Автор Тема: Кое ново возило до 10500евра?  (Прочитано 65003 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Одг: Кое ново возило до 10500евра?
« Одговори #90 на: 29 Јануари 2020, 17:49:50 pm »

Не верувам дека е нешто сменето...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #91 на: 29 Јануари 2020, 18:07:29 pm »

Не верувам дека е нешто сменето...
Гледав до 4та минута.
Па и југо имаше заклучување на волан што значи дека спејстарот е бетер од југо?
Имал само 4 звучници, стапалата се гледале под моторот, моторот бил мал, само 3 клипа, бла, бла ,бла.

Претерување, за 8.800 денес може само да се сликаш.

Оној со мотор 1.2 за преку 10к веќе е друга прикаска, мора да се заобиколи.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #92 на: 29 Јануари 2020, 18:22:46 pm »
ok, не го гледај до крај, оди до МАС, и види го во живо. Со задоволство дачиа ќе купиш.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #93 на: 29 Јануари 2020, 19:07:31 pm »
Го имам и видено и возено, не е толку страшно.
Ниту пак Дачијата.

Искрено, многу повеќе ме имаат разочарано, C1(постариот) и UP.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #94 на: 29 Јануари 2020, 19:12:26 pm »
Тојота Јарис?

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
Ако ти се бендисува понудата е стравотно добра, за 10000еур завршуваш работа. Единствено уште некое евро за задни сензори да се додаде и аутцето е супер. Во црвена боја би било идеално за да не се познаваат грдите задни фарови толку и да личи поубава целата кола.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #95 на: 29 Јануари 2020, 19:48:54 pm »
Ниту пак Дачијата.

Јас не можев да излезам од задно седиште на C1, ем тоа централната конзола ко пластично бокле за греење вода никако не го поднесував.
Спејс старот, мислев дека се извитка кога затворив врата. Поцврсти конзерви за месни нарезак сум видел. Изолација 0, седишта на ниво на тико, кога седнуваш, осеќаш како се спушта 2цм во земја :D 
Нејсе, sandero ми изгледа подобро склопено, а богами и новиот C1. Не дека се и тие спејс текнолоџи, ама не треба да се прескокнат за цената. Панда исто така.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #96 на: 29 Јануари 2020, 19:54:00 pm »
Панда и јас мислам најдобро е во случајов 😁...

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #97 на: 29 Јануари 2020, 20:41:54 pm »
Тојота Јарис?

Ако ти се бендисува понудата е стравотно добра, за 10000еур завршуваш работа. Единствено уште некое евро за задни сензори да се додаде и аутцето е супер. Во црвена боја би било идеално за да не се познаваат грдите задни фарови толку и да личи поубава целата кола.
Само да не седнеш у Свифт пред Јарис. Свифтот ќе ти изгледа како С класа. У тојота се потрудиле да го состават Јарисот како конзерва.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #98 на: 29 Јануари 2020, 21:31:12 pm »
Ниту пак Дачијата.

Јас не можев да излезам од задно седиште на C1, ем тоа централната конзола ко пластично бокле за греење вода никако не го поднесував.
Спејс старот, мислев дека се извитка кога затворив врата. Поцврсти конзерви за месни нарезак сум видел. Изолација 0, седишта на ниво на тико, кога седнуваш, осеќаш како се спушта 2цм во земја :D 
Нејсе, sandero ми изгледа подобро склопено, а богами и новиот C1. Не дека се и тие спејс текнолоџи, ама не треба да се прескокнат за цената. Панда исто така.
Не сум го погледнал новиот C1, работата е што сите отидоа над 9к.
Пандата е ремек дело за тој сегмент, не знам што цена држи, ако сеуште се произведува :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #99 на: 29 Јануари 2020, 21:33:20 pm »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #100 на: 29 Јануари 2020, 21:45:57 pm »
„Воздушни завеси“ има во Пандата  :-*

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #101 на: 30 Јануари 2020, 07:28:26 am »

Тојота Јарис?

Само да не седнеш у Свифт пред Јарис. Свифтот ќе ти изгледа како С класа. У тојота се потрудиле да го состават Јарисот како конзерва.

Само да не влезеш во Сузуки салон. Или се сменило нешто?
Инаку гледам дека 11800 е свифт хибрид, што е навистина добра бројка. Ќе го исттажам моделов, делува одлично.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4002
« Одговори #102 на: 30 Јануари 2020, 08:21:08 am »
Интересен концепт е хибридот на сузуки но некако ми личи повеќе на „фејк хибрид“. Сепак до некаде има смисла концептот. https://www.whatcar.com/news/used-suzuki-swift-hybrid-long-term-test-review/n20125

Edit:
Цитат
Swift uses a 12-volt lithium ion unit that lives under the passenger seat, but with a capacity of just 0.37kWh, it's not enough to power the car alone for any great distance. Instead, it provides assistance when setting off and under hard acceleration to reduce the demand on the engine. It can even run various ancillaries at traffic lights to keep the engine switched off for longer and therefore improve fuel economy and reduce emissions. Well, at least that’s the theory.
« Последно менување: 30 Јануари 2020, 08:32:38 am bramovsk »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #103 на: 30 Јануари 2020, 08:54:57 am »
Интересен концепт е хибридот на сузуки но некако ми личи повеќе на „фејк хибрид“. Сепак до некаде има смисла концептот. https://www.whatcar.com/news/used-suzuki-swift-hybrid-long-term-test-review/n20125

Edit:
Цитат
Swift uses a 12-volt lithium ion unit that lives under the passenger seat, but with a capacity of just 0.37kWh, it's not enough to power the car alone for any great distance. Instead, it provides assistance when setting off and under hard acceleration to reduce the demand on the engine. It can even run various ancillaries at traffic lights to keep the engine switched off for longer and therefore improve fuel economy and reduce emissions. Well, at least that’s the theory.
Aпсолутно. Тоа и е поентата. Не гледам што е фејк кога смислиле многу едноставен систем кој си ја врши работата за симболичен надомест. Идејата е одлична според мене.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #104 на: 30 Јануари 2020, 08:55:58 am »
Дечки каква Дачиа Сандеро бе, не се зафркавајте.
Во Спејс Стар немам седнато или пак возено и нема да го коментирам ама Дачиа Сандеро не, колата како на час по ОТП да ја скалапале по школите низ Романија.