Автор Тема: Квалитет на горивата во МК  (Прочитано 647965 пати)

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1016
Одг: Квалитет на горивата во МК
« Одговори #3075 на: 23 Март 2022, 11:23:07 am »
Кај мене бензинциве подобро работат на макпетрол периодов. Лукоил ми се на пауза зимскиве месеци...

Па само што завршија зимските месеци Симо. Кажи пролетно каде да ставаме.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #3076 на: 23 Март 2022, 11:25:55 am »
Кај мене бензинциве подобро работат на макпетрол периодов. Лукоил ми се на пауза зимскиве месеци...

Па само што завршија зимските месеци Симо. Кажи пролетно каде да ставаме.

Од кај да знам... без проба, ништо не кажувам :)  За сезона пролет/лето - ново тестирање ќе се праи :) Кога ми е за мењање, прво пунам за 1000-че да видам како се понаша аутото, па после терам пуни резервоари.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1016
« Одговори #3077 на: 23 Март 2022, 12:46:46 pm »
Ајде чекаме пролетен извештај.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #3078 на: 28 Март 2022, 18:35:50 pm »
Дали приметувате разлика во квалитетот на дизелот на Макпетрол последниов месец ?
Како од стокови резерви да чистат нешто.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #3079 на: 28 Март 2022, 19:20:28 pm »
Јас наточив после гужвите по  бензинските откако ја качија цената, никаква разлика.
Дури мислам дека и помалку троши, 5,9 ми е на борд со 2/3 градска вожња од изминатите километри.

Отсутен Rammlied

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 325
« Одговори #3080 на: 28 Март 2022, 19:41:27 pm »
Јас го наполнив фулл една недела пред да почнат покачувањата и гужвите, не сум приметил разлика. Службената исто ја полнам до горе, до сега не сум приметил нешто различно да се понаша..

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
« Одговори #3081 на: 28 Март 2022, 22:30:57 pm »
Дали приметувате разлика во квалитетот на дизелот на Макпетрол последниов месец ?

Polnish na odredena pumpa MP ili random?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #3082 на: 29 Март 2022, 00:32:04 am »
Јас 6 пати напунив до сеа после тоа хајпот што беше на бензинските тогаш. Вие возите ли, или фронтјард бјутис ви се колите?! :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
« Одговори #3083 на: 29 Март 2022, 01:08:48 am »

Јас да.

Последниов месец Леонов знае да сецне во прва и втора кога ќе му дадам пуна гас. Онака повлекува, па како да се колеба/сецнува, па пак си влече. Нешто овака:

https://oards.com/causes-of-car-engine-hesitation/

Истото го правеше и кога ЕГР-от ми беше за менување, но тогаш одеше и во limp mode, се палеше check engine.
Не знам дали имам проблем со колава или е до горивото, не се случува секој ден, но почна да се случува откако почнаа да се дешаваат срањата со цените. Тогаш ставив 33L кои уште се трошат, денеска се заебав и пак ставив за 1000ка на Макпетрол, а требаше на Лукоил.
Цело време ставам на истата бензинска, не знам што да мислам.

Да го допотрошам и ќе сменам тотално, да видам дали колата нешто не ми е во ред или дизелот на МП е крш. Ако прави исто и со гориво од Лукоил ќе треба да ја однесам  и да ја закачиме на VCDS дали има грешки.

Исти симптоми вчера разбрав на Пежо 407 HDI, исто од МП и во ист временски период.
« Последно менување: 29 Март 2022, 01:33:08 am balanar »

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #3084 на: 29 Март 2022, 14:34:46 pm »

Polnish na odredena pumpa MP ili random?

МП Козле да речам редовно. Последните два пати, се префрлив на Илинденска и на излез Автокоманда. Возев за Истра, попат во Србија турив на ОМВ, се смири. Таму имав неколку резервоари на ОМВ и Петрол и се беше ок. Се вратив, Макпетрол Козле и после на пат за Нови Сад, пак на излез МП. Субјективно до Белград ем многу потроши ем не одеше. Таму ОМВ - се смири и работа и потрошња.
Симптомите се треперење некое наутро, и генреално понемирна работа. Порше МК вади семпл за тестирање, вика дизните се во граници на нормала.
Се работи за 2.0 ТДИ 200КС

Ке пробам со предлогот на Симо за ТТ кај Злокуќани, колегата мој фали а и други имам чуено.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #3085 на: 29 Март 2022, 15:05:47 pm »
Синоќа почнав да пишувам, ама добро е што почекав. Исто точено на МП во Козле
Апдејт за цимањето/затресувањето:
Колата ја возев на повисоки вртежи, го снема цимањето. Е сега друга работа, колку што се сеќавам и резервоарот ми беше пред резерва, наточено беше околу 35-40л и колава ја возам по старо, на ниски вртежи со ретки исклучоци да и натепам гас, такво затресување ден денес се нема појавено.
Точено е гориво само на Макпетрол, и пред и по ситуацијава, можно е да е и до лоша нафта?

Од февруари навака се случи уште еднаш за брзо време (само еднаш) го немаше до петокот мислам кога се појави пак. При крај сум со гориво, следно точење ќе пробам со друга локација да точам.

Отсутен aronmacedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 240
« Одговори #3086 на: 29 Март 2022, 15:18:19 pm »
Кај мене скоро секогаш има сецкање на ладен мотор со нафта од МП, плус помалку километри поминував при иста литража. Затоа сега сум само на Лукоил.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
« Одговори #3087 на: 29 Март 2022, 16:05:20 pm »
Кај мене скоро секогаш има сецкање на ладен мотор со нафта од МП, плус помалку километри поминував при иста литража. Затоа сега сум само на Лукоил.

Министерот од кога кажа да се избегнуваат руски компании ја пунам само на Пуцко петрол, да ја зајакнеме домашната економија.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #3088 на: 29 Март 2022, 17:55:57 pm »
Аха реши да возиш на гориво од наоѓалиштето од с. Пласница значи. :)

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #3089 на: 30 Март 2022, 12:41:52 pm »