Автор Тема: Квалитет на горивата во МК  (Прочитано 746616 пати)

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Одг: Квалитет на горивата во МК
« Одговори #2160 на: 05 Октомври 2017, 12:26:23 pm »
Ima dve od MP, edna na ilindenska valjda direkcija im e, edna na partizanska i edna pucko petrol/okta kaj city mall. Valjda izborov e logicen makpetrol

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #2161 на: 05 Октомври 2017, 12:32:52 pm »
http://a1on.mk/archives/798844

Da preporacate benziski Karposh/City mall toj predel natamu ?
Макпетрол на партизанска, кај „букурешт“ поликлинкика (така се викаше порано).
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #2162 на: 05 Октомври 2017, 12:39:18 pm »
http://a1on.mk/archives/798844

Da preporacate benziski Karposh/City mall toj predel natamu ?
Макпетрол на партизанска, кај „букурешт“ поликлинкика (така се викаше порано).

Da, od tamu imam staveno desetina pati benzin 95 oktani so polnenje do kraj, sum nemal problemi nikakvi. Togas problem solved, ke prodolzam tamu, da ne experimentiram, zaso strasno e so benzinov i naftava vo Mkd.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2163 на: 05 Октомври 2017, 19:45:56 pm »
Вчера баш поминав вечерта кај Gulf, гледам балони имаше некои од отварањето ама кога видов на чива локација е одма ми стана сумњиво.
Не застанав да видам што горива има, ама штом е од Албанија немам високи очекувања...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #2164 на: 05 Октомври 2017, 20:15:09 pm »
Toa што ги фатија пред некој месец дека ѓубре донесоа сега се официјализираше дека тоа ќе се носи.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #2165 на: 05 Октомври 2017, 21:20:21 pm »
jamb vo najava.staviv na BP vo atina pred da se kacime na ferry, 51litri.znaci imase 15litri od makpetrol ostanato vo rezervoar.
na pola rezervoar sum,a projdov 600km so ist nacin na vozenje kako i vo mkd. toa samo ednas go imam priblizno postignato koga vozev na avtopat so 130kmh nakaj sever.
na vrakjanje od atina nakaj skopje kje napolnam pak na istata BP i da vidime kolku kje potrosime za 700km od BP naftata.
do sea so mkd nafta prosek mi e 500/550 km so pola rezervoar
« Последно менување: 06 Октомври 2017, 07:35:49 am lans »
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2802
« Одговори #2166 на: 05 Октомври 2017, 23:58:57 pm »
ja pa slusnav muabet deka nekoj so honda type R punel benzin negde vo grcka.
odvaj ja doteral kolata do nasa granica so seckanje i site sijalicki na shal tabla mu se upalile.
go ispraznil rezervoarot vo gevgelija, napolnil na makpetrol i po kratko vozenje sve se vratilo vo normala.
neznam sto i kade tocel vo grcka.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #2167 на: 06 Октомври 2017, 08:10:50 am »
Shell Korinos rest area- Korinos Pieria.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #2168 на: 06 Октомври 2017, 08:43:53 am »
odvaj ja doteral kolata do nasa granica so seckanje i site sijalicki na shal tabla mu se upalile.
go ispraznil rezervoarot vo gevgelija, napolnil na makpetrol i po kratko vozenje sve se vratilo vo normala.

ова со хондава да не е за некоја реклама за Макпетрол :D

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1308
« Одговори #2169 на: 06 Октомври 2017, 11:22:20 am »
Како го фатија на зуб Супертрејд со GULF мајка му е.аа

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #2170 на: 06 Октомври 2017, 11:22:56 am »
па како ќе си посееш,....

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1308
« Одговори #2171 на: 06 Октомври 2017, 11:28:19 am »

Имав ставено полн резервар на Шел негде кај Атина. Кола нова 5000км. Прва блага узбрдица на автопат почна нешто чудно да ми зуи. Втора блага узбрдица исто. Потрошив повеќе од пола резервар, доутрив на Aegean колата се опраи. Наравоучение: Грците се преваранти. Нит Шел е Шел, нит БП е БП

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1156
« Одговори #2172 на: 06 Октомври 2017, 12:10:19 pm »
Јас ставав на Шел на Лефкада и колата барем по мене трошеше многу помалце. Тоа што низ Скопје го вадев во град на рамно таму го ваден на тие брда и долини просекот. Сега сменив од лукоит и почнав на макпетрол и мислам дека троши за нијанса помалце...

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2802
« Одговори #2173 на: 06 Октомври 2017, 14:08:57 pm »

ова со хондава да не е за некоја реклама за Макпетрол :D
ne be taman rabota reklama. taka go slusnav muabetot.
I so Lukoil ili Okta verojatno ke se opraela rabotata. imalo problem so gorivoto natoceno vo grcija.
od tolku muabeti vise neznam ni jas kaj da polnam gorivo...u princip barem jas sum nemal problem od makpetrol i lukoil i tocam samo tamu i toa isklucivo na prometni benziski. nit mozam da napravam razlika nekoja kade e podobro gorivoto, nitu vo oktanite razlika 95/98/100. I so potrosnja nemozam da mu faram krajot litro pomalce poveke zavisi od rezimot na vozenje guzvi itn za vo grad...Na otvoreno sve od gore navedenovo isto mi vozi i isto mi trosi. 0.2-0.3 l ne go racunam za razlika i nemozam da go adresiram do gorivoto pokraj tolku mnogu drugi faktori.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5231
  • The Spartan General
« Одговори #2174 на: 06 Октомври 2017, 14:12:34 pm »
Па нормално е тоа ако полниш од една бензинска, самото палење и компјутер на колата е адаптирано на тоа гориво.
Ако ставиш од друга држава(подобро/полошо гориво) треба барем околу пола резервоар да се адаптираат сите параметри по горивниот систем.

Првиот пат кога ставив Шел ВиПауер 100+ во Германија на претходното бмв бев страшно разочаран од работата на моторот - груба и многу погласен звук, со променлив одзив на гас, чудно замислување на тргнување од семафор. После 300км и едно испукување на автопат, моторот работеше сосема различно отколку на обична 95ка од буџет бензинска пумпа.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.