Автор Тема: Квалитет на горивата во МК  (Прочитано 754972 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
Одг: Квалитет на горивата во МК
« Одговори #2880 на: 06 Февруари 2021, 13:41:04 pm »
мислам дека тој е единствениот случај на ЛО
се дигна фама тогаш

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1446
« Одговори #2881 на: 06 Февруари 2021, 13:48:55 pm »
Има некој точено на гулф оил? Јас уште не сум се осмелил, нити на макоил 3 денари поевтин бензин. Главно преферирам лукоил, поретко макпетрол.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5233
  • The Spartan General
« Одговори #2882 на: 06 Февруари 2021, 14:16:24 pm »
мислам дека тој е единствениот случај на ЛО
се дигна фама тогаш

Тоа нели беше во времето на поплавите таму од обиколница па течеше ненормално вода околу тие полињата/бензинските па се имаа некои подземни резервоари наполнето од отворите за луфтирање? Од тогаш до сега не е имало никогаш проблеми на ниеден Лукоил.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2802
« Одговори #2883 на: 06 Февруари 2021, 16:43:37 pm »
Има некој точено на гулф оил? Јас уште не сум се осмелил, нити на макоил 3 денари поевтин бензин. Главно преферирам лукоил, поретко макпетрол.
Vo makoil mi rekoa deka korista Jet oil grcki benzin.
Vo Grcka Jet oil e stalno nesto poevtin od drugite. Sum tocel i sve bilo OK.
E sega kolku e Jet oil koj da go znae...

Отсутен M3V8

• Редовен
« Одговори #2884 на: 15 Февруари 2021, 20:06:35 pm »
Cesto pominuvam od kaj Makoil zajcevrid.
Gledam 3 denari poevtina cena na gorivata.

Nekoj so nekoe info iskustvo , insajdestko info od kaj im e uvozot...

Ne samo radi bolja cena, bi punel bas radi podrska na konkurencija ako gorivoto si e OK.

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 382
« Одговори #2885 на: 15 Февруари 2021, 20:40:20 pm »

Ne samo radi bolja cena, bi punel bas radi podrska na konkurencija ako gorivoto si e OK.
дизелот му е ок, 95% од горивото што го точам во Македонија е од Макоил скоро цела година и никаков проблем немам. Имам за ова напишано неколку пати.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34464
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2886 на: 16 Февруари 2021, 08:00:50 am »

дизелот му е ок, 95% од горивото што го точам во Македонија е од Макоил скоро цела година и никаков проблем немам. Имам за ова напишано неколку пати.
На што точиш? Камион или патничко?

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 382
« Одговори #2887 на: 16 Февруари 2021, 10:04:26 am »

На KIA CEED од 2017, на Hyndai I30 од 2012, на Škoda Scala од 2020. И имам поминато илјадници километри, значи многу полни резервоари до сега. Јас на тие пумпи не застанувам да турам за стотче туку го полнам резервоарот до крај. Истово го имам напишано и на темата за цени на горива и затоа ми е глупо да пишувам некои работи по 100 ти пат, ако сакате штедете ако не не морате. На крајот пумпата што е кај ПСС во Зајчев рид ако продаваше шкарт гориво досега 100 пати ќе ја затвореа, сигурно оние од Лукоил кои имаат пумпа кај Систина безброј пати им имаат пратено инспекција.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1729
« Одговори #2888 на: 16 Февруари 2021, 17:40:53 pm »

На KIA CEED од 2017, на Hyndai I30 од 2012, на Škoda Scala од 2020. И имам поминато илјадници километри, значи многу полни резервоари до сега. Јас на тие пумпи не застанувам да турам за стотче туку го полнам резервоарот до крај. Истово го имам напишано и на темата за цени на горива и затоа ми е глупо да пишувам некои работи по 100 ти пат, ако сакате штедете ако не не морате. На крајот пумпата што е кај ПСС во Зајчев рид ако продаваше шкарт гориво досега 100 пати ќе ја затвореа, сигурно оние од Лукоил кои имаат пумпа кај Систина безброј пати им имаат пратено инспекција.

Царско размислување!  ;D

Отсутен zlatko.jovceski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 220
  • Renault Megane 1.5 Panda 1.2
« Одговори #2889 на: 17 Февруари 2021, 10:10:31 am »

Јас имам точено на гулф те-гв шо е по автопат, 95ка немаше пооктански, на колата не осетив разлика дури и подобрена потрошувачка извадив. Пумпашот не беше нешто информиран од каде што иде горивото само ми кажа печалбарите шо идат во нашиот крај доста оделе таму да точат, дали ме излажа не знам.
Имам ставано и во мак оил, исто фул резервоар немам осетено разлика никаква, али тоа ми е кога одам за скопје пошто живеам во Гостивар строго на макпетрол точам.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #2890 на: 17 Февруари 2021, 12:54:48 pm »
Јас на старото BMW ставив дизел на Gulf. Немаше никаква разлика. Нит подобро нит полошо. На Макоил уште некако собирам храброст да наполнам резервоар :))

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 591
« Одговори #2891 на: 20 Февруари 2021, 08:09:59 am »

Супер Трејд (гулф) ги снабдува Макоил со деривати од Солун ги полнат цистерните другар вози во Супер трејд

Sent from my SM-A105FN using Tapatalk

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1900
« Одговори #2892 на: 20 Февруари 2021, 16:26:52 pm »
Јас сум резервиран за Гулф, ставив 2000 ден 95 ка на празан резервар и на прво палење многу вергла, често од втора пали, не викам дека е од бензинот ама ова почна да се случува веднаш после точењето на Гулф на Првомајска.
Да истрошам цел бензин сакам и ќе ставам 100 ка од Макпетрол да видам дали ќе се оправи нешто.

Отсутен M3V8

• Редовен
« Одговори #2893 на: 21 Февруари 2021, 19:45:50 pm »
A koj e zadolzen za kontrola na kvalitetot na gorivata vo Makedonija?

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1729
« Одговори #2894 на: 21 Февруари 2021, 22:25:08 pm »
Макпетрол си имаат сопствена и независна лабораторија за тестирање на квалитет на нафтени деривати, а за други компании не би знаел, ги има многу.

Еве нешто повеќе: https://www.makpetrol.com.mk/Services/55