Автор Тема: Квалитет на горивата во МК  (Прочитано 595712 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Квалитет на горивата во МК
« Одговори #240 на: 03 Октомври 2012, 15:30:43 pm »
Шо си правиш трошок за џабе, исто срање ти е со 95 ка.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #241 на: 03 Октомври 2012, 15:35:03 pm »
онака,дека лукоил ми е далеку,па ставам само кога ми е успат и го почастувам со 98мица ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #242 на: 03 Октомври 2012, 15:36:23 pm »
Многу брзо го троши, не се исплати...

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #243 на: 12 Октомври 2012, 15:38:07 pm »
Вчера ми се појави порака на Меганот да си го исчистам филтерот за гориво.Ме загрижи во прв момент,застанав ја изгасив колата,ја запалив пак светеше и после некое време се изгаси.После кратко време ја оставив колата и не ја возев потоа.

Денес се јавив во Аутомотив и ми рекоа дека не сум прв и дека треба да ја однесам колата кај нив.

Пред малку си ја земав колата и ми покажаа што извадиле од филтерот и системот за довод на гориво.Во шише од кока кола извадиле 1.7 литри вода и нечистотии.Ова го извадиле без да го вадат резервоарот,а којзнае уште што има во резервоарот.

Па да му ебам мајката,цело време ставам гориво на Макпетрол и тоа само на одбрани бензиски низ Скопје.Ова е катасторфа невидена.

Од Аутомотив ми посочија дека оваа вода и нечистотии во горивото можат да ми направат голема штета на системот на довод на гориво и пумпата за висок притисок.

Нивниот совет е да ги чувам сметките за гориво од каде што точам,па ако се случи нешто,да се тужам и расправам со Макпетрол.Значи во последниов период имаат многу вакви случаеви.

Не знам што е исправно,ама стварно веќе незнам каде да точам гориво.Ќе ми ја заебат колата мамата мамина!

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #244 на: 12 Октомври 2012, 15:53:48 pm »
лукоил?

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 378
  • ? ? ?
« Одговори #245 на: 12 Октомври 2012, 15:56:07 pm »
А на кои пумпи точиш?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34155
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #246 на: 12 Октомври 2012, 15:57:27 pm »
Нивниот совет е да ги чувам сметките за гориво од каде што точам,па ако се случи нешто,да се тужам и расправам со Макпетрол.Значи во последниов период имаат многу вакви случаеви.

Џабе, ти можеш да докажеш дека гориво си ставил од Макпетрол ама не можеш да докажеш дека водата во горивото е одкај нив,

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #247 на: 12 Октомври 2012, 16:00:09 pm »
Ај не заебавај!? Ѓубриња мамето нивно... Која стока се, чудо едно. Баш ми е жал Бушав, ич да не ги штедиш не чекај недај боже да му биде нешто на Меганчето одма оди им мамата нивна, ѓубре тураат место гориво. Тужи ги ако имаш време со тоа да се занимаваш!

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #248 на: 12 Октомври 2012, 16:06:20 pm »
да,макпетрол ги заболе

Отсутен Prcot

• Сениор
« Одговори #249 на: 12 Октомври 2012, 16:12:21 pm »
Но ако Рено стои позади тврдењата на Бушав нема бегање.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #250 на: 12 Октомври 2012, 16:14:30 pm »
А како Макпетрол ќе знае дека бушав измеѓу 2те полнења на МП не наточил еднаш кај другар му во гаража или на 7 браќа? Неможе да гарантира никој ако немало пломба на резерварот меѓу полнења така да и да се тужиш мислам дека ќе падне тоа.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #251 на: 12 Октомври 2012, 16:26:04 pm »
А што ако моторот си има некоја мука, па да не искочи дека е некоја грешка на рено, бензинот е крив. Знам примери каде што во сервис ти кажуваат сосем друга причина за проблемот, а сопственикот на автомобилот си мисли дека е нешто сасвим трето.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43928
  • Il Moderatore
« Одговори #252 на: 12 Октомври 2012, 16:26:37 pm »
а оно уствари нешто сасвим четврто.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Prcot

• Сениор
« Одговори #253 на: 12 Октомври 2012, 16:35:16 pm »
Абе ова со бензинот на макпетрол не е прво... Ако добро се сеќавам и Дејвокер имаше некој проблем со бензинот.

Сигурен сум дека со моторот се е во ред.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #254 на: 12 Октомври 2012, 16:41:07 pm »
Колата чудно ми се однесувала и на гориво од Лукоил и на гориво од Макпетрол. Најпогодено гориво ми е од бензинската што ми е одма позади зграда и избегавам да ставам на други места. Завчера стаив на Макпетрол на железничка, колава како да изгуби 20 коња, како да се гушеше. Ист ваков случај во неколку наврати ми се случи февруар месец на Лукоил, дури и колата на мала гас ми гасеше, како да немаше доволно снага, како да сецкаше и се мучеше на ладното дур да загрее, па затоа и престанав да ставам на Лукоил. Со горивото од бензискава у маало никат не сум имал проблеми и ќе си продолжам од таму да ставам, а тоа дека има разлика у квалитет од бензинска до бензинска и тоа на иста фирма и те како има.