Поентата на темава ми е да намалам од сумата а да добијам подобро, се разбира ако постои. Тојотата ми има некои сутнирлии естетски маани што не ми се допаѓаат но сепак би ја пробал на тест драјв затоа што побитна ми е вожњата одколку ентериерот и комфортот во него.
Во врска со изјавата за Е-Пејс вс Дастер, сакам да кажам дастерот е 15.000 со средно ниво опрема, Е-Пејсот без опрема 40.000 и деф. е крш, во Белгија го имаат за тест возило само со повисоко ниво на опрема и има разлика во квалитетот на пластиките внатре, ама пак затоа е 16.000 евра поскап од основната верзија. Во секој случај било кој SUV и MPV отпаѓаат од изборот затоа што не ми одговара на автопат висока вожња, pop-up рекламче ако некој сака CX5че Revolution со стаклен кров, металик боја, автоматик 2.2 со 150кс од 39, на 33.500.
Сигурно постои автомобил кој има подобра вожња, звучна изолација и комфорт од претходно споменатите премиум и да не е 35/40.000еур
Како добра алтернатива за евтини пари ми фати око новиот Цивик исто така, но не сум влегол во него да се замарам уопште или далеку е од претходно споменативе од моите барања?
деф. со темава останувам на мазда 6 нова или мерцедес е/ц-класа на старо али ае да побараме уште алтернативи, јас едвај 7-8 автомобили пробав на тест драјв, ауди А4ката се на се вредеше за парите сепак 4те кругчиња ги плаќаш некои добри 20% од цената, добар мотор, предобар ентериер, удобност и на задните седишта но бучавата + амортизацијата посебно на околуврсното од Визбегово до Бутел ко со отворен прозор на 140 да возев :/