одржувани. А возило од таа година со Сервисна книшка и со реална километража дефинитивно нема да кошта толку пари. Може да најде за тие пари во Германија и да му испадне 6-7 затоа што дури и на тоа што е редовно одржувано ќе му откажуваат деловите еден по еден. Сепак се работи за 15-20 години стара кола. Ние сме чудни македонците, сакаме убаво, ново, луксузно, јако, евтино.... Нема такво :)

Да да, тоа е муабетот, и јас сум фан на БМВ, може некогаш ќе си земам ново од салон ако имам гелд, за настаро БМВ е издржлива ама и многу измалтретирана машина. Поготово е штета БМВ на плин. Ако се курчиш курчи се до крај. Ја ни на спарков не би му стаил плин а не пак на БМВ.