Автор Тема: Квалитет на горивата во МК  (Прочитано 595715 пати)

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
Одг: Квалитет на горивата во МК
« Одговори #255 на: 12 Октомври 2012, 16:57:50 pm »
Значи точено е гориво на Илинденска,Партизанска и во Влае на таа што има и метан.
Очигледно е дека сите сте во право и во никој случај нема да докажам дека Макпетрол е крив.

Иначе Кими,ако во сервис сакаа да ме заебаваат прво немаа основ ништо да проверат зошто кога ја однесов колата во сервис не покажуваше дека нешто не е во ред, пораката се избриша,второ татко ми е малку напорен човек и им стоел на глава додека го правеле тоа,а и јас ќе го направев истото ама бев на работа и трето не ми наплатија ништо иако не е нивна грешка.

Во Аутомотив можеа да ме одјебат бидејки колата не покажува никакви знаци дека нешто не е во ред а они сепак поверуваа на муабет и проверија што се случува.

Ја прочепкав по интернетов и видов дека не сум ни прв ни последен што му се случило вакво нешто низ светов и кај сите бил проблемот во водата во горивото.
Филтерот за нафта има сензор за вода и го регистрира тоа и го јавува на бордот за да те предупреди да си го решиш проблемот со време како не би настанало поголем проблем ако ја возиш колата така.

Како и да е,очигледно е дека нема решение,останува само да се надевам дека нема да се случи пак,а ако се повтори добро е што јавува на бордот и пак ќе си ја носам на чистење,за жал тоа е нашата реалност >:(

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7887
  • Плинаш!!!
« Одговори #256 на: 12 Октомври 2012, 17:19:05 pm »
Колата чудно ми се однесувала и на гориво од Лукоил и на гориво од Макпетрол. Најпогодено гориво ми е од бензинската што ми е одма позади зграда и избегавам да ставам на други места. Завчера стаив на Макпетрол на железничка, колава како да изгуби 20 коња, како да се гушеше. Ист ваков случај во неколку наврати ми се случи февруар месец на Лукоил, дури и колата на мала гас ми гасеше, како да немаше доволно снага, како да сецкаше и се мучеше на ладното дур да загрее, па затоа и престанав да ставам на Лукоил. Со горивото од бензискава у маало никат не сум имал проблеми и ќе си продолжам од таму да ставам, а тоа дека има разлика у квалитет од бензинска до бензинска и тоа на иста фирма и те како има.
Каде е таа бензиска, во кое маало?

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #257 на: 12 Октомври 2012, 17:24:07 pm »
Во Ново Лисиче, на последна 5-ка.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #258 на: 12 Октомври 2012, 17:25:44 pm »
Дали Бушав сведочеше кога ја извадија водата од филтерот ?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7887
  • Плинаш!!!
« Одговори #259 на: 12 Октомври 2012, 17:27:03 pm »
Во Ново Лисиче, на последна 5-ка.
Ок фала  ;)

Отсутен Harris

• Редовен
  • Пораки: 1285
    • http://www.facebook.com/RenaultOwnersClubMacedonia
« Одговори #260 на: 12 Октомври 2012, 17:55:23 pm »
cicko mi od avstrija sekoe leto si doagja vo makedonija , i koga i da dojde se zali deka kolata povekje mu trosi u makedonija .. ke da e do gorivoto .. vo avstrija Espace-ot mu trosi 8 litri nafta u grad a ovde 10 ..

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #261 на: 12 Октомври 2012, 18:10:38 pm »
Cuore, jas licno ne svedocev,svedocel tatko mi.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #262 на: 12 Октомври 2012, 18:55:01 pm »
Бушав, стварно ми е жал ... Лично не ги сакам МП, ама мислам дека не ќе да е до нив - пиши му на СалеСк ќе ти објасни постручно. Бошистот Стојче (Стотче) на пример вика дека баш МП имаат најквалитетно гориво ...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34155
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #263 на: 12 Октомври 2012, 19:04:21 pm »
И јас мислам дека МП имаат подобро гориво од Лукоил. Секогаш кога сум ставал гориво на Лукоил колку за тест секогаш било исто со тоа од МП со таа разлика што Лукоил рекламираат подобро гориво а уствари не е така..
« Последно менување: 12 Октомври 2012, 19:43:19 pm Falanga »

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #264 на: 12 Октомври 2012, 19:26:31 pm »
Нема ли за дизеливе некој сепаратор што може да се вгради дополнително?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Dejan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 157
« Одговори #265 на: 12 Октомври 2012, 19:34:47 pm »
И јас мислам дека МП имаат подобро гориво од Лукоил. Секогаш кога сум ставал гориво на Лукоил колку за тест секогаш било исто со тоа од МП.
И јас можам да го кажам истото никаква разлика нема.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6922
  • French diamond
« Одговори #266 на: 12 Октомври 2012, 21:18:40 pm »
Јас па сум сигурен дека на Лук е подобро горивото одколку на Макпетрол. На коли неможите да осетите се знај то, не се по 100 кубици, ама земете едно скутерче 50-80цц и пробајте со бензин од двете бензиски... разликата е повеќе од очигледна, дека со бензинот од Лук Оил моторот појќе оди и поубо работи. Веќе 1 година негде, нејќам ни да помислам на Макпетрол, ни за в кола ни за в мотор.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34155
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #267 на: 12 Октомври 2012, 21:20:03 pm »
И колку ти се зголемува моќноста на скутерот? од 2 коњи на 2,2? :D

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6922
  • French diamond
« Одговори #268 на: 12 Октомври 2012, 21:21:25 pm »
 ;D Тука негде е, доволно појќе снага за да трга со ~ 200 кг  :D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4284
« Одговори #269 на: 12 Октомври 2012, 23:08:02 pm »
ама земете едно скутерче 50-80цц и пробајте со бензин од двете бензиски... разликата е повеќе од очигледна, дека со бензинот од Лук Оил моторот појќе оди и поубо работи. Веќе 1 година негде, нејќам ни да помислам на Макпетрол, ни за в кола ни за в мотор.
јас па имам другачие искуство со мојот скутер.со 95-ката на ЛукОли послабо иде да не речам ко желка е,а со 95-ката на Макпетрол си иде ко што треба.а со дизелот па обратно е