Автор Тема: Квалитет на горивата во МК  (Прочитано 753410 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Одг: Квалитет на горивата во МК
« Одговори #2895 на: 22 Февруари 2021, 00:38:25 am »
Макпетрол си имаат сопствена и независна лабораторија за тестирање на квалитет на нафтени деривати, а за други компании не би знаел, ги има многу.

Хаха, добар... добар... како оној со Дурмо турс што си имаше сопствен и независен технички преглед.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #2896 на: 22 Февруари 2021, 00:42:39 am »
Тишлер, да, имаат лабораторија.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1729
« Одговори #2897 на: 22 Февруари 2021, 10:13:05 am »
Бренд со традиција и реноме, сериозна компанија, име, неможе да си дозволи таков лапсус како случајот со дурмо.

Баби и жаби, никако не одат заедно.  :D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #2898 на: 22 Февруари 2021, 13:02:52 pm »
Se super ama do vcera bea bez konkurencija, a i sega nekako slabo LO se siri taka da po broj na pumpi ushte se be konkurencija.
Bez konkurencija nema kvalitet

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2816
« Одговори #2899 на: 22 Февруари 2021, 13:24:24 pm »
Додека функционира не го менувам моето правило, дизел на Макпетрол, а бензин/ и или плин на Лукоил
Своерачен потпис ;)

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 382
« Одговори #2900 на: 05 Март 2021, 09:28:48 am »
Макпетрол си имаат сопствена и независна лабораторија за тестирање на квалитет на нафтени деривати, а за други компании не би знаел, ги има многу.

Еве нешто повеќе: https://www.makpetrol.com.mk/Services/55
Сопствена и независна не одат заедно. А за квалитетот говорат еден куп примери на расипани возила од нивното квалитетно гориво. За останатите работи крштевање на гориво, крадење на литража и слично што се случувало во минатото да не зборуваме.

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
« Одговори #2901 на: 05 Март 2021, 09:33:08 am »
Бренд со традиција и реноме, сериозна компанија, име, неможе да си дозволи таков лапсус како случајот со дурмо.

Баби и жаби, никако не одат заедно.  :D
Макпетрол е локална компанија и толку. Да беше посериозна ќе имаше пумпи и надвор од Македонија како Словенечки Петрол, Српски НИС или Хрватска ИНА.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #2902 на: 05 Март 2021, 10:43:29 am »
Pa neznam dali se za sporedba.
INA e rafinerija koja proizveduva gorivo  MP e samo kupi prodaj

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
« Одговори #2903 на: 05 Март 2021, 12:36:02 pm »
Затоа и ќе си остане само локален купи продај се додека некој поголем не ги голтне. Еднаш си го спасија газето кога требаше да ги купат преку берза.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1924
« Одговори #2904 на: 05 Март 2021, 13:34:27 pm »

Сопствена и независна не одат заедно. А за квалитетот говорат еден куп примери на расипани возила од нивното квалитетно гориво. За останатите работи крштевање на гориво, крадење на литража и слично што се случувало во минатото да не зборуваме.

Кај има да прочитаме од примерите со расипани возила од гориво на Макпетрол? Не ги правдам, да не ме сфатиш погрешно. Еднаш и мене ми промоча дизна, но пресно ми беше купено возилото па не можам да ги кудам Макпетрол дека до нивното гориво беше проблемот. Инаку цело време пред тоа и до ден денешен само таму точам и сум немал друг проблем.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
« Одговори #2905 на: 05 Март 2021, 13:54:23 pm »

Кај има да прочитаме од примерите со расипани возила од гориво на Макпетрол? Не ги правдам, да не ме сфатиш погрешно. Еднаш и мене ми промоча дизна, но пресно ми беше купено возилото па не можам да ги кудам Макпетрол дека до нивното гориво беше проблемот. Инаку цело време пред тоа и до ден денешен само таму точам и сум немал друг проблем.
Зарем повторно ќе се навраќаме на "штракање со пиштолот" и слични митови?
Тие што точеле по 5 литри секогаш ги крадел пумпашот :) и нормално дека ќе имаат поголема кондензација во резервоарот...

И јас постојано точам на МП и никаков проблем не сум имал ниту во минато, ниту во сегашност.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #2906 на: 05 Март 2021, 15:58:25 pm »
Затоа и ќе си остане само локален купи продај се додека некој поголем не ги голтне. Еднаш си го спасија газето кога требаше да ги купат преку берза.
makpetrol e postojano vo zagubi :D marktite samo dobro rabotat
parite gi prai "komandantno drustvo" = drustvo na komandantite na Makpetrol Oilko kade nema (mali nepotrebni akcioneri) on im go raznesuva gorivoto i mnogu jaki profiti praj... :D

taka da ke po-cekame da ojde makpetrol na berza i ke vidime dali nekoj pokvaliteten (Shell) ke dobieme ili slicno kriminalno benzince od tamte vamte ...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #2907 на: 05 Март 2021, 20:25:43 pm »
Јас ставав дизел само на Макпетрол.
Бензин гледам да ставам 100ка Макпетрол, инцидентно на ЛукОил 98. Некоја разлика кај бензинот не гледам.

Дизелот на Макпетрол поубаво ми работеше кај сите коли.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1729
« Одговори #2908 на: 07 Март 2021, 10:53:32 am »
Ќе се воздржам од коментари и реплики јас, џабе убедување со наш менталитет и култура од народ.  ;D

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7663
  • French diamond
« Одговори #2909 на: 07 Март 2021, 14:53:10 pm »
Јас сум ставал од секаде гориво, па ни една кола не се расипала, изгледа до колите е, не е до бензиските.